40o Ράλι Αφροδίτης: Preview

Στα βουνά της Πάφου διεξάγετε αυτό το Σαββατοκύριακο 29-30 Απριλίου ο τρίτος γύρος για το παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι. Κλασσικές ειδικές περιλαμβάνει το διήμερο πρόγραμμα και κύριο χαρακτηριστικό είναι η χαμηλή μέση ωριαία ταχύτητα που θα έχουν τα πληρώματα. Για να ανταπεξέλθουν στις απαιτητικές ειδικές διαδρομές τα πληρώματα χρειάζονται εκτός από πολύ καλή φυσική κατάσταση και καλή στρατηγική, η οποία στο τέλος της μέρας μπορεί να καθορίσει και το νικητή.

Τέσσερεις ειδικές διαδρομές αμιγώς χωμάτινες είναι στο φετινό πρόγραμμα, δυο επαναλαμβανόμενες το Σάββατο και δυο επαναλαμβανόμενες την Κυριακή. Το Σάββατο μετά την εκκίνηση στις 11:30 το πρωί που θα γίνει μπροστά από δημαρχείο, τα πληρώματα θα κατευθυνθούν για την πρώτη ειδική η οποία είναι η Ίνια-Νέο Χωριό και ακολούθως θα διέλθουν από την ειδική Αργάκα-Σταυρός. Θα ακολουθήσει ανασυγκρότηση και μετά θα επαναληφθεί το πέρασμα από τις ειδικές.

Την Κυριακή η μέρα ξεκινά με τις ειδικές Αναδιού-Σταυρός και Σταυρός-Μονασίλακας οι οποίες μετά την ανασυγκρότηση θα επαναληφθούν. Ο τερματισμός αναμένετε να γίνει γύρο στις 15:00 μπροστά από το δημαρχείο.

Η λίστα συμμετοχών αγώνα με αγώνα όσο πάει γίνετε καλύτερη, καθώς εκτός από τους συνήθεις πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς στον αγώνα της Πάφου ήρθαν να προστεθούν και οι Παρασκευάς Παρασκευά ο οποίος επιστρέφει μετά από μεγάλη αποχή, όπως επίσης και οι Ζήνωνος Σταύρος, Παπασάββας Δημήτρης, Τιμοθέου Χαράλαμπος, Παύλου Κώστας, Πενταράς Ιάκωβος και Κακούρη Πάρης.

Στο σύνολο 31 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή και όσον αφορά τη μάχη του τίτλου η νίκη των Γαλαταριώτη/Ιωάννου στον προηγούμενο αγώνα τους έδωσε αέρα 18 βαθμών από το δεύτερο πλήρωμα οι οποίοι είναι οι Δημοσθένους/Λαός. Στον αγώνα της Πάφου θέλουν να ζευγαρώσουν τις νίκες τους ούτως ώστε να αυξήσουν τη διαφορά από τους διώκτες τους. Η αποστολή τους όμως μόνο εύκολη δεν είναι καθώς εκτός από τους Δημοσθένους/Λαό υποψήφιοι για νίκη είναι και οι Τσουλόφτας/Ηλία οι οποίοι εξέπληξαν όλους ευχάριστα στον προηγούμενο αγώνα, καθώς τερμάτισαν δεύτεροι και αν δεν είχαν σκασμένο ελαστικό ίσως να ήταν και νικητές. Την υπέρβαση θα ψάξει σε αυτό τον αγώνα ο Πανίκος Πολυκάρπου ο οποίος θα τρέξει με τον Κωνσταντίνο Σιάλο στη θέση του συνοδηγού. Την περσινή χρονιά είχε αρκετά καλή απόδοση στην Πάφο ειδικά την πρώτη μέρα και αν καταφέρει να μείνει μακριά από προβλήματα ίσως καταφέρει να κάνει το κόλπο γκρόσο. Σταθερά με τερματισμούς στην τριάδα είναι και οι Αντωνίου/Πιερή οι οποίοι σε κάθε αγώνα είναι πρωταγωνιστές και πάντα υποψήφιοι για τη νίκη.

Στη δικήνητη κατηγορία συνολικά εφτά είναι οι συμμετέχοντες, με τη συμμετοχή του πρωτοπόρου στη βαθμολογία Χρίστου Μαννούρη να κρίνετε αμφίβολη με το ολοκαίνουργιο Citroen DS3 MAX καθώς προέκυψε τεχνικό πρόβλημα με το αγωνιστικό. Στα αξιοσημείωτα είναι και η επιστροφή στους αγώνες των περσινών πρωταθλητών Σκεύου και Μαίρης Γερολέμου, όπως επίσης και του εξ Ελλάδος Κώστα Αργυρίου, ο οποίος δείχνει έμπρακτα την αγάπη του για την Κύπρο συμμετέχοντας για ακόμα μια φορά σε τοπικό αγώνα.

Μόλις τρείς οδηγοί έχουν καταφέρει να κερδίσουν στην Πάφο από το 2010 και μετά με τον πολυπρωταθλητή Κώστα Γεωργίου Chips να μετρά τις περισσότερες, τέσσερις τον αριθμό.

Κέρδισε τρεις συνεχόμενες χρονιές από το 2010 μέχρι και το 2012 όπου στο τέλος της εκάστοτε χρονιάς ήταν και πρωταθλητής.

Το 2013 το πρωτάθλημα είχε κριθεί πριν από το αγώνα της Πάφου και την απουσία του πρωταθλητή από τον αγώνα Κώστα Γεωργίου Chips εκμεταλλεύτηκε  ο Δημήτρης Παπασάββας ο οποίος ήταν νικητής.

Το 2014 ήταν η τελευταία νίκη του Κώστα Γεωργίου Chips στον αγώνα της Πάφου όπου συνάμα στο τέλος της χρονιάς θα κατακτούσε και το τελευταίο πρωτάθλημα στην πλούσια καριέρα του.

Τα τελευταία δυο χρόνια (2014-2015) ο Χρίστος Δημοσθένους δημιουργεί τη δική του παράδοση η οποία τον θέλει να φεύγει νικητής από την Πάφο. Αλησμόνητες θα μείνουν οι μάχες που είδαμε την περσινή χρονιά μεταξύ αυτού και του Πανίκου Πολυκάρπου την πρώτη κυρίως μέρα. Ο Δημοσθένους είναι παράλληλα ο πρωταθλητής των δυο τελευταίων χρόνων  και φέτος θέλει να επαναλάβει  το θρίαμβο των ούτως ώστε να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου.

Πολύ καλά ξεκίνησε η φετινή χρονιά και σε δυο αγώνες μετρούμε ήδη δυο νικητές. Αν θα υπάρξει και τρίτος διαφορετικός νικητής θα το μάθουμε μετά τον αγώνα της Πάφου.

40 venus Provisional Starding list 2017

ITINERARY DAY 1

ITINERARY DAY 2