41ο Ράλλυ Φθιώτιδος 2024: Οι πρώτοι «πυροβολισμοί» στο shakedown!

Το μεσημέρι της Παρασκευής διεξήχθη το shakedown του 41ου Ράλλυ Φθιώτιδος, μια προαιρετική διαδικασία για τα πληρώματα, στην οποία είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα  αγωνιστικά «όπλα» ενόψει της δεύτερης στροφής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου που θα εκτυλιχθεί το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου στις πανέμορφες ειδικές διαδρομές της Φθιώτιδας. Ο αγώνας αποτελεί τον τέταρτο γύρο του διεθνούς TER Series, ενώ παράλληλα προσμετράει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων.

Τον ταχύτερο χρόνο στο shakedown που έλαβε χώρα στην περιοχή των Θερμοπυλών, έκαναν οι Νίκος Ζάχος-Ηλίας Παναγιωτούνης που αγωνίζονται για πρώτη φορά με το Citroen C3 Rally2. Το δίδυμο συμπεριλαμβάνεται στους διεκδικητές της νίκης στο 41ο Ράλλυ Φθιώτιδος και έδειξε από την Παρασκευή τις άγριες διαθέσεις του.

Οι νικητές της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, Λευτέρης Αλυγιζάκης-Μιχάλης Χατζηδάκης, ακολούθησαν με το Skoda Fabia R5 και αναμένεται να παλέψουν το διήμερο για το υψηλότερο σκαλί του βάθρου στον αγώνα. Στην δεύτερη επαφή τους με το SkodaFabia R5, οι Ιωάννης και Ευάγγελος Ακράτος πέτυχαν την τρίτη ταχύτερη επίδοση στο shakedown και χρειάζονται χιλιόμετρα για να συνηθίσουν το νέο τους γραφείο.

Εντυπωσιακοί ήταν οι Νίκος Κομνός-Νίκος Κόντος που έχουν για πρώτη φορά στα χέρια τους ένα Renault Clio Rally3. Ο 30χρονος οδηγός θέλει να μπει ανάμεσα στα αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 και με τις επιδόσεις του την Παρασκευή, απέδειξε πως μπορεί να τα καταφέρει. Λίγο πιο πίσω βρέθηκαν οι Επαμεινώνδας Καρανικόλας-Γιώργος Κακαβάς στην πρώτη τους απόπειρα στην άσφαλτο, οι οποίοι κινήθηκαν θεαματικά με το Ford Fiesta Rally3.

Την πρώτη της γνωριμία με τις ασφάλτινες διαδρομές της Φθιώτιδας κάνει η 30χρονη Ιταλίδα Rachele Somaschini. Έχοντας στα χέρια της ένα Citroen C3 Rally2 και δίπλα της τον πολύπειρο Nicola Arena με περισσότερους από 550 αγώνες στο παλμαρέ του, το πλήρωμα έχει ως στόχο την συγκέντρωση βαθμών για το TER Series.

Τους ακολούθησαν στο shakedown οι Στάθης Κουκέας-Νίκος Πετρόπουλος με Ford Fiesta R5 και οι πιο γρήγοροι της F2, Ιωάννης Κωνσταντινίδης-Δημήτρης Κυπαρισσάς που δείχνουν ορεξάτοι με το Citroen DS3 R3T Max.  Τον ταχύτερο χρόνο στην F2 Eπέτυχαν οι Γιώργος Παρασκευαΐδης-Ιωάννης Σαρητσόγλου με Peugeot 306, ενώ πιο γρήγοροι στη Νήταν οι «χωμάτινοι» Ντίνος Τζέμος-Νίκος Μοσχόπουλος που ήταν θεαματικοί με το Mitsubishi Lancer Evo IX.

Άτυχη στιγμή είχαν οι Πασχάλης Χατζημάρκος-Μάριος Τσαούσογλου, καθώς τούμπαραν  το RenaultClio Rally3 που οδηγούσαν, με αποτέλεσμα η διαδικασία του shakedown να διακοπεί για 40 λεπτά. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του, όμως δεν θα καταφέρει να εκκινήσει στον αγώνα.

Ο ασφάλτινος αγώνας διοργανώνεται από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Λαμιέων, τον Δήμο Δελφών, τον Δήμο Καμένων Βούρλων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος. Χορηγοί του αγώνα είναι η Opel Karellis Group, η Electrolux και η ProComfort_Hellas.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει την Πανηγυρική Εκκίνηση του 41ου Ράλλυ Φθιώτιδος που θα διεξαχθεί στις 20:30, στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Ιστοσελίδα αγώναhttps://www.alal.gr/rally-fthiotidos-2024-gr/

Facebookhttps://www.facebook.com/rallyfthiotidos

Instagram: https://www.instagram.com/rally_fthiotidos/

Sportity – TER: https://webapp.sportity.com/channel/RFTER2024#

Sportity – Εθνικός Αγώνας: https://webapp.sportity.com/channel/RFNAT2024#