40ο Tour of Cyprus Απόλυτοι κυρίαρχοι οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου το 40o Tour of Cyprus, δεύτερος αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι υπό της αιγίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου.

Η σημερινή δεύτερη και τελευταία μέρα του αγώνα, περιελάβανε δύο ειδικές διαδρομές συνολικής απόστασης 44,58 αγωνιστικών χιλιομέτρων, με τον τερματισμό να διεξάγεται στις 15:30 στο Presse Café στην Σταυρού.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι Petrolina Racing Team Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου με VW POLO GTI R5 ήταν για ακόμα ένα αγώνα εντυπωσιακοί επικρατώντας σε όλες ειδικές διαδρομές και τις σημερινής μέρας.  Το πλήρωμα έφτασε στην επικράτηση με εμφαντικό τρόπο, με τον οδηγό να Σίμο Γαλαταριώτη να γράφει ιστορία φτάνοντας στις εφτά νίκες στον συγκεκριμένο αγώνα.

Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε το πλήρωμα των Κώστα Ζήνωνος/Φάνο Χριστοφή με Citroen DS3 R5. Το πλήρωμα είχε μια μεστή παρουσία στον αγώνα αφού δεν απείλησαν και δεν απειλήθηκαν από κανένα και με ισορροπημένα περάσματα κατάφεραν στο τέλος να ανεβούν στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου.

Την τριάδα συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης Γιάγκου/Άριστος Νικολάου με Hyundai I20 R5, έχοντας σταθερή παρουσία γράφοντας τρίτους χρόνους σε όλες τις σημερινές ειδικές διαδρομές, κατακτώντας το τελευταίο σκαλοπάτι στο βάθρο.

Στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτους στην κατηγορία RC2 βρίσκουμε το πλήρωμα των Μιχάλη Ποσείδια/Σάββα Λαο με Mitsubishi Lancer EVO X.  Το πλήρωμα είχε άκρως εντυπωσιακά περάσματα και την σημερινή μέρα φτάνοντας πανάξια στην νίκη της κατηγορίας τους.

Στην πέμπτη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RCL1 οι Φλώρος Στυλιανού/ Άγγελος Μακρίδης με το Mitsubishi Migage DYTCO.

Έκτη θέση γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RC2 με Mitsubishi Lancer EVO IX ολοκλήρωσαν ο αειθαλής Γιάγκος Γιάγκου που είχε στο πλευρό του τον Ανδρέα Νέστωρος.  Έκαναν ένα αγώνα υπομονής, εκμεταλλεύτηκαν τις αποχωρήσεις και έχοντας ένα σταθερό ρυθμό ολόκληρο το Σαββατοκύριακο ανέβηκαν πανάξια στην δεύτερη θέση στην κατηγορία τους.

Στην έβδομη θέση γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RCL1 τερμάτισαν οι Λούης Παπαγεωργίου/Χρηστάκης Ππαή με ακόμη ένα Mitsubishi Migage DYTCO.

Στην όγδοη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RCS1 τερμάτισαν οι Χάρης Ιωάννου/Λευτέρης Λαός με Renault Clio, οι οποίοι απέφυγαν λάθη και ατυχίες και εκμεταλλευόμενοι τις εγκαταλείψεις πήραν πανάξια την πρώτη θέση στην κατηγορία τους.

Στην ένατη θέση γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RCS1 οι Θωμάς Θεοφάνους/’Άγγελος Ξενοφώντος με Peugeot 106 οι οποίοι  επέστρεψαν σήμερα υπό το καθεστώς Ράλι 2 και πίεσαν στα όρια όπως μας έχουν συνηθίσει άλλωστε.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν κατακτώντας παράλληλα και την τρίτη θέση στην κατηγορία RC2 οι Petrolina Racing Team Σοφιανός Ρούσος/Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου με Ford Fiesta Rally 3, οι οποίοι επίσης  έτρεχαν την σημερινή μέρα υπό το καθεστώς ράλι 2.

Στην 11η θέση και τρίτοι στην κατηγορία RCS1 οι GEPA MECHANICAL INSTALATIONS Μιχάλης Σοφοκλέους/Ευαγόρας Παντελίδης με VW Golf GTi 16V 20 όπου και αυτοί επέστρεψαν την σημερινή μέρα υπό το καθεστώς ράλι 2 και στην 12 θέση ολοκλήρωσαν οι Γιώργος Τανούσης/Παναγιώτης Γεωργίου με Toyota Yaris.

Στις επόμενες δύο θέσεις βρίσκουμε τα δύο μεικτά αρχάρια πληρώματα τα οποία έτρεξαν την σημερινή δεύτερη μέρα του αγώνα.  Στην πρώτη θέση οι τερμάτισαν οι Σάββας και Χρίστος Σκορδής με Ford Fiesta ακολουθούμενοι από τους Παναγιώτη Ηρακλή/Ηλία Ηλία με Opel Corsa GSi.

Επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι είναι στις 2-3 Σεπτεμβρίου με το Ράλι Λεμεσού.

bd5d80cf-a515-488d-adcb-6047c63f04e0_Final Results