5ος Αγώνας Πλαγιολίσθησης by PSALTIS Autoparts & ENEOS Motor Oil – Μέρα 1η: Πρώτος ο Sergio στα μονά βαθμολογημένα

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου η πρώτη μέρα του διήμερου τελευταίου αγώνα της χρονιάς για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, ο οποίος διοργανώνεται από το Power Drift Club στην πίστα Achna Speedway.

Το μεγάλο φινάλε όπου θα κρίνει και τον φετινό πρωταθλητή ξεκίνησε στις 10:00 με προθέρμανση αφού προηγήθηκε ενημέρωση των διαγωνιζομένων οδηγών από τους κριτές.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ξεκινώντας από την κατηγορία Pro, οι δυο πρώτοι της βαθμολογίας ήταν πολύ ορεξάτοι και έκαναν περάσματα ακριβείας τόσο στα δοκιμαστικά όσο και στα μονά βαθμολογημένα, δείχνοντας τις προθέσεις τους για τον αγώνα.

Ο δεύτερος στην γενική κατάταξη Σέργιος Γρηγορίου ήταν αυτός που πήρε την ψηλότερη βαθμολογία (88,67 Βαθμούς) έχοντας ταχύτητα εισόδου στα 119 χιλιόμετρα.

Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Δαυίδ Δαυίδ με 87,33 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 115 χιλιόμετρα και από ότι φαίνεται οι δυο θα λύσουν τις διαφορές τους αύριο στα twin battles.

Την τριάδα συμπλήρωσε ο Σίμος Τίκκης με 84 βαθμούς, έχοντας την ψηλότερη ταχύτητα εισόδου στα 121 χιλιόμετρα, δείχνοντας ότι το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα δεν ήταν τυχαίο.

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο πολύ ανταγωνιστικός Στέλιος Ζαχαρία ο οποίος έδειξε να τα βρίσκει με τον σχεδιασμό και αναμένουμε να τον δούμε ακόμη πιο δυνατό την αυριανή μέρα.

 Στην επόμενη θέση ολοκλήρωσε ο Κυριάκος Μάριου «Τσόδας» ο οποίος ταλαιπωρήθηκε αρκετά την σημερινή μέρα αφού το αυτοκίνητο είχε συνεχώς υποστροφή. Κατάφερε να γράψει στην δεύτερη του προσπάθεια μια βαθμολογία στα 82,67 με ταχύτητα εισόδου στα 116 χιλιόμετρα συμπληρώνοντας την πεντάδα και πλέον θα μπορέσει να διεκδικήσει τη νίκη αύριο.

Στην κατηγορία Semi Pro, είχαμε και εδώ εξαιρετικά περάσματα με τον Σάββα Σπύρου να κλέβει την παράσταση κατακτώντας την πρώτη θέση με 79 βαθμούς, έχοντας και την ψηλότερη ταχύτητα εισόδου στα 116 χιλιόμετρα.

 

Στην δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο πολύ ανεβασμένος Χρίστος Λοϊζου με 77,67 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 107 χιλιόμετρα.

Την τριάδα συμπλήρωσε ο Γιάννος Μιχαήλ με 76 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 111 χιλιόμετρα, ενώ στην τέταρτη θέση με 75 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 105 χιλιόμετρα βρίσκουμε τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Ευτύχιο Χριστοδούλου.

Ο αγώνα συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με προθέρμανση στις 10:00, θα ακολουθήσει ακόμα μια ενημέρωση από τους κριτές και το διήμερο θα κορυφωθεί με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα.

Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από τις 15:00 μέχρι τις 18:00 στο κανάλι Cytavision Sports 4HD και την εφαρμογή CYTAVISIONGO.