41o Ράλλυ Αφροδίτη Psaltis by ENEOS 2018: Preview

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαρτίου στην Πάφο θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας ράλι του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος, με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Πάφου. Εν συγκρίσει με τον πρώτο αγώνα, όπου κύριο χαρακτηριστικό ήταν οι ψηλές ταχύτητες, στον αγώνα της Πάφου η μορφολογία των ειδικών είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, καθώς αποτελούνται από συνεχόμενες στροφές, οι οποίες απαιτούν πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 κλασσικές ειδικές διαδρομές, οι οποίες βρίσκονται στην καρδιά του δάσους Πάφου. Όλα ξεκινούν το Σάββατο με την εκκίνηση του αγώνα από το δημαρχείο Πάφου και ακολούθως τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές (SS1-SS3  12:23/15:29 Αναδιού-Σταυρός) και (SS2-SS4 12:56/16:02 Σταυρός-Κανναβιού) .

Την Κυριακή το δεύτερο σκέλος αποτελείται και πάλι από δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές (SS5-SS7 10:48/14:24 Μονασίλακας-Κοιλάδα των Κέδρων) και (SS6-SS8 11:31/15:07 Μονασίλακας-Φράγμα Κανναβιού), όπου με το πέρας αυτών ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με τον τερματισμό ξανά στο Δημαρχείο γύρο στις 16:30.

Ο χώρος ανασυγκρότησης θα βρίσκεται στο γήπεδο του 2ου δημοτικού δίπλα από τον αστυνομικό σταθμό Πάφου.

Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 30 πληρώματα, με τους περσινούς πρωταθλητές και πρωτοπόρους της βαθμολογίας Σίμο Γαλαταριώτη-Αντώνη Ιωάννου να ξεκινούν πρώτοι και να είναι το φαβορί για επικράτηση. Στην αγωνιστική δράση επιστρέφει για πρώτη φορά φέτος ο Χρίστος Δημοσθένους, ο οποίος μαζί με τον Αντώνη Χρυσοστόμου θα ριχτούν στη μάχη για νίκη στην κλάση RC 2 και για ένα πλασάρισμα στα ψηλά της γενικής κατάταξης. Κυριότεροι αντίπαλοι σε αυτή τους την προσπάθεια είναι και οι Ζήνωνος-Χριστοφή, Παντελή Χριστοδούλου, Αντωνίου-Πιερή και Κυριάκου Αριστείδου, οι οποίοι έχουν τις δυνατότητες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για τον Πανίκο Πολυκάρπου επίσης είναι η πρώτη παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα και με συνοδηγό τον Κωνσταντίνο Σιάλο είναι και αυτοί υποψήφιοι για τερματισμό στο βάθρο και συνάμα για ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία RC 2.

Το άσχημο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα θέλουν να αφήσουν πίσω τους οι Γιάγκου-Κωνσταντίνου και το αντίδοτο είναι ένας τερματισμός ψηλά στη γενική κατάταξη. Γιώργος Παφίτης και Ανδρέας Τσιάκκας είναι ακόμα ένα πλήρωμα που τρέχει για πρώτη φορά φέτος, όπως επίσης και οι Πηγασίου-Λαός. Πλασάρισμα ψηλά θα επιδιώξουν και οι Ανδρέας Ψάλτης-Ανδρέας Χρυσοστόμου, όπως επίσης και οι Γιώργος Παφίτης και Ανδρέας Τσιάκκας, οι οποίοι και αυτοί τρέχουν για πρώτη φορά φέτος.

VENUS 2018 Συμμετοχές

41 Venus Rally – Itinerary

41 Venus Rally – Itinerary

Ο πολύπειρος Σταύρος Ζήνωνος με συνοδηγό τον Λεωνίδα Χριστοφή είναι το πλήρωμα που είναι φαβορί στην κατηγορία RCS 2, στην οποία συμμετέχουν 8 αυτοκίνητα. Οι Νικολάου-Χριστοφόρου τρέχουν και αυτοί για πρώτη φορά φέτος και συγκαταλέγονται στα πληρώματα που θα διεκδικήσουν τη νίκη στην κατηγορία, μαζί με τους Πενταρά-Χριστοδούλου, Λεωνίδου-Αγαθαγγέλου και Νέστορως-Καλλη.

Μεγάλο ενδιαφέρων παρουσιάζει και η δικήνητη κατηγορία όπου τρέχουν 9 πληρώματα. Οι νικητές του πρώτου αγώνα Τελεβάντος-Σταύρου αναμένεται να αντιμετωπίσουν σκληρό ανταγωνισμό στην Πάφο, καθώς τρέχουν για πρώτη φορά φέτος οι περσινοί πρωταθλητές Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος και οι έμπειροι και πρωταθλητές το 2016 Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου. Το νέο δίδυμο Παντελή-Θεοφάνους είναι ικανοί για το καλύτερο, όπως επίσης και οι Τανούσης-Χριστοδούλου, Ζάκου-Αναστασίου και οι Νικόλας και Μάριος Χ’’Ματθαίου.

Η Προϊστορία

Από το 2014 και μετά τον απαιτητικό αγώνα της Πάφου κατάφεραν να κερδίσουν τρείς οδηγοί. Το 2014 ήταν η τελευταία χρονιά που αγωνίστηκε ο Chips και ήταν ο οδηγός που έφυγε νικητής από την Πάφο. Κώστας Ζήνωνος και Σταύρος Αντωνίου είναι οι δυο οδηγοί που συμπλήρωσαν το βάθρο. Στο τέλος της χρονιάς το πρωτάθλημα κατέκτησε ο Σταύρος Αντωνίου.

Τις επόμενες δυο χρονιές (2015-2016) ο Χρίστος Δημοσθένους ήταν ο οδηγός που κατάφερε να κερδίσει. Το 2015 πίσω του τερμάτισαν οι Δημήτρης Παπασάββας και Πέτρος Παντελή ενώ το 2016 την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Πανίκος Πολυκάρπου και Σταύρος Αντωνίου. Και τις δυο χρονιές ο οδηγός που κέρδισε το πρωτάθλημα ήταν ο Χρίστος Δημοσθένους.

Την περσινή χρονιά νικητής αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας, με τους Σίμο Γαλαταριώτη και Χρίστο Δημοσθένους να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Στο τέλος της χρονιάς το πρωτάθλημα κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Σίμος Γαλαταριώτης.

Το Σαββατοκύριακο λοιπόν όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο δάσος Πάφου, για τον δεύτερο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι.

VENUS 2018 Συμμετοχές

41 Venus Rally – Itinerary

41 Venus Rally – Itinerary