4×4 Πρωτάθλημα TrialJ.Kalivitis 2017 – Πρωταθλητές οι Σπύρος Δρουδιώτης και Αντώνης Μαρασινός

Ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά για το πρωτάθλημα TrialJ.Kalivitis της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, με την διεξαγωγή του τελευταίου αγώνα στην πανέμορφη πίστα MXProστην Ποταμιά. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Κ.Ο.Φ.Α (Κυπριακός Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου) την Κυριακή 17 Δεκεμβρίουκαι ήταν ο τέταρτος της χρονιάς.

Ξεκινώντας από την επιλογή της τοποθεσίας οφείλουμε να πούμε ότι είναι ίσως η καλύτερη φετινή επιλογή, με την πίστα στην Ποταμιά να προσφέρει θέαση ολόκληρης της διαδρομής και όλες τις ανέσεις στου θεατές.  Στο σχεδιαστικό κομμάτι, είχαμε μια εντυπωσιακή χάραξη της πίστας,η οποία ήταν τεχνική και οι οδηγοί έπρεπε να είναι 100% συγκεντρωμένοι στις προσπάθειες τους.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είχαμε την επικράτηση των Σπύρου Δρουσιώτη και Αντώνη Μαρασινού οι οποίοι με την νίκη τους κατέκτησαν και το φετινό πρωτάθλημα. Το πλήρωμα έγραψε τον ταχύτερο του χρόνο 03:42:890 στο δεύτερο του χρονομετρημένο πέρασμα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε το πλήρωμα των Λάμπρου Ιωαννίδη και Νικόλα Ρέπα με χρόνο στο 03:46:546 με την πρώτη τους χρονομετρημένη προσπάθεια αφού στη συνέχεια το αμάξι τους παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Κυριάκος Ιωαννίδης με χρόνο στα 03:055:368 από το πρώτο του χρονομετρημένο πέρασμαπαρόλο που είχε έξοδο στην δοκιμαστική του προσπάθεια ως αποτέλεσμα να ανατραπεί το αγωνιστικό του.  Εντούτοις κατάφερε να το επιδιορθώσει και να επανέλθει δριμύτερος γράφοντας όπως προαναφέραμε 3ο χρόνο γενικής. Σημείο αναφοράς εδώ είναι ότι και οι τρείς πρώτοι στην ράμπα του τερματισμού ήταν όλοι με Jeep.

Στην τέταρτη θέση γενικής βρίσκουμε τους περσινούς πρωταθλητές Νικόλα και Στάθη Ευσταθίου. Το πλήρωμα στάθηκε άτυχο αφού στο πρώτο τους χρονομετρημένο πέρασμα είχαν έξοδο και ανατροπή. Διόρθωσαν το αγωνιστικό αλλά ο χρόνος που έγραψαν στο δεύτερο χρονομετρημένο τους πέρασμα δεν στάθηκε ικανός να του δώσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση βρίσκουμε το πλήρωμα των Σπύρου Σπύρο και Φιλίππου Φίλιππο, ακολουθούμενοι από τους Μέλιο Χριστοφίδη και Κυριάκο Φρουρέντζου στην έκτη θέση.

Στην έβδομη θέση γενικής βρίσκουμε το τερατώδες Jeep με το πλήρωμα των Γιάννο Ιωαννίδη και Ηλία Πιερή να είναι άκρως εντυπωσιακοί αλλά να χάνουν πολύτιμο χρόνο στο βρεγμένο σημείο της πίστας.  Τελευταίο πλήρωμα στην κατηγορία S3 οι Παναγιώτης Αντωνίου και Κυριάκος Ανδρονίκου.

Στην ένατη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία S2 οι Αντώνης και Παρασκευάς Αντωνίου, ακολουθούμενοι από τον Κυριάκο Μιχαήλ. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Στέλιος Ζαχαρίου, όλοι τους με SuzukiVitara και χορηγό την AlfaPizza.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα στο πρωτάθλημα οδηγών έχουμε στην πρώτη θέση τον Σπύρο Δρουσιώτη με 50 βαθμούς στην δεύτερη θέση τον Νικόλα Ευσταθίου και στην τρίτη τον Κυριάκο Ιωαννίδη. Στην κατηγορία S2 Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Κύπρος Αραούζος αν και δεν έτρεξε στον τελευταίο αγώνα, στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Κυριάκο Μιχαήλ και στην τρίτη τον Στέλιο Ζαχαρίου. Στο Πρωτάθλημα συνοδηγών πρώτη θέση για τον Αντώνη Μαρασινό, δεύτερη θέση για το Στάθη Ευσταθίου και τρίτη για τον Νικόλα Ρέπα.

Σε δηλώσεις του ο νικητής του αγώνα και φετινός πρωταθλητής για το πρωτάθλημα Trial Σπύρος Δρουσιώτης μας ανάφερε “Ο αγώνας ήταν πολύ συναρπαστικός και ευτυχώς δεν είχαμε προβλήματα. Κύλησαν όλα ομαλά και με μια επιτυχημένη συνεργασία οδηγού και συνοδηγού καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση.  Φτάσαμε στο τέλος της χρονιάς και νιώθω πολύ περήφανος που καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα παρόλο που είχαμε αρκετές δυσκολίες και ατυχίες. Με την σειρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κ.Ο.Φ.Α για τους ωραίους αγώνες που μας πρόσφερε ενώ δεν θα παραλείψω να ευχαριστήσω και τον κύριο Σωτήρη Μυλόρδο και τους συνεργάτες του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον J.Kaliviti 4X4 ο οποίος είναι και ο κύριος χορηγός του πρωταθλήματος, τους χορηγούς μας IROMAN και RYMAX και τέλος το μεγαλύτερο ευχαριστώ στην ομάδα SpirosCustomCars, η οποία ήταν κοντά μας στα προβλήματα που είχαμε καθώς επίσης και τον συνοδηγό μου Αντώνη Μαρασινό για την ωραία συνεργασία.Ελπίζουμε και με την νέα χρονιά να έχουμε μια καλή σταδιοδρομία στο πρωτάθλημα.’’

Με την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς είδαμε τους αγώνες του Κ.Ο.Φ.Α να γίνονται όλο και καλύτεροι, να μεγαλώνει ο αριθμός των συμμετοχών και να προσφέρουν εξαιρετικό θέαμα. Ελπίζουμε με την νέα χρονιά να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο οι διοργανωτές και εμείς δίνουμε την υπόσχεση ότι θα είμαστε στο πλευρό τους για ότι μας χρειαστούν.

Κείμενο: Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοντογιώργης (S&Mpics)