Dakar 2021 – 9η Ειδική διαδρομή: Κέρδισε ο Peterhansel και αύξησε ξανά τη διαφορά

Σε αγώνα για γερά νεύρα εξελίσσετε το φετινό Dakar καθώς οι διεκδικητές της νίκης Stephane Peterhansel (MINI) και Nasser Al-Attiyah (TOYOTA HILUX) αυξομειώνουν τη μεταξύ τους διαφορά αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Σήμερα αυτός που επωφελήθηκε ήταν ο Peterhansel καθώς κατάφερε να κερδίσει την ένατη διαδρομή και να αυξήσει σημαντικά το προβάδισμα του. Σε πολύ δύσκολη θέση είναι πλέον ο Al-Attiyah. Ο Καταρινός βγήκε για λίγο εκτός πορείας όμως το κυριότερο πρόβλημα του ήταν τα δυο σκασμένα ελαστικά που είχε σήμερα, γεγονός που δυσχεραίνει πολύ την προσπάθεια του για νίκη καθώς του απομένει μόνο μια ρεζέρβα για να φτάσει μέχρι τον τερματισμό.

Σκασμένο ελαστικό είχε και ο Carlos Sainz ο οποίος επίσης έχασε χρόνο και η υπόθεση νίκη φαίνεται ότι δε θα επαναληφθεί φέτος.

Ο Peterhansel μετά και τη σημερινή του νίκη αύξησε τη διαφορά από το δεύτερο Al-Attiyah σχεδόν στα 18 λεπτά και είναι το φαβορί για νίκη, εν αντιθέση με τον Al-Attiyah που θα πρέπει πλέον να κινηθεί πολύ προσεκτικά αν θέλει να φτάσει στον τερματισμό. Στην τρίτη θέση εξακολουθεί να είναι ο Sainz με τη διαφορά του από τον πρώτο Peterhansel να ξεπερνά τη 1 ώρα.

Κοντράστ συναισθημάτων είχαμε σήμερα στην κατηγορία μοτοσυκλετών. Οι αναβάτες της Honda ήταν σήμερα ασυναγώνιστοι όμως η είδηση που προκάλεσε αίσθηση ήταν η αποχώρηση του Toby Price από τον αγώνα μετά από πτώση.

Kevin Bennavides, Ricky Brabec και Nacho Cornejo έκαναν το 1-2-3 για τη Honda, με τον Cornejo να συνεχίζει να προηγείται στη γενική κατάταξη. Ο ομοσταυλός του, kevin Benavides πέρασε δεύτερος με διαφορά 11 λεπτών και 24 δευτερολέπτων, ενώ ο Sam Sunderland (ΚΤΜ 450 FACTORY) είναι ο αναβάτης που συμπληρώνει την πρώτη τριάδα και βρίσκετε 3 λεπτά μακριά από τον Benavides.

Στην κατηγορία φορτηγών σήμερα νικητής δεν ήταν οδηγός της ΚΑΜΑΖ αλλά ο Τσέχος Martin Macik (IVECO POWERSTAR). Οι Airat Mardeev και Dmitry Sotnikov, με KAMAZ-MASTER, είναι οι οδηγοί που τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη γενική κατάταξη ο Dmitry Sotnikov εξακολουθεί να προηγείται αυξάνοντας μάλιστα το προβάδισμα από το δεύτερο Anton Shibalov στα 45 λεπτά. Ο Airat Mardeev μέχρι στιγμής συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Σε τριπλή μονομαχία όπως εξελίχθηκε σήμερα η μάχη για τη νίκη στην κατηγορία Quad μεταξύ των Giovanni Enrico, Alexandre Giroudκαι Manuel Andjuar. Νικητής αναδείχθηκε ο Giovanni Enrico (YamahaRaptor 700), με τους Alexandre Giroud (Yamaha YFZ 700) και ManuelAndjuar (Yamaha 700) να συμβιβάζονται τελικά με τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Manuel Andjuar εξακολουθεί να προηγείται στον αγώνα έχοντας διαφορά 19 λεπτών από το δεύτερο Alexandre Giroud και 24 από τον τρίτο Giovanni Enrico.

Ανατροπή δεδομένων είχαμε στην κατηγορία SSV. Ο πρωτοπόρος Austin Jones (CAN-AM) έχασε χρόνο και μαζί την πρωτοπορία του αγώνα. Ο Francisco Lopez (CAN-AM) είναι ο οδηγός που κέρδισε την 9η διαδρομή, με τους Khalifa Al-Attiyah (CAN-AM) και MarekGonzal (CAN-AM) να τερματίζουν στη δεύτερη και Τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη γενική κατάταξη πρώτος ανέβηκε ο Francisco Lopez, δεύτερος οπισθοχώρησε ο Austin Jones, με τον Aron Domzala να εξακολουθεί να διατηρεί την τρίτη θέση.

Τρείς διαδρομές απομένουν για να ολοκληρωθεί το φετινό Dakar. H 10η διαδρομή ξεκινά από την Neom και καταλήγει στην Alula. Αποτελείτε από 342 αγωνιστικά χιλιόμετρα με το 44% της διαδρομής να είναι άμμος, το 42% σκληρό οδόστρωμα και 12% από άσφαλτο. Το υπόλοιπο 2% είναι πετρώδες οδόστρωμα.