40ο Tour of Cyprus – Μέρα 1η: Άνετα μπροστά οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου

Το 40o Tour of Cyprus πήρε εκκίνηση σήμερα στις 13:30 από το Press Caffe και την ράμπα πέρασαν 18 πληρώματα.

Το πρόγραμμα το Σαββάτου περιλάμβανε 2 επαναλαμβανόμενες πολύ γρήγορες ειδικές διαδρομές στην επαρχία Λευκωσίας, την ειδική Κοτσιάτης και την ειδική Μαρκί.

Οι Petrolina Racing Team Γαλαταριώτης/Ιωάννου είναι αυτοί που διαπρέπουν μέχρι στιγμής στον αγώνα καθώς επικράτησαν πλήρως των αντιπάλων τους κατά την πρώτη μέρα.

Όντας οι ταχύτεροι και στις τέσσερις ειδικές διαδρομές με το VWPOLO GTI R5, οι πρωταθλητές απέκτησαν νωρίς προβάδισμα νίκης σε ακόμα ένα αγώνα.

Ενδιαφέρον μάχη γίνετε για την δεύτερη θέση μεταξύ δυο πληρωμάτων. Οι Ζήνωνος/Χριστοφή με το Citroen DS3 R5 μετά από έντονες μονομαχίες με τους Yiangou Motosport Γιάγκου/Νικολάου (Hyundai i20 R5) είναι αυτοί που κρατούν την δεύτερη θέση μετά από πολύ καλές επιδώσεις στις ειδικές της πρώτης μέρας.

Οι Yiangou Motosport Γιάγκου/Νικολάου είναι στην τρίτη θέση στον αγώνα και βρίσκονται 20 δευτερόλεπτα μακριά από την δεύτερη θέση. Στην τελευταία ειδική σήμερα έχασαν περεταίρω χρόνο απο σκασμένο ελστικό και αναμένετε αύριο να κυνηγίσουν την δεύτερη θέση.

Άνετα τέταρτοI βρίσκονται οι Ποσείδιας/Λαός με το Mitsubishi Lancer Evo X. Το πλήρωμα απέχει 20 δευτερόλεπτα από την τελευταία θέση στο βάθρο ενώ παράλληλα προηγείται στην RC2.

Οι Στυλιανού/Μακρίδης στο μπάκετ του Mitsubishi Mirage DYTKO είναι πέμπτοι γενικής και πρώτοι στην RCL1 με τον αειθαλή Γιάγκο Γιάγκου με συνοδηγό τον Ανδρέα Νέστωρος στο Mitsubishi Lancer Evo IX να είναι έκτοι γενικής.

 

Στην έβδομη θέση βρίσκονται οι Παπαγεωργίου/Πάης με ακόμα ένα Mitsubishi Mirage DYTKO και όγδοοι είναι οι Ιωάννου/Λαός με το Renault Clio οι οποίοι προηγούνται και στην RCS1.

Οι Παντελή/Νικολάου με το Hyundai Accent παρόλο που ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν στην κατηγορία, εντούτοις στη συνέχεια θέματα με το αγωνιστικό και ένα σκασμένο ελαστικό τους ανάγκασαν να χάσουν αρκετό χρόνο.

Αρκετές ήταν οι εγκαταλείψεις κατά την πρώτη μέρα του αγώνα. Οι Ρούσου/Κωνσταντίνου μετά από πρόβλημα με τα φρένα δεν κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη ειδική, ενώ θέμα με την μηχανή του Subaru αντιμετώπισαν οι Νικηφόρου/Καροτσήκης που επίσης αποχώρησαν.

Εκτός έμειναν επίσης και οι GEPA MECHANICAL INSTALATIONS Σοφοκλέους/Παντελίδης με κομμένο άξονα στο VW GOLF GTI και επίσης αποχώρησαν και οι Θεοφάνους/Ξενοφώντος και Τανούσης/Γεωργίου.

Με δυο γρήγορες και θεαματικές ειδικές διαδρομές συνεχίζετε και ολοκληρώνετε αύριο ο αγώνας. Η πρώτη είναι το Γέρι και η δεύτερη το Τσέρι με ώρα έναρξης 10:13 και 10:51 αντίστοιχα.

Μετά την ανασυγκρότηση οι δυο ειδικές θα επαναληφθούν στις 12:32 και 13:10 με τον τερματισμό να λαμβάνει χώρα στο Press Café στον Στρόβολο στις τρείς.

f90847c1-cd5b-4f46-8477-5481552406f3_Results After SS4