7ος Αγώνας Motocros 2021-2022: Κέρδισε και στην Μακούντα ο Χρύσανθος Γεωργίου

Ο έβδομος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocrossέλαβε χώρα στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στην Μακούντα την Κυριακή 17 Απριλίου. Διοργανωτής ήταν η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αργάκας και ο αγώνας ήταν υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Τρείς στροφές πριν από το φινάλε, οι πρωταγωνιστές έψαχναν τους βαθμούς που θα τους έφερναν πιο κοντά στο στόχο τους. Σε αρκετές κατηγορίες το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει όσον αφορά τον τίτλο και πλέον δύσκολα φαίνεται ότι θα γίνουν ανατροπές.

ΜΧ 1 – Συνεχίζει δυνατά ο Apache

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμενόταν η νέα μονομαχία μεταξύ του πρωτοπόρου στη βαθμολογία Χρύσανθου Γεωργίου και του δεύτερου Χρίστου Τσαγγαρά. Ο Γεωργίου κατάφερε να να φύγει νικητής και από την Μακούντα και πλέον η πλάστιγγα γέρνει προς το μέρος του.

Στο πρώτο σκέλος ο Γεωργίου ήταν αυτός που έφυγε καλύτερα στην εκκίνηση ακολουθούμενος από τους Τσαγγαρά, Ζηντίλη και Μόσχο. Ο Γεωργίου άντεξε στην πίεση που του άσκησε ο Τσαγγαράς στα αρχικά στάδια του σκέλους και εν συνεχεία άνοιξε λίγο τη μεταξύ τους διαφορά.

Το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε πρώτο τον Γεωργίου, δεύτερο τον Τσαγγαρά, τρίτο τον Ζηντίλη και τέταρτο τον Μόσχο.

Εκ διαμέτρου αντίθετη σε σχέση με το πρώτο σκέλος ήταν η εκκίνηση του δεύτερου. Αυτή τη φορά ο Τσαγγαράς ήταν αυτός που εκκίνησε καλύτερα και έδωσε ρυθμό στον αγώνα. Ο Γεωργίου ακολουθούσε από κοντά και κατάφερε με την παρέλευση μερικών γύρων να περάσει πρώτος.

Το τέλος του δεύτερου σκέλους βρήκε νικητή και πάλι τον Γεωργίου, με τον Τσαγγαρά να συμβιβάζεται με τη δεύτερη θέση. Ο Ζηντίλης ολοκλήρωσε ξανά τρίτος ενώ ο Μόσχος αποχώρησε στα αρχικά στάδια του δεύτερου σκέλους με τραύμα στον ώμο.

Ο Γεωργίου με δυο νίκες σε ισάριθμα σκέλη κέρδισε τον αγώνα, με τον Τσαγγαρά να μένει δεύτερος στον αγώνα με τερματισμούς 2-2. Τρίτος με τερματισμούς 3-3 ολοκλήρωσε ο Ζηντίλης, με τον Βασίλη Μόσχος να τερματίζει τέταρτος.

Τέσσερα σκέλη χωρίζουν πλέον τον Γεωργίου από το δεύτερο του τίτλο και ο νικητής ανέφερε επι τούτου: «Αντιμετωπίσαμε δύσκολες καιρικές συνθήκες σήμερα με ψηλή θερμοκρασία και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Με αυτά τα δεδομένα η πίστα στέγνωσε γρήγορα και ήταν πιο δύσκολο για όλους. Κέρδισα ακόμα ένα αγώνα, πλησίασα ακόμα πιο πολύ στον τίτλο και ευελπιστώ ότι θα συνεχίσω τα καλά αποτελέσματα».

ΜΧ 2 – Μετρά αντίστροφα ο Άριστος Γεωργίου

Χωρίς να πιεστεί ο Άριστος Γεωργίου πέτυχε μια εύκολη νίκη στην κατηγορία ΜΧ 2 και απλά περιμένει τη στέψη. Όντας ασυναγώνιστος, ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία είχε ένα εύκολο αγώνα, πρόσθεσε ακόμα 50 βαθμούς στο ενεργητικό του και πλέον μετρά αντίστροφα για τον τίτλο.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ του Αριστόδημου Έλληνα και του Κωνσταντίνου Θεοδώρου. Στο πρώτο σκέλος ο Θεοδώρου κράτησε πίσω του τον Έλληνα και τερμάτισε δεύτερος, με τον Χρίστο Δημητρίου να μένει τέταρτος.

Στο δεύτερο σκέλος η εξέλιξη ήταν η ίδια, με τον Θεοδώρου δεύτερο και τον Έλληνα τρίτο. Όλα έμελλε να κριθούν στον τελευταίο γύρο όπου ο Έλληνας κατάφερε λίγο πριν το τέλος να περάσει τον Θεοδώρου και να τερματίσει δεύτερος, με τον Δημητρίου για ακόμα μια φορά να τερματίζει τέταρτος.

Ο Γεωργίου με δυο νίκες σε δυο σκέλη αναδείχθηκε νικητής στον αγώνα. Οι Έλληνας και Θεοδώρου ισοβάθμησαν όμως η δεύτερη θέση πήγε στον Έλληνα καθώς ήταν ο νικητής του δεύτερου σκέλους. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Δημητρίου.

ΜΧ ΟΡΕΝ – Dominic και πάλι

 

Δυνατές συγκινήσεις επεφύλαξε η κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ όπου μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Dominic Κολοκάσης.

Με την έναρξη του πρώτου σκέλους ο Βρυώνης Βλασίου έκανε εκρηκτική εκκίνηση και έφυγε γρήγορα μπροστά. Δεύτερος πέρασε ο Πέτρος Θεοφάνους, τρίτος ο Dominic Κολοκάσης και τέταρτος ο Pieter Brink.

Έχοντας πολύ καλό ρυθμό ο Βλασίου έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα όμως σταδιακά ο Κολοκάσης μετά που πέρασε τον Θεοφάνους άρχισε να μειώνει τη μεταξύ τους διαφορά.

Προς το τέλος του σκέλους ο Κολοκάσης πέρασε πρώτος και ο Βλασίου ακολουθούσε δεύτερος. Πίσω εξελισσόταν μεγάλη μάχη για την τρίτη θέση με τέσσερις αναβάτες να τα δίνουν όλα. Θεοφάνους, Καΐκκης, Brinks και Dersev πάλεψαν επι ίσοις όροις, με τον Brinks να καταλαμβάνει τελικά την τρίτη θέση.

Η εκκίνηση του δεύτερου σκέλους είχε τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο Βρυώνης Βλασίου πέρασε επικεφαλής ακολουθούμενος από τους Κολοκάση, Θεοφάνους και Dersev, την ίδια στιγμή που ο Brinks ήταν έκτος πίσω από τον Καΐκκη.

Μπροστά ο Κολοκάσης μείωνε γύρο με το γύρο τη διαφορά και πέρασε ξανά πρώτος όπου παρέμεινε σε αυτή θέση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Βρυώνης Βλασίου ολοκλήρωσε ξανά δεύτερος και ο Pieter Brinks μετά από πολύ καλό αγώνα τερμάτισε τρίτος.

Με τη νίκη που πέτυχε ο Κολοκάσης πλησίασε περισσότερο προς τον τίτλο. Ο Βλασίου με δυο δεύτερες θέσεις τερμάτισε δεύτερος και ο ανερχόμενος Brinks με δυο τρίτες θέσεις ανέβηκε στο τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.

MX3 OVER – Η ζυγαριά γέρνει προς τον Τσαγγαρά…

Πιο εύκολα από ότι θα περίμενε και ο ίδιος εξελίχθηκε ο αγώνας στην κατηγορία MX3 OVER. Ο Μαρίνος Τσαγγαράς πέτυχε μια απρόσμενα εύκολη νίκη και πλέον καλοβλέπει τον τίτλο.

Ο Τσαγγαράς είδε τον Σάββα Σάββα να φεύγει πρώτος από τη μπάρα εκκίνησης όμως πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος ο τελευταίος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και έμεινε εκτός διεκδίκησης της νίκης. Αυτή η εξέλιξη επέτρεψε στον Τσαγγαρά να κινηθεί πιο άνετα και να κερδίσει ακόμα ένα αγώνα.

Ο Γιώργος Σιδερένιος ήταν για ακόμα μια φορά σταθερός σε απόδοση και με δυο δεύτερες θέσεις ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Την τριάδα συμπλήρωσε ο Σοφοκλής Σοφοκλέους όντας τρίτος και στα δυο σκέλη.

ΜΧ 85 – Αήττητος ξανά ο Χρίστος Κλεόπα

Ο Χρίστος Κλεόπα ήταν για ακόμα ένα αγώνα ο πρωταγωνιστής στην κατηγορία ΜΧ85. Ο νεαρός δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης σε κανένα και έφυγε νικητής από από τη Μακούντα κερδίζοντας και τα δυο σκέλη.

Οι Χριστόφορος Κάρυος και Χρίστος Δημητρίου μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Οι δυο πέτυχαν από μια δεύτερη και μια τρίτη θέση, με τον Κάρυο να ολοκληρώνει δεύτερος και ο Δημητρίου τρίτος. Ο Γιώργος Νέστωρος συμπλήρωσε το παζλ τερματίζοντας τέταρτος.

ΜΧ 65 – Δυναμική εμφάνιση από τον Γιώργο Δημητρίου

Ο Γιώργος Δημητρίου ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία ΜΧ 65 καθώς οδήγησε ταχύτατα και κέρδισε και τα δυο σκέλη στον αγώνα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Λούκας Σοφοκλέους, έχοντας στο ενεργητικό του δυο δεύτερες θέσεις σε ισάριθμα σκέλη. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Θεόφιλος Almohamet,  ο οποίος κατατάγει τρίτος και στα δυο σκέλη.

Με δυο τέταρτες θέσεις ο Λοΐζος Καμέρης τερμάτισε τέταρτος, στην πέμπτη θέση ολοκλήρωσε ο Σπύρος Ζηντίλης και στην έκτη ο έτερος Γιώργος Δημητρίου.

MX OPEN FREE – Ισόβαθμοι Παύλου και Baranin, η αγωνία μεγαλώνει

Παράταση στην αγωνία έδωσαν οι Μάριος Παύλου και Erim Baranin. Οι δυο κέρδισαν από ένα σκέλος και είχαν από ένα τερματισμό στην τρίτη θέση. Το πρώτο σκέλος κέρδισε ο Baranin, με τους Παναγιώτη και Μάριο Παύλου να τερματίζουν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα.

Στο δεύτερο σκέλος νικητής αναδείχθηκε ο Μάριος Παύλου, δεύτερος ολοκλήρωσε ο Παναγιώτης Παύλου και ο Baranin μετά από πτώση έμεινε τρίτος.

Στη γενική κατάταξη ο Μάριος Παύλου ήταν ο νικητής στον αγώνα, δεύτερος ολοκλήρωσε ο Erim Baranin και τρίτος ο Παναγιώτης Παύλου.

MX VETERAN – Ακάθεκτος ο Αρτέμης Καρατσιόλης

Ακόμα μια νίκη στο ενεργητικό του πρόσθεσε ο Αρτέμης Καρατσιόλης και πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην κατηγορία MX VETERAN. Ο Ανδρέας Μιχαήλ τερμάτισε δεύτερος και ο Κώστας Ευθυμίου συμπλήρωσε την τριάδα.

Η σεζόν πλησιάζει προς το τέλος. Απομένουν δυο αγώνες για να ολοκληρωθεί και η όγδοη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην πίστα MX PRO στην Ποταμιά, την Κυριακή 8 Μαΐου.