48η Γιορτή των Αρίστων ΕΑΚ: Στον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή το Έπαθλο UNICARS Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

Ο σκοπευτής Γιώργος Αχιλλέως, η τζουντόκα Σοφία Ασβεστά, η Ομόνοια και οι Απόλλων Ladies αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι του 2020, στην 48η Γιορτή των Αρίστων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας με διοργανώτρια την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ). Η εκδήλωση διεξήχθη υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) και με μέγα χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου.

Η φετινή γιορτή, που μεταδόθηκε ζωντανά από τη Cytavision, είχε ως σλόγκαν «Let’s Restart! Ο Αθλητισμός, όχημα για επανεκκίνηση της κοινωνίας!», στέλνοντας το μήνυμα ότι η επιστροφή των αθλητών στη δράση, δείχνει το δρόμο για να ξεπεράσουμε το σκοτεινό τούνελ της πανδημίας.

Την τελετή προλόγισε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων συγχάρηκε την ΕΑΚ για την διοργάνωση και εξήρε τη σημασία της Γιορτής στην προσπάθεια επανεκκίνησης του αθλητισμού μετά την πανδημία.

Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αδάμος Αδάμου, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, η αντιπρόεδρος κα. Καίτη Λουκαΐδου Χατζήκυριακου και τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΟΑ, ο σύμβουλος του ΠτΔ επί θεμάτων αθλητισμού κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Χρυσοστόμου και ο αντιπρόεδρος της Cyta κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης.

Από δημοσιογραφικής πλευράς, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου κ. Γιώργος Φράγκος και οι πρώην πρόεδροι της ΕΑΚ κ.κ. Ζαχαρίας Κυριάκου, Σάββας Κοσιάρης και Παναγιώτης Φελλούκας. Στο θέατρο βρίσκονταν επίσης οι εκπρόσωποι των χορηγών της ΕΑΚ και οι 18 τιμηθέντες των έξι επάθλων που απονεμήθηκαν δια ζώσης, αυτές των τεσσάρων πιο πάνω κατηγοριών και οι ειδικές βραβεύσεις σε Ντίνο Μιχαηλίδη και Άντρη Ελευθερίου. Όλες οι υπόλοιπες βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω βίντεο, με τη Γιορτή να έχει έτσι υβριδικό χαρακτήρα, λόγω των υγειονομικών περιορισμών.

Οι κορυφαίοι του 2020!
Όπως κάθε χρόνο, τα μέλη της ΕΑΚ ανέδειξαν τους κορυφαίους της χρονιάς, με την ψήφο τους. Το αδιάβλητο της διαδικασίας πιστοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Κορυφαίος ο Γιώργος Αχιλλέως
Κορυφαίος αθλητής για το 2020 αναδείχθηκε από την ΕΑΚ ο Γιώργος Αχιλλέως! Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Κύπριος σκοπευτής ανακηρύσσεται ως κορυφαίος, καθώς προηγήθηκαν το 2007 και το 2010. Τη χρονιά που μας πέρασε, ήταν 5ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ISSF, ενώ αναδείχθηκε πρωταθλητής Κύπρου για 14η φορά στην καριέρα του! Ο ίδιος έγραψε ιστορία, αφού η πρώτη του εμφάνιση στην κορυφαία 5άδα της ΕΑΚ ήταν πριν 22 χρόνια (!), στους Αριστείς του 1998, σε ηλικία 18 ετών!

Από πλευράς μηχανοκίνητου αθλητισμού το Έπαθλο UNICARS Μηχανοκίνητου Αθλητισμού πήρε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ο οποίος το 2020 έτρεξε στα NASCAR με την Alex Caffi Motorsports, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση γενικής ανάμεσα σε 26 οδηγούς και δεύτερος rookie (πρωτοεμφανιζόμενος) στο πρωτάθλημα του 2020.

Πηγή:eak.org.cy