50o Cyprus Rally: Επετειακός αγώνας που θα αναδείξει και τον πρωταθλητή Μέσης Ανατολής

Το θρυλικό Cyprus Rally διοργανώνετε φέτος για 50η φορά στην ιστορία του και θα κρίνει τον πρωταθλητή Μέσης Ανατολής για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ενώ παράλληλα οι δυο μέρες του αγώνα μετρούν ξεχωριστά σαν ο τρίτος και ο τέταρτος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Ο αγώνας κατά περιόδους συμπεριλήφθηκε σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της FIA αφού πέραν από το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής όπου παραδοσιακά συμπεριλαμβάνετε, ήταν μέρος του ημερολογίου του Intercontinental Rally Challenge (IRC), του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (ERC) αλλά και της κορωνίδας των αγώνων ράλι, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (WRC).

Κατά καιρούς οδηγοί θρύλοι πέρασαν από τις ελικοειδής και σκληρές ειδικές του αγώνα οι οποίες έχουν χαμηλή μέση ωριαία ταχύτητα και σε συνδυασμό με την ψηλή θερμοκρασία έκαναν το έργο τους δύσκολο. Στον φετινό αγώνα η φύση των ειδικών διαδρομών παραμένει ως επί το πλείστον η ίδια, με την χαμηλή μέση ωριαία ταχύτητα να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα.

Η φετινή 50η έκδοση περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 195,36 αγωνιστικών χιλιομέτρων που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου. Οι κλασσικές Καπουράς και Ξυλιάτος στην ορεινή επαρχεία Λευκωσίας είναι οι πρώτες δυο που θα διεξαχθούν το Σάββατο μετά την εκκίνηση της Παρασκευής στο παλιό Δημαρχείο Λευκωσίας, ενώ το πρώτο loop θα ολοκληρωθεί με ακόμα μια κλασσική, το Κούρδαλι η οποία επίσης είναι στην ορεινή επαρχεία Λευκωσίας και είναι η μεγαλύτερη του προγράμματος με συνολικό μήκος 21,01 km.

Μετά το ενδιάμεσο σέρβις οι τρείς ειδικές θα επαναληφθούν ολοκληρώνοντας και το πρώτο σκέλος του αγώνα.

Την Κυριακή θα διεξαχθεί η πολύ γρήγορη ειδική Γέρι και ακολούθως η δράση μεταφέρετε νοτιοανατολικά της Λευκωσίας όπου θα διεξαχθεί στην ημιορεινή περιοχή Λάρνακας η ειδική Λεύκαρα. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα αντιμετωπίσουν τα 14,88km της ειδικής Άγιος Επιφάνειος, με τις τρείς ειδικές να επαναλαμβάνονται και να ολοκληρώνουν την αγωνιστική δράση με τον τερματισμό και πάλι στο παλιό Δημαρχείο Λευκωσίας να σηματοδοτεί τη λήξη του αγώνα.

Από πλευράς συμμετοχών 27 πληρώματα θα τρέξουν στον αγώνα με τους Nasser Al-Attiyah/Matthieu Baumel στο μπάκετ του VW POLO GTIR5 να θέλουν τη νίκη που θα τους δώσει ton 18o τίτλο Μέσης Ανατολής.

Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής Abdullah AlRawahi/Ata Alhmoud είναι γερά στο κόλπο του τίτλου όμως με πολύ ανταγωνιστικούς Κύπριους οδηγούς να διεκδικούν βαθμούς στο πρωτάθλημα MERC το έργο τους στο φινάλε είναι δύσκολο.

Την δεύτερη νίκη σε Cyprus Rally θα κυνηγήσουν οι πρωταθλητές Κύπρου Petrolina Racing Team Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου με το VW POLO, οι οποίοι συγκαταλέγονται και όχι άδικα στα φαβορί.

Ψηλές προσδοκίες στον αγώνα έχουν και οι Petrolina Racing Team Χρήστος Δημοσθένους/Κύπρος Χριστοδούλου με το Skoda FabiaR5, με τους Κώστα Ζήνωνος/Φάνο Χριστοφή (Citroen DS3 R5) και Παναγιώτη Γιάγκου/Άριστο Νικολάου (Hyundai i20 R5) να επιδιώκουν ένα τερματισμό στην πρώτη τριάδα.

Ο Πέτρος Παντελή έγινε ο δεύτερος Κύπριος που θα αγωνίζεται με αυτοκίνητο κατηγορίας Rally3 και πιο συγκεκριμένα ένα Renault ClioRS. Με την παραλαβή του αυτοκινήτου μόλις χθες, ο Παντελή με τον συνοδηγό του Πάμπο Λαό κάνουν αγώνα δρόμου για να το ετοιμάσουν και να έχουν όσο το δυνατό καλύτερη παρουσία στον αγώνα.

Με Mitsubishi Lancer Evo X οι Mshari/Althefiri/Nasser Seadon Al-Kuwariείναι το μοναδικό πλήρωμα που θα αγωνιστεί στην κατηγορία Ν του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής.

Τις δυνατότητες τους απέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό θα δοκιμάσουν οι Yildiz Omer/Ahmet Ozderem, οι οποίοι θα τρέξουν μεFord Fiesta ST.Αγώνα δρόμου για να προλάβουν κάνουν και οι Petrolina Racing Team Σοφιανός Ρούσος/Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου με το δεύτερο αγωνιστικό κατηγορίας Rally3, ένα Ford Fiesta.

Βαθμούς για το τοπικό πρωτάθλημα και την κατηγορία RC2 θα κυνηγήσουν οι Φώτος Γιαννούρη/Ανδρέας Χρυσοστόμου με το Mitsubishi Lancer Evo IX και οι Χρήστος Χριστοδούλου/Παναγιώτης Κυριάκου με Subaru Impreza.

Δυο πληρώματα θα διεκδικήσουν τη νίκη την κατηγορία RC4, οι Χρυσόστομος Παντελή/Τούλλης Αριστοδήμου και ο Ζαχαρίας Μανώλη, αμφότεροι με Peugeot 208 R2.

Στην RCS2 θα τρέξουν τρία πληρώματα, οι Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου/Ελένιος Νικολάου (Mitsubishi Lancer Evo VII), Χριστόδουλος Χχριστοδούλου/Ανδρέας Νέστωρος (Mitsubishi LancerEvo VI) και Σταύρος και Βασίλης Υπερμάχου (Mitsubishi Lancer EvoVII), με τους Κωνσταντίνου/Νικολάου να έχουν τον πρώτο λόγο για νίκη στην κατηγορία.

Τρία πληρώματα περιλαμβάνει και η κατηγορία RCL1, με τους Κλεάνθη Έλληνα/Γιώργο Πουγιούκκα (Ford Fiesta DYTKO), Φλώρο Στυιανού/Άγγελο Μακρίδη (Mitsubishi Mirage) και Λοΐζο Παπαγεωργίου/Πρόδρομο Χρυσάνθου (Mitsubishi Mirage) να έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για τη νίκη.

Στην RCS1 δυο γνώριμοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα βουνά με φόντο την επικράτηση στην κατηγορία  σε ένα δύσκολο αγώνα.

Στο μπάκετ του Peugeot 106 θα αγωνιστούν οι Θωμάς Θεοφάνους/Άγγελος Ξενοφώντος και κυριότεροι αντίπαλοί τους στο δρόμο προς τη νίκη είναι οι GEPA MECHANICAL INSTALATIONS Μιχάλης Σοφοκλέους/Ευαγόρας Παντελίδης, με το VW GOLF.

Στην ίδια κατηγορία θα τρέξει ακόμα ένα πλήρωμα της GEPA MECHANICAL INSTALATIONS, οι Μάριος και Κωνσταντίνος Ζάκου που θα τρέξουν με Honda Civic

Με ακόμα ένα Honda Civic στην ίδια κατηγορία θα τρέξουν οι Νικόλας Κυριάκου/Γιώργος Ζουππουρής, με τους Νίκο Μαραγκό/Νεόφυτο Καρεκλά (Mazda RX8) και Παναγιώτη Ηρακλή/Ηλία Ηλία (Opel Corsa) να συμπληρώνουν την κατηγορία.

Τέλος, στην λίστα συμμετοχών είναι και οι Σωτήρης και Χρήστος Πετρακίδης οι οποίοι θα αγωνιστούν στην κατηγορία R1.

Συμμετοχές

Ωράρια

viewerv

iewer-2