5o Ο.Φ.Α Trial Rallysprint 2019: Όλοι μια γροθιά για τον Νικόλα

Η αγωνιστική χρονιά 2019 ολοκληρώθηκε και επίσημα το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου με το 5o Ο.Φ.Α Trial Rallysprint, με διοργανωτή τον Ο.Φ.Α υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Οι κοινότητα Λυθροδόντα φιλοξένησε τον αγώνα και μετά από αρκετά χρόνια έχει γίνει πλέον συνώνυμο με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς στο παρελθόν όπως και χθες φιλοξένησε είτε αγώνες είτε ειδικές που περνούσαν από τα περίχωρα ή και μέσα από το χωριό.

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς ήταν εις μνήμη των Ευάγγελου Ευαγγέλου και Γιώργου Κυπριανού. Πέραν τούτου τα καθαρά έσοδα δόθηκαν για την κάλυψη εξόδων θεραπείας όγκου εγκεφάλου για τον Νικόλα Θεολόγου, δείχνοντας έμπρακτα για ακόμα μια φορά με αυτό τον τρόπο ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μπορεί εκτός από αγώνες να προσφέρει και για τον συνάνθρωπο μας.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι Petrolina ENI Racing Team Γαλαταριώτης-Ιωάννου δεν είχαν κανένα πρόβλημα να σημειώσουν τον ταχύτερο χρόνο και στις τρείς διελεύσεις από την ειδική Αναλυόντας-Κοτσιάτης και να κερδίσουν τον αγώνα.

Πολύ δυνατή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Δημήτρης Πιερή-Pieri Junior, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο στη δεύτερη θέση γενικής, αφήνοντας στην τρίτη θέση τους αδερφούς Γιώργο και Παύλο Εγγλέζου.

Στο όριο οδήγησαν οι Σταύρου-Καγιάς, οι οποίοι τερμάτισαν στην τέταρτη θέση γενικής ενώ παράλληλα ήταν πρώτοι στην κατηγορία RCS2. Στην πέμπτη θέση ολοκλήρωσαν οι Χειλιμήντρης-Δαμιανού οι οποίοι ήταν πρώτοι στην κατηγορία RC2, με τον Πάμπο Λαό στην επανεμφάνιση του στους αγώνες και πίσω από το τιμόνι αγωνιστικού, να τερματίζει στην έκτη θέση έχοντας για συνοδηγό τον Σάββα Λαό.

Είναι ταλαντούχος και το απέδειξε σε ακόμα ένα αγώνα. Ο λόγος για το νεαρό Ιορδάνη Κυριάκου ο οποίος με συνοδηγό τον έμπειρο Αντρέα Παπαντρέου ήταν ο ταχύτερος νεαρός για ακόμα μια φορά σε trial rallysprint, τερματίζοντας στην έβδομη θέση γενικής. Οι Ρούσος-Χριστοφή και Προδρόμου-Χρυσοστόμου τερμάτισαν στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Θεοφάνους-Παντελή. Το πλήρωμα ήταν και το ταχύτερο στη δικίνητη κατηγορία, με το Θεοφάνους να ολοκληρώνει μια πέρα για πέρα επιτυχημένη χρονιά, αφού κέρδισε το πρωτάθλημα στις κατηγορίες RC S1 και 2WD S των αγώνων ταχύτητας και επίσης ήταν νικητής στην κατηγορία του σε όλα τα φετινά trial που έτρεξε.

Νικητές στην κατηγορία RC 3 αναδείχθηκαν οι Νικόλας και Μάριος Χ’’Ματθαίου ενώ η πρώτη συμμετοχή του Μιχάλη Σοφοκλέους σε αγώνα trial συνοδεύτηκε με νίκη στην κατηγορίαRCS 1. Συνοδηγός του σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο Κώστα Ευριπίδου. Την κατηγορία RC 4 κέρδισαν οι Τσιάκκας-Γρηγορίου και την κατηγορία Novice κέρδισαν οι Γεωργίου-Μανώλη. Το μοναδικό γυναικείο πλήρωμα που έτρεξε και κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα, αποτελείτο από τις Λίτσα Γιάγκου και Κατερίνα Δήμου.

Από τα 40 πληρώματα που εκκίνησαν τον αγώνα κατάφεραν να τερματίσουν τα 30. Από τις σημαντικότερες εγκαταλείψεις είναι αυτή των φετινών πρωταθλητών Παντελή-Χριστοδούλου και των νικητών του φετινού Tiger Rally Πολυκάρπου-Σιάλου.

Η νίκη στον αγώνα μικρή σημασία είχε. Το σημαντικό ήταν ότι όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους για να βοηθήσουν το Νικόλα Θεολόγου και αυτή η πράξη τους αναδεικνύει όλους νικητές.

Πλέον έφτασε η ώρα για ανασύνταξη καθώς η νέα χρονιά είναι προ των πυλών. Οι προετοιμασίες αγωνιστικών και αθλητών αναμένετε να ξεκινήσουν σύντομα, ενώ δε θα αργήσει να παρουσιαστεί και το νέο αγωνιστικό ημερολόγιο από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

Στάθης Ευστάθιου

Φωτογραφίες: Κούλλης Κυριάκου

results