5ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης 2024: Κέρδισε ο Σέργιος Γρηγορίου Πρωταθλητές σε PRO και SEMIPRO οι Δώρος Φραντζεσκου και Γιώργος Τζιαπούρας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε o 5ος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, που διοργανώθηκε από το Power Drift Club στην πίστα Achna Speedway το Σαββατοκύριακο 7-8  Σεπτεμβρίου.

Στο μεγάλο φινάλε της φετινής σεζόν κρίθηκαν και οι τίτλοι στις κατηγορίες PRO και SEMIPRO, σε ένα πρωτάθλημα γεμάτο ανατροπές όπου κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τον νικητή στον εκάστοτε αγώνα.

Το διήμερο άρχισε το Σάββατο με δοκιμαστικά περάσματα από όλους τους διαγωνιζόμενους, οι οποίοι τα βρήκαν σκούρα με τον νέο και δύσκολο σχεδιασμό που έκαναν οι κριτές.  Ακολούθησαν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα ούτως ώστε να βγουν τα ζευγάρια των διπλών της Κυριακής όπου ουσιαστικά με την ολοκλήρωση των μαχών θα κρινόταν και ο πρωταθλητής για το 2024.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Σίμος Τίκκης ήταν πραγματικά χάρμα οφθαλμών κατακτώντας την πρώτη θέση με 94.50 βαθμούς έχοντας ταχύτητα εισόδου 118 χιλιόμετρα.  Στην δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Κώστας Κωνσταντίνου με 91.25 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 117 χιλιόμετρα και την τριάδα συμπλήρωσε ο Πάμπος Χαραλάμπους, ο οποίος παρόλο που είχε μηδενιστεί στο πρώτο του πέρασμα, εντούτοις δεν πτοήθηκε γράφοντας την υψηλότερη ταχύτητα όλων στα 121 χιλιόμετρα με ένα πέρασμα όπου μάζεψε 86 βαθμούς.

Στην 4η θέση ο πάντα ανταγωνιστικός Δώρος Φραντζέσκου με 85,25 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 109 χιλιόμετρα, στην 5ηθέση ολοκλήρωσε ο Πάμπος Τσουρής, ο οποίος αν και αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα από τα δοκιμαστικά περάσματα, εντούτοις .κατάφερε να επιδιορθώσει το αγωνιστικό και να πάρει βαθμολογία 83,50 έχοντας ταχύτητα εισόδου 115 χιλιόμετρα.  Στην 6η θέση βρίσκουμε τον Αλέξη Χάρη Γεωργίου ο οποίος από τα δοκιμαστικά είχε ορισμένα εντυπωσιακά περάσματα, καταφέρνοντας να μαζέψει 81,75 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου 119 χιλιόμετρα.  Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Αντρέας Αντρέου συμβιβάστηκε με την 11η θέση καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με τον νέο του κινητήρα.

Στη Semi Pro, ο πρωτοπόρος Γιώργος Τζιαπούρας πήρε ακόμα μια πρώτη θέση με 78,75 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 119 χιλιόμετρα η οποία ήταν και η πιο ψηλή της κατηγορίας μαζί με τον Χρίστο Πέτρου. Την δεύτερη θέση με 76 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 115 χιλιόμετρα πήρε ο Χρίστος Κούτα και την τριάδα συμπλήρωσε η έκπληξη του αγώνα David Bell με 70,50 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 110 χιλιόμετρα.

Την δεύτερη μέρα του αγώνα έγιναν τα διπλά περάσματα βαθμολογημένα περάσματα όπου για ακόμα μια φορά δεν έλειψαν οι ανατροπές και το κοντράστ συναισθημάτων.

Το αγωνιστικό κομμάτι είχε μεγάλο θέαμα και οι μάχες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το τέλος του αγώνα. Ξεκινώντας από την κατηγορία Pro, δυο παλιές καραβάνες των αγώνων πλαγιολίσθησης έφτασαν στον τελικό. Σέργιος Γρηγορίου και Πάμπος Χαραλάμπους σε ένα τελικό από τα παλιά, χάρισαν ανεπανάληπτες στιγμές με τον Σέργιο να επικρατεί στις λεπτομέρειες μετά από “One More Time”, κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση.

Στον μικρό τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Δώρος Φραντζέσκου και Βασίλης Χριστοφόρου με τον Φραντζέσκου να επικρατεί συμπληρώνοντας το βάθρο.  Για τον Δώρο Φραντζέσκου το τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου συνεπαγόταν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο ήρθε μετά από αρκετά χρόνια αποχής.

 

Στην κατηγορία Semi Pro, ο συνήθης ύποπτος Γιώργος Τζιαπούρας συνέχισε το απόλυτο του στις νίκες επικρατώντας του Χρίστου Κούτα στον τελικό, κατακτώντας με αυτό το τρόπο και το πρωτάθλημα.  Ο νεαρός Γιώργος έγραψε ιστορία αφού είναι ο πρώτος και μοναδικός οδηγός στη ιστορία του Power DriftClub ο οποίος φτάνει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας το απόλυτο. Το πόντιουμ συμπλήρωσε η έκπληξη του αγώνα David Bell, κάνοντας τον καλύτερο του αγώνα μέχρι στιγμής.

Με την λήξη του αγώνα, συμπληρώθηκαν και οι πέντε θέσεις της εθνικής ομάδας η οποία θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον αγώνα Drift Kings στης Σέρρες αλλά και το Nation Cup.  Η εθνική αποτελείται από τους Δώρο Φραντζέσκου, Σέργιο Γρηγορίου, Σίμο Τίκκη, Χρίστο Λοϊζου και Αντρέα Αντρέου “Wax”.