5ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross: Η ώρα του Χρίστου Τσαγγαρά

Εκπληκτικός ήταν ο 5ος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross Νεόφυτος Τσαγγαράς ο οποίος διεξήχθη στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά την Κυριακή 17 Μαρτίου με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.
Πολύ ωραίες μάχες, πτώσεις και έντονος συναγωνισμός σημάδεψαν τον αγώνα, ενω ορισμένοι αναβάτες μετά από εξαιρετική απόδοση σημείωσαν σημαντικές νίκες στην κατηγορία που έτρεχαν.

ΜΧ1

Στην Ποταμιά ήταν η ώρα του Χρίστου Τσαγγαρά να κερδίσει στην κατηγορία MX1. Γνωστός για τις πολύ καλές του εκκινήσεις, εκμεταλλεύτηκε αυτό του το πλεονέκτημα στο πρώτο hit και κατάφερε να τεθεί επικεφαλής στον αγώνα. Πίσω του ακολουθούσε ο Χρύσανθος Χαραλάμπους με το Σάββα Σάββα να περνά τρίτος μετά από την παρέλευση των πρώτων γύρων όπου κατάφερε παράλληλα να περάσει τους αναβάτες που ήταν μπροστά του. Ο Χαραλάμπους έδειχνε να έχει καλύτερο ρυθμό από τον Τσαγγαρά και σταδιακά μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά. Κατάφερε να τον περάσει λίγο πριν το τέλος κερδίζοντας το hit. Ο Τσαγγαράς ολοκλήρωσε δεύτερος και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο αειθαλής Σάββας Σάββα.


Στο δεύτερο hit πολύ καλή ήταν η εκκίνηση από τον Χρύσανθο Χαραλάμπους, ο οποίος όμως άνοιξε τη γραμμή του στην πρώτη στροφή και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Χρίστο Τσαγγαρά, ο οποίος επέλεξε την εσωτερική γραμμή, να περάσει μπροστά. Αμέσως ο πρωταθλητής έδωσε ένα φρενήρη ρυθμό ανοίγοντας σύντομα απόσταση από τους υπόλοιπους. Πιο πίσω, ο δεύτερος Σάββας Σάββα έδινε σκληρή μάχη με τον τρίτο Χρύσανθο Χαραλάμπους ενώ την ίδια στιγμή ο Τσαγγαράς μπροστά συνέχιζε το γρήγορο τέμπο.
Τα δεδομένα παραλίγο να άλλαζαν άρδην όταν ο Τσαγγαράς από την πρώτη θέση είχε πτώση. Προς έκπληξη όλων σηκώθηκε αμέσως και συνέχισε τον αγώνα παραμένοντας πρώτος. Η πτώση δεν φάνηκε να τον επηρεάζει και συνέχισε το γρήγορο ρυθμό, ο οποίος του εξασφάλιζε τη νίκη στο δεύτερο hit. Ο Χρύσανθος Χαραλάμπους ολοκλήρωσε τελικά δεύτερος, με τον Σάββα Σάββα να τερματίζει ξανά τρίτος.


Οι Χρίστος Τσαγγαράς και Χρύσανθος Χαραλάμπους ισοβάθμησαν μετά το τέλος του αγώνα έχοντας από μια νίκη και μια δεύτερη θέση. Νικητής αναδείχθηκε ο Τσαγγαράς ο οποίος κέρδισε το δεύτερο hit. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η μεταξύ τους διαφορά στη βαθμολογία παρέμεινε αμετάβλητη με τον Χαραλάμπους να συνεχίζει να προηγείται με 18 βαθμούς. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Σάββας Σάββα με δυο τρίτες θέσεις.
Μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής Χρίστος Τσαγγαράς είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους είναι δίπλα μου, στις νίκες αλλά και στις ήττες.»

ΜΧ2

Εκπληκτικές μάχες έγιναν στην κατηγορία ΜΧ2, μεταξύ των Μιχάλη Πάμπουκκα και Χρύσανθου Γεωργίου, ενώ μεγάλος απών ήταν ο Μάριος Πάμπουκκας ο οποίος τραυματίστηκε και δεν έτρεξε στον αγώνα. Στο πρώτο hit ο Πάμπουκκας κατάφερε να προηγηθεί, με τον Γεωργίου να είναι δεύτερος και τον Άριστο Γεωργίου να ανεβαίνει τρίτος. Αυτή η διάταξη έμεινε μέχρι το τέλος του hit, αν και στον τελευταίο γύρο ο Χρύσανθος Γεωργίου έφτασε τον Μιχάλη Πάμπουκκα χωρίς όμως να καταφέρει να τον περάσει. Έτσι η νίκη πήγε στον Μιχάλη Πάμπουκκα, δεύτερος τερμάτισε ο Χρύσανθος Γεωργίου και τρίτος ο Άριστος Γεωργίου.


Στο δεύτερο hit ο Μιχάλης Πάμπουκκας προηγήθηκε ξανά όμως αυτή τη φορά ο Χρύσανθος Γεωργίου ήταν κοντά και τον πίεζε. Με την παρέλευση ορισμένων γύρων η μεταξύ τους μάχη φούντωσε, με τον Χρύσανθο Γεωργίου να περνά πρώτος. Οι δυο αναβάτες οδήγησαν στο όριο και η πρώτη θέση άλλαξε χέρια σε τρείς περιπτώσεις. Ο Μιχάλης Πάμπουκκας λίγο πριν το τέλος ήταν πρώτος και ο Χρύσανθος Γεωργίου έκανε την κίνηση για να περάσει. Οι δυο τους είχαν επαφή με αποτέλεσμα ο Γεωργίου να χάσει πολύτιμο χρόνο. Το τέλος του δεύτερου hit βρήκε νικητή τον Μιχάλη Πάμπουκκα και δεύτερο τον Χρύσανθο Γεωργίου. Τρίτος τερμάτισε ο Θανάσης Φελλάς ενώ ο Άριστος Γεωργίου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του hit με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να το ολοκληρώσει.


Με τερματισμούς 1-1 ο Μιχάλης Πάμπουκκας πήρε μια μεγαλειώδη νίκη, μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία και δεύτερο στον αγώνα Χρύσανθο Γεωργίου στους 15 βαθμούς. Τρίτος στον αγώνα τερμάτισε ο Θανάσης Φελλάς με τερματισμούς 5-3.
«Σήμερα ήταν ένας πολύ δυνατός αγώνας. Έδωσα μεγάλες μάχες με τον Χρύσανθο Γεωργίου και εδώ θέλω να του πω συγχαρητήρια, όπως επίσης και στους υπόλοιπους αναβάτες. Τα πήγα αρκετά καλά και ελπίζω να συνεχίσω έτσι και στον επόμενο στη Μακούντα. Όσον αφορά τον αδερφό μου Μάριο, φάνηκε άτυχος χθες καθώς τραυματίστηκε και ελπίζω να επιστρέψει γρήγορα στην αγωνιστική δράση.»

ΜΧ3

Εύκολη ήταν η επικράτηση του Γιώργου Παουλλή στην κατηγορία ΜΧ3. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει και τα δυο hit όπου με αυτό το αποτέλεσμα είναι αγκαλιά με τον τίτλο, καθώς ο δεύτερος και ο τρίτος στη βαθμολογία Γιάννος Παπαλοΐζου και Σάββας Σάββα δεν αγωνίστηκαν.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Εύανδρος Καμέρης με τερματισμούς 2-2, τρίτος ολοκλήρωσε ο Γιώργος Νικολάου με τερματισμούς 3-3 και τέταρτος ο Μιχάλης Νεοπτολέμου με τερματισμούς 4-4.

MX3 OVER

Στην κατηγορία MX3 OVER το σκηνικό ήταν το ίδιο με προηγούμενους αγώνες. Και στα δυο hit αυτός που έκανε την καλύτερη εκκίνηση οδηγώντας και στις δυο περιπτώσεις τον αγώνα ήταν ο Ντίνος Κωνσταντινίδης. Ο έμπειρος Μαρίνος Τσαγγαράς κατάφερε να τον περάσει και στα δυο hit με τη νίκη να έρχεται στο τέλος φυσιολογικά. Ο μαχητικός Γιώργος Σιδερένιος τερμάτισε και στα δυο hit δεύτερος, ενώ ο Ντίνος Κωνσταντινίδης τερμάτισε τρίτος, μετά που μοιράστηκε μια τρίτη και μια τέταρτη θέση με τον ανεβασμένο Σπύρο Ηλία.

ΜΧ4

Φανταστικός ήταν ο Χρίστος Κημήτρη στην κατηγορία ΜΧ4. Και στα δυο hit ήταν ασυναγώνιστος και δίκαια πήρε μια μεγαλειώδη νίκη. Κάνοντας εξαιρετικές εκκινήσεις και στα δυο hit, γρήγορα άνοιξε απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους και δεν κινδύνευσε από κανένα. Ο Βίκτωρας Ζαχαρία, ο οποίος δεν έκανε ιδανική εκκίνηση στο πρώτο hit, δυσκολεύτηκε να περάσει τους προπορευόμενους αναβάτες και στο τέλος βολεύτηκε με τη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος ολοκλήρωσε ο Λούκας Τσόκκος. Στο δεύτερο hit και ενώ ο Βίκτωρας Ζαχαρία βρισκόταν δεύτερος, είχε πτώση με αποτέλεσμα να μείνει τελευταίος. Προσπάθησε να επανέλθει όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει τρίτος πίσω από τον Χρίστο Καΐκκη.
Με τη νίκη που πέτυχε ο Χρίστος Κημήτρη αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία από το δεύτερο σε αγώνα και βαθμολογία Βίκτωρα Ζαχαρία στους 24 βαθμούς. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Χρίστος Καΐκκη, τέταρτος τερμάτισε ο Λούκας Τσόκκος και πέμπτος ο Κυριάκος Μαυρονικόλας.

ΜΧ85

Δυο νίκες σε ισάριθμα hit πέτυχε ο Αριστόδημος Έλληνας στην κατηγορία ΜΧ85 και πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Η μονομαχία μεταξύ Βρυώνη Βλάσιου και Dominic Κολοκάση ανέδειξε νικητή τον πρώτο, όπου με τερματισμούς 2-2 ολοκλήρωσε δεύτερος τον αγώνα. Ο Κολοκάση έμεινε τρίτος με τερματισμούς 3-3, με τους Κωνσταντίνο Χρυσοστόμου και Νίκο Καταπιτίδη να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

ΜΧ65

Τέλος, στην κατηγορία ΜΧ65 ο Ταξιάρχης Παπαγεωργίου είναι ο αναβάτης που κέρδισε τον αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Χριστόφορος Κάρυος, τρίτος ήταν ο Λούκας Σοφοκλέους και τέταρτος ο Κυριάκος Κωστέας.


Χωρίς ανάσα συνεχίζετε το Παγκύπριο πρωτάθλημα Motocross Νεόφυτος Τσαγγαράς. Ο επόμενος αγώνας (έκτος) είναι την προσεχές Κυριακή 24 Μαρτίου στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στη Μακούντα. Με τη σεζόν να πλησιάζει προς το τέλος, ο κάθε βαθμός είναι πλέων υπερπολύτιμος και το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει.

Στάθης Ευσταθίου