8ος Αγώνας Motocross 2017-2018 – Μακούντα: Preview

Την Κυριακή 15 Απριλίου διεξάγετε στην πίστα της Μακούντας ο 8οςκαι προτελευταίος αγώνας του Παγκτπρίου πρωταθλήματος motocross, με διοργανωτή τη Λέσχη Μοτοσικλέτας Αργάκας. Μέχρι στιγμής η σεζόν 2017-2018 είχε τα πάνω και τα κάτω της και στις πλείστες κατηγορίες όλα είναι ακόμα ανοικτά όσον αφορά το πρωτάθλημα.

Η νίκη του Γιώργου Παπαλοΐζου στον προηγούμενο αγώνα έδωσε νέο ενδιαφέρων στην κατηγορία ΜΧ1. Μείωσε τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία Χρίστο Τσαγγαρά στους 5 βαθμούς και χρειάζεται νίκη χωρίς ισοβαθμία για να διεκδικήσει τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα.

Το έργο του δεν θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς ο Χρίστος Τσαγγαράς αγωνιζόμενος στην έδρα του είναι πολύ δυνατός. Μετρά δυο νίκες φέτος στην Μακούντα και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα βολεύεται και με ισοβαθμία. Σε περίπτωση που οι νίκες γίνουν τρείς, αυτόματα θα φτάσει μια ανάσα από τον τίτλο.

Στην κατηγορία ΜΧ2 υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο και δεν είναι άλλος από τον Μιχάλη Πάμπουκκα. Το πολύ καλό ξεκίνημα που έκανε στη σεζόν του δίνει σαφές προβάδισμα και για το φετινό πρωτάθλημα, καθώς οι 35 βαθμοί διαφορά που έχει από τον δεύτερο Ανδρέα Γεωργίου δύσκολα μπορούν να καλυφθούν.

Ο Χρύσανθος Γεωργίου ξεπερνά σιγά σιγά τον τραυματισμό του και δείχνει δυνατός αγώνα με αγώνα. Τους δυο τελευταίους αγώνες κατάφερε να φύγει νικητής, μετά από ωραίες μάχες με τον Μιχάλη Πάμπουκκα και η μεταξύ τους μονομαχία στη Μακούντα αναμένετε να χαρίσει ξανά έντονες συγκινήσεις.

Μαρίνος Ζιντίλης και Ντίνος Θεοδώρου ετοιμάζονται για ακόμα μια μάχη με φόντο το πρωτάθλημα στην κατηγορία ΜΧ3. Ο Ζιντίλης προηγείται με 8 βαθμούς και βολεύεται και με ισοβαθμία, η οποία θα τον φέρει πιο κοντά στον τίτλο. Τα δεδομένα για τον Θεοδώρου είναι πιο δύσκολα, καθώς χρειάζεται τέσσερις νίκες στα εναπομείναντα τέσσερα χιτ του πρωταθλήματος για να ανατρέψει τα εις βάρος του αποτελέσματα.

Ξεκάθαρο φαβορί για το πρωτάθλημα είναι ο Μαρίνος Τσαγγαράς στην κατηγορία MX3 OVER. Μέχρι στιγμής μετρά το απόλυτο και δύσκολα θα χάσει τον τίτλο, καθώς ο δεύτερος στη βαθμολογία Σπύρος Ηλία είναι 28 βαθμούς μακριά και δεν έδειξε μέχρι στιγμής ότι μπορεί να τον κοντράρει.

Οι 7 βαθμοί που χωρίζουν τους Κυριάκο Πούλλου και Θανάση Φελλα στην κατηγορία ΜΧ4 προμηνύουν μάχες στην Μακούντα. Ο Κυριάκος Πούλλου από την αρχή της χρονιάς τέθηκε επικεφαλής στη γενική κατάταξη, όμως το άτυχο αποτέλεσμα που είχε στον προηγούμενο αγώνα στη Μακούντα, έδωσε την ευκαιρία στον Φελλά να μπει για τα καλά στο κυνήγι του πρωταθλήματος.

Κατάφερε να κερδίσει στην Ποταμιά, όμως στην κατηγορία υπάρχουν επίσης αρκετοί αναβάτες που επίσης μπορούν να κερδίσουν και να μπερδέψουν τη γενική κατάταξη.

Στην ΜΧ4, ο Αριστόδημος Έλληνας κατάφερε να ανεβεί πρώτος στη βαθμολογία τον προηγούμενο αγώνα, βάζοντας φωτιά στην κατηγορία. Προηγείται με 4 βαθμούς του Χρίστου Κιμίτρη και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά τόσο για τη νίκη όσο και για το πρωτάθλημα.

Ο Μιχάλης Χρυσοστόμου είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη αλλά και για το πρωτάθλημα στην κατηγορία ΜΧ65. Τη φετινή σεζόν κέρδισε όλους τους αγώνες που έτρεξε, με εξαίρεση αυτόν στην Ποταμιά, όπου νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου.

Μια ανάσα από τον τίτλο είναι ο Κώστας Κιμίτρης στην κατηγορία MXVET. Η μη συμμετοχή του δεύτερου Ανδρέου Ανδρέα στον προηγούμενο αγώνα σε συνδυασμό με την επικράτηση του Κιμίτρη, αυτόματα άνοιξε το δρόμο για το φετινό πρωτάθλημα.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Κυριακάτικος αγώνας στη Μακούντα είναι πού σημαντικός για τους διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος στις κατηγορίες που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα.