8ος Αγώνας Motocross 2017-2018: Προβάδισμα… τίτλου

Δυνατές μάχες, έντονες συγκινήσεις και αρκετές πτώσεις σημάδεψαν τον 8και προτελευταίο αγώνα του Παγκυπρίου πρωταθλήματος motocross, που έγινε στην πίστα της Μακούντας. Ο Χρίστος Τσαγγαράς μετά από μεγαλειώδη εμφάνιση, σημείωσε την τρίτη νίκη στην Μακούντα και έκτη στη φετινή σεζόν στην κατηγορία ΜΧ1, με αποτέλεσμα να αποκτήσει προβάδισμα τίτλου.

Γνωστός για τις πολύ καλές εκκινήσεις, το έκανε για ακόμα μια φορά σε μια πίστα που γνωρίζει πολύ καλά και με την εκκίνηση του πρώτου χιτ τέθηκε νωρίς επικεφαλής. Σύντομα δημιούργησε διαφορά ασφαλείας, την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος. Πίσω του οι Γιώργος Παπαλοΐζου και Λάμπρος Τσαγγαράς μάχονταν για αρκετούς γύρους για τη δεύτερη θέση. Τελικός νικητής μεταξύ των δυο αναδείχθηκε ο Παπαλοΐζου, ο οποίος όμως γνώριζε ότι με αυτό το αποτέλεσμα το έργο του για το πρωτάθλημα δυσκόλευε πολύ.

Στο δεύτερο χιτ ο Χρίστος Τσαγγαράς έφυγε και πάλι πολύ καλά στην εκκίνηση, οδηγώντας ξανά τον αγώνα. Πίσω του ακολουθούσε ο Παπαλοΐζου, ο οποίος αυτή τη φορά ξέφυγε από τον Λάμπρο Τσαγγαρά και έτσι μπορούσε να συγκεντρωθεί στο κυνήγι του Χρίστου Τσαγγαρά. Ένα λάθος του τελευταίου επέφερε πτώση την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Παπαλοΐζου περνώντας πρώτος. Ο Χρίστος Τσαγγαράς επανήλθε και μετά από μερικούς γύρους κατάφερε να φτάσει και να περάσει τον Παπαλοΐζου. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του χιτ τίποτα δεν άλλαξε και έτσι ο Χρίστος Τσαγγαράς κέρδισε τον αγώνα, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο Παπαλοΐζου στους εννέα βαθμούς. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Παπαλοΐζου, τρίτος ο Λάμπρος Τσαγγαράς και τέταρτος ο Άρης Κωνσταντίνου.

Στην κατηγορία ΜΧ2, ο Μιχάλης Πάμπουκκας επέστρεψε στις νίκες μετά από πολύ καλή εμφάνιση και δυνατές μάχες με τον Χρύσανθο Γεωργίου. Στο πρώτο χιτ, αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ο Ανδρέας Γεωργίου. Ξεκίνησε κυριολεκτικά μπαρουτιασμένος και κατάφερε να προηγηθεί των αντιπάλων του. Γύρο στα μέσα του χιτ οι Πάμπουκας και Χρύσανθος Γεωργίου τον έφτασαν και η μάχη για την πρώτη θέση έγινε τριπλή. Δυστυχώς όμως δεν κράτησε για πολύ καθώς ο Ανδρέας Γεωργίου είχε πτώση με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό έδαφος. Μπροστά οι Πάμπουκκας και Χρύσανθος Γεωργίου έδιναν άλλη μια εντυπωσιακή μάχη, με τον τελευταίο να καταφέρνει να επικρατεί.

Στην επανάληψη ο Χρύσανθος Γεωργίου ήταν ο αναβάτης που έκανε την καλύτερη εκκίνηση και προηγήθηκε στο χιτ, με τον Μιχάλη Πάμπουκκα να τον ακολουθεί. Σε αυτή τη διάταξη έμειναν μέχρι και το μέσο περίπου όπου στη συνέχεια ο Μιχάλης Πάμπουκκας έκανε την κίνηση περνώντας πρώτος. Ο Χρύσανθος Γεωργίου προσπάθησε να μείνει κοντά του όμως μια πτώση τον ανάγκασε να χάσει επαφή με τον πρωτοπόρο. Δεύτερος πέρασε ο Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος όμως ήταν πολύ μακριά για να απειλήσει τον Πάμπουκκα. Ο Χρύσανθος Γεωργίου επανήλθε, όμως η δεύτερη πτώση τον ανάγκασε να συμβιβαστεί με την τρίτη θέση στο χιτ.

Μπροστά ο Μιχάλης Πάμπουκκας κέρδιζε το χιτ και τον αγώνα, αυξάνοντας το προβάδισμα του από τον δεύτερο στη βαθμολογία Ανδρέα Γεωργίου. Πέραν από την πρώτη θέση του Μιχάλη Πάμπουκκα, δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο Χρύσανθος Γεωργίου και τρίτος ο Ανδρέας Γεωργίου.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Μιχάλης Πάμπουκκας πάει στον τελευταίο αγώνα με πλεονέκτημα 39 βαθμών και και αναμφίβολα είναι το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα.

Συγκλονιστική ήταν η εξέλιξη και στην κατηγορία ΜΧ3. Μαρίνος Ζιντίλης και Ντίνος θεοδώρου ήθελαν τη νίκη, ο πρώτος για να πλησιάσει στον τίτλο και ο δεύτερος για να παραμείνει σε τροχιά πρωταθλήματος. Στο πρώτο χιτ μετά τις πρώτες στροφές ο Ζιντίλης κατάφερε να πάρει κεφάλι ακολουθούμενος από τους Ντίνο Κωνσταντινίδη και Ντίνο Θεοδώρου. Οι τρείς τους έμειναν σε αυτή τη διάταξη για αρκετούς γύρους, με τον Ντίνο Θεοδώρου μετά το μέσο του χιτ να κάνει την κίνηση και να περνά τον Κωνσταντινίδη. Ανέβασε ρυθμό και κατάφερε να φτάσει τον πρωτοπόρο Ζιντίλη χωρίς όμως να τον περάσει.

Έτσι η νίκη στο χιτ πήγε στον Ζιντίλη, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ντίνος Θεοδώρου και τρίτος ο Ντίνος Κωνσταντινίδης.

Στο δεύτερο χιτ όλα ήταν διαφορετικά. Ο Ντίνος Θεοδώρου έκανε πολύ καλή εκκίνηση και με την παρέλευση των πρώτων γύρων πέρασε μπροστά οδηγώντας τον αγώνα, με τον Ντίνο Κωνσταντινίδη να είναι δεύτερος. Πιο πίσω εξελισσόταν μεγάλη μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ των Νικηφόρου Ανδρέου και Μαρίνου Ζιντίλη. Οι δυο τους ήταν κυριολεκτικά κολλημένοι, με τον Ζιντίλη να μην μπορεί να περάσει. Μπροστά ο Ντίνος Θεοδώρου έκανε ένα απροβλημάτιστο αγώνα, καθώς είχε ανοίξει απόσταση ασφαλείας από τον Κωνσταντινίδη. Μέχρι το τέλος του χιτ τίποτα δεν άλλαξε μεταξύ των δυο, με τον Θεοδώρου να τερματίζει πρώτος και τον Κωνσταντινίδη δεύτερος. Στην τρίτη θέση τερμάτισε τελικά ο Μαρίνος Ζιντίλης, ο οποίος κατάφερε μετά από πολύ κόπο να περάσει τον Νικηφόρο Ανδρέου δυο γύρους πριν το τέλος.

Νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Ντίνος Θεοδώρου, δεύτερος ολοκλήρωσε ο Ντίνος Κωνσταντινίδης και τρίτος ο Μαρίνος Ζιντίλης. Με αυτά τα αποτελέσματα ο Θεοδώρου μείωσε τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Ζιντίλη στους έξι βαθμούς και όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα που θα γίνει στην πίστα της λίμνης.

Με μαθηματική ακρίβεια οδεύει προς το πρωτάθλημα ο Μαρίνος Τσαγγαράς στην κατηγορία ΜΧ3 OVER. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει ακόμα ένα αγώνα, προσθέτοντας ακόμα 50 βαθμούς στη βαθμολογία, με αποτέλεσμα να είναι μια ανάσα μακριά από τον τίτλο.

Δεύτερος με τερματισμούς 2-2 ολοκλήρωσε ο Σπύρος Ηλία και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Σιδερένιος, με τερματισμούς 3-3.

Στην κατηγορία ΜΧ4, οι διεκδικητές του πρωταθλήματος Κυριάκος Πούλλου και Θανάσης Φελλάς έμειναν στη σκιά των Βίκτωρα Ζαχαρία και Αδάμου Μανώλη, οι οποίοι μονοπώλησαν το ενδιαφέρων με τις μεταξύ τους μάχες. Οι δυο τους μοιράστηκαν τις νίκες στα δυο χιτ, με τον Βίκτωρα Ζαχαρία να κερδίζει τον αγώνα, καθώς ήταν ο νικητής στο δεύτερο χιτ και τον Αδάμο Μανώλη να τερματίζει δεύτερος. Τρίτος τερμάτισε τελικά ο Κυριάκος Πούλλου, ο οποίος ισοβάθμησε με τον Θανάση Φελλά.

Έτσι στη βαθμολογία η μεταξύ τους διαφορά έμεινε αναλλοίωτη, με τον Κυριάκο Πούλλου να εξακολουθεί να προηγείται με 7 βαθμούς του Θανάση Φελλά και σε αυτή την περίπτωση όλα θα ξεκαθαρίσουν στον τελευταίο αγώνα.

Αριστόδημος Έλληνας και Χρίστος Κημήτρης τα έδωσαν όλα στην κατηγορία ΜΧ85, με τον τελευταίο να κερδίζει, όμως να φεύγει ισόβαθμος από την Μακούντα με τον Έλληνα. Το πρώτο χιτ κέρδισε ο Αριστόδημος Έλληνας, με τον Κημήτρη να τερματίζει δεύτερος μετά από περιπετειώδη τρόπο, καθώς είχε πτώση στα αρχικά στάδια.

Στην επανάληψη ο Κημήτρης ήταν αλάνθαστος, κρατώντας πίσω του τον Έλληνα. Ο τελευταίος προσπάθησε να κάνει το κόλπο γκρόσο δυο γύρους πριν το τέλος χωρίς όμως να τα καταφέρει και να περιορίζεται στη δεύτερη θέση σε χιτ και αγώνα.

Η νίκη πήγε στον Κημήτρη, ενώ την τρίτη θέση στο βάθρο συμπλήρωσε ο πολύ καλός Βρυώνης Βλάσιου, ο οποίος και στα δυο χιτ ήταν τρίτος. Στη βαθμολογία η διαφορά μεταξύ Έλληνα και Κημήτρη έμεινε στους 4 βαθμούς και ο πρωταθλητής θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα.

Οι Μιχάλης Χρυσοστόμου και Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου ήταν οι αναβάτες που κέρδισαν από ένα χιτ στην κατηγορία ΜΧ65, με τον Μιχάλη να αναδεικνύεται νικητής στον αγώνα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Χριστόφορος Παπαγεωργίου με τερματισμούς 4-3 και τέταρτος ο Λεόντιος Παράσχου με τερματισμούς 3-4.

Στη βαθμολογία ο Μιχάλης Χρυσοστόμου εξακολουθεί να προηγείται με 12 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Κωνσταντίνο Χρυσοστόμου, τρίτος είναι ο Χριστόφορος Παπαγεωργίου και τέταρτος ο Λεόντιος Παράσχου.

Τέλος στην κατηγορία ΜΧ VET, ο Ευτύχιος Διγενής ήταν ο αναβάτης που κέρδισε τον προτελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κώστας Κημήτρης και τρίτος ο Ανδρέου Ανδρέας.

Στη βαθμολογία ο Κημήτρης με τη δεύτερη θέση αύξησε το προβάδισμα του από τον Ανδρέου Ανδρέα στους 18 βαθμούς και είναι μια ανάσα μακριά από το πρωτάθλημα.

Απομένει ένας αγώνας για να ολοκληρωθεί η σεζόν και όλα θα κριθούν στην πίστα της λίμνης, στο Παραλίμνι, όπου είναι ο χώρος διεξαγωγής του μεγάλου φινάλε. Η ημερομηνία του αγώνα είναι η 6ηΜαΐου και η πίστα αναμένεται να προσελκύσει πάρα πολλούς θεατές, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το μεγάλο φινάλε, με τους διοργανωτές να ετοιμάζονται πυρετωδώς ούτως ώστε το τέλος του πρωταθλήματος να είναι ένα από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων.

Στάθης Ευσταθίου