9ος Αγώνας motocross 2017-2018 – Πίστα Αμμοχώστου: Έφτασε η ώρα για το μεγάλο φινάλε

Την Κυριακή 6 Μαΐου διεξάγεται στην πίστα της λίμνης ο 9ος και τελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου πρωταθλήματος motocross. Το μεγάλο φινάλε αναμένεται να είναι γιορτή, καθώς η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου ετοιμάζει πάρα πολλά για όσους θα παρευρεθούν στον αγώνα.

Το ενδιαφέρων είναι στραμμένο στην κατηγορία ΜΧ1, όπου ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Χρίστος Τσαγγαράς είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς προηγείται του δεύτερου Γιώργου Παπαλοΐζου με εννέα βαθμούς. Πέραν από τη μάχη των δυο, πόλο έλξης αποτελεί η κάθοδος στην Κύπρο του πολυπρωταθλητή Ελλάδας στην ΜΧ1 Παναγιώτη Κουζή και του πρωταθλητή Νοτίου Ελλάδας Κώστα Καράκη.

Ο Κουζής μετρά συνολικά 13 τίτλους στην καριέρα του μέχρι στιγμής σε τέσσερις κατηγορίες, έχοντας μάλιστα και αρκετές διεθνής συμμετοχές, ενώ ο Καράκης είναι ο πρωταθλητής τα τελευταία δυο χρόνια στην κατηγορία ΜΧ1 του πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδας.

Ο Μιχάλης Πάμπουκκας είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στην κατηγορία ΜΧ2. Ο ταλαντούχος αναβάτης είναι 39 βαθμούς μπροστά από τον Ανδρέα Γεωργίου και δύσκολα θα χάσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Πέραν από τη μάχη του τίτλου, αναμένεται ακόμα μια μονομαχία για τη νίκη στον αγώνα μεταξύ του Πάμπουκκα και του ανεβασμένου τους τελευταίους αγώνες Χρύσανθου Γεωργίου.

Στην κατηγορία ΜΧ3, οι Μαρίνος Ζιντήλης και Ντίνος Θεοδώρου θα διασταυρώσουν για τελευταία φορά τα ξίφη τους φέτος με έπαθλο το πρωτάθλημα στην κατηγορία. Ο Ζιντήλης είναι ο αναβάτης που προηγείται με έξι βαθμούς διαφορά και μπροστά στο κοινό του θα επιδιώξει να κερδίσει τον τίτλο. Από την πλευρά του ο Θεοδώρου για να στευθεί πρωταθλητής, εκτός από τη νίκη στα δυο χιτ πρέπει ο Ζιντήλης να τερματίσει σε ένα από τα δυο τουλάχιστον τρίτος.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη μάχη μπορούν να παίξουν οι Νικηφόρος Ανδρέου και Ντίνος Κωνσταντινίδης, οι οποίοι είναι ικανοί για τη νίκη στην κατηγορία.

Πιο ξεκάθαρα είναι τα δεδομένα στην κατηγορία MX3OVER, καθώς ο πρωτοπόρος Μαρίνος Τσαγγαράς κέρδισε όλους τους αγώνες μέχρι στιγμής και είναι το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Η διαφορά του από τον δεύτερο Σπύρο Ηλία είναι στους 32 βαθμούς και ο έμπειρος αναβάτης δύσκολα θα μπορέσει να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα.

Οι εφτά βαθμοί που χωρίζουν τους Κυριάκο Πόύλλου και Θανάση Φελλά προμηνύουν μάχες στην κατηγορία ΜΧ4. Οι δυο τους ισοβάθμησαν στον προηγούμενο αγώνα, όμως έμειναν στη σκιά του Αδάμου Μανώλη και Βίκτωρα Ζαχαρία, οι οποίοι τερμάτισαν μπροστά τους. Και σε αυτή την κατηγορία όλα είναι ρευστά και όλα θα κριθούν με το τέλος του αγώνα.

Στην κατηγορία ΜΧ85 ο Αριστόδημος Έλληνας είναι αυτός που προηγείται με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Χρίστο Κημήτρη και ‘’βολεύεται’’ και με ισοπαλία, η οποία θα του εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, εν αντιθέσει με τον Κημήτρη ο οποίος για να ανατρέψει τα δεδομένα πρέπει να κερδίσει και τα δυο χιτ.

Στην μικρή κατηγορία, την ΜΧ65, ο Μιχάλης Χρυσοστόμου είναι το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα, καθώς προηγείται με 12 βαθμούς και με το τι έδειξε μέχρι τώρα (4 νίκες σε 6 αγώνες) δύσκολα θα χάσει αυτό τον τίτλο.

Τέλος στην κατηγορία MXVET, ο Κώστας Κημήτρης ετοιμάζετε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Οι 18 βαθμοί που τον χωρίζουν από τον δεύτερο Ανδρέου Ανδρέα τον καθιστούν φαβορί, καθώς κατακτά τον τίτλο εκτός από τη νίκη και με τερματισμό στις πιο πίσω θέσεις.