Moto gp Assen – Προκριματικά: Ο Zarco έκανε την έπκληξη

Την μεγάλη έκπληξη έκανε ο Johann Zarco στα προκριματικά του Ολλανδικού gp καθώς σημείωσε τον ταχύτερο γύρο και αύριο θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση στη σχάρα εκκίνησης.

O καιρός έκανε ως συνήθως τα τερτίπια του πάνω από την ολλανδική πίστα. Παρότι για λίγο είχε κάνει την εμφάνιση του ο ήλιος, η βροχή επανήλθε δριμύτερη κι έτσι η διαδικασία έγινε κάτω σε μια αρκετά βρεγμένη πίστα, ανεβάζοντας αρκετά τις απαιτήσεις από τους αναβάτες.

H πρώτη μάχη των κατατακτηρίων ήταν άκρως εντυπωσιακή. Redding, Lowes, Miller, Baz και A. Espargaro είχαν μια συγκλονιστική μάχη, αλλά μόνο οι πρώτοι 2 κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση. Ο Lowes ήταν η πιο μεγάλη έκπληξη της διαδικασίας, καθώς κατάφερε όχι μόνο να μπει για πρώτη φορά στο Q1, αλλά ήταν και ταχύτερος από τον teammate του μετά από 7 αγώνες.

Miller και Aleix Espargaro έμπλεξαν στην κίνηση στο τέλος της διαδικασίας, ενώ ο Baz ήταν ταχύτερος από όλους μέχρι το προτελευταίο sector, αλλά έκανε ένα σημαντικό λάθος στην έξοδο του σικέιν κι έμεινε εκτός της πρώτης δυάδας.

Κι αν αυτοί είχαν δικαιολογίες, αυτό δεν ίσχυε για τονJorge Lorenzo που έμεινε μόλις 11ος και θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 21η θέση, που θα είναι και η χειρότερη στην καριέρα του στην μεγάλη κατηγορία.

Classification