4ος και 5ος Αγώνας 4Χ4 Time Trial By ΚΟΦΑ: Πρωταθλητές οι Σπύρος Δρουσιώτης και Αντώνης Μαρασινός

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε το φετινό πρωτάθλημα 4Χ4 Time Trial By ΚΟΦΑ με την διεξαγωγή του τελευταίου διπλού αγώνα στην περιοχή Κελιών. Ο αγώνας διοργανώθηκε απο τον Κυπριακό Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου (ΚΟΦΑ) υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Ξεκινώντας με την τοποθεσία, να αναφέρουμε ότι ήταν η ίδια με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.  Στο σχεδιαστικό κομμάτι ακολουθήθηκε παρόμοια χάραξη με μόνη διαφοροποίηση της η παράλειψη κάποιων πιο αργών κομματιών, πράγμα που έκανε την πίστα εξαιρετικά γρήγορη αλλά εξίσου θεαματική.

Ξεκινώντας τον αγώνα είχαμε σαν δεδομένο ότι δύο πληρώματα θα κυνηγούσαν το φετινό πρωτάθλημα, οι Σπύρος Δρουσιώτης/Αντώνης Μαρασινός και Λάμπρος Ιωαννίδης (Pepsi Junior)/Νικόλας Ρέπας. Η παρουσία του πρωταθλητή 2016 Στάθη Ευσταθίου αλλά και των θεαματικότατων Κούλλη Ανδρονίκου/Χαράλαμπου Παναγιώτου και Γιάννου Ιωαννίδη (Pepsi Junior)/Ηλία Πιερή δημιούργησε δεδομένα για ένα αμφίρροπο αγώνα και η πιθανότητα έκπληξης ήταν πολύ μεγάλη.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ξεκινώντας με τον πρώτο χρονικά αγώνα, τον 4ο, είδαμε το πλήρωμα των Σπύρο Δρουσιώτη/Αντώνη Μαρασινού να γράφουν τον ταχύτερο χρόνο, ακολουθούμενοι από τους Λάμπρο Ιωαννίδη/Νικόλα Ρέπα. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Νικόλας Ευσταθίου, αν και έκανε μόνο ένα χρονομετρημένο πέρασμα. Στην τέταρτη θέση και πρώτοι στην κατηγορία S4 οι Γιάννος Ιωαννίδης/Ηλίας Πιερή. Στην πέμπτη θέση βρίσκουμε τους πρώτους στην κατηγορία S5 Κούλλη Ανδρονίκου/Χαράλαμπο Παναγιώτου.  Πρώτη θέση στην κατηγορία S2 για τον περσινό πρωταθλητή Κύπρο Αραούζο, ο οποίος έτρεξε με ένα αγωνιστικό που δεν γνώριζε και απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι καθε άλλο απο τυχαίο δεν ήταν το περσινό αποτέλεσμα. Στην κατηγορία S3 ο Σωτήρης Μυλόρδος κατέκτησε την πρωτιά αν και ολοκλήρωσε μόνο ένα χρονομετρημένο πέρασμα.

Με την ολοκλήρωση του 4ου αγώνα έγινε διακοπή μισής ώρας για σέρβις και ετοιμασία αυτοκινήτων και πληρωμάτων για τον επόμενο αγώνα. Στον τελευταίο αγώνα το πλήρωμα των Σπύρου Δρουσιώτη/Αντώνη Μαρασινού κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση. Με αυτό το αποτέλεσμα κατάφεραν να κατακτήσουν και το φετινό πρωτάθλημα. Στην δεύτερη θέση ολοκλήρωσαν οι συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος Λάμπρος Ιωαννίδης/Νικόλας Ρέπας σε μια επανάληψη του 4ου αγώνα, κατακτώντας παράλληλα την δεύτερη θέση στο φετινό πρωτάθλημα. Το πόντιουμ αυτή την φορά συμπλήρωσαν οι Κούλλης Ανδρονίκου/Χαράλαμπος Παναγιώτου οι οποίοι είχαν ένα μικρό λάθος το οποίο τους στοίχησε ίσως και το δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου. Στην κατηγορία S4 πρώτευσαν και σε αυτό τον αγώνα οι Γιάννος Ιωαννίδης/Ηλίας Πιερή, στην S3 πρώτος ήταν oΣωτήρης Μυλόρδος, στην κατηγορία S5 ο Στάθης Ευσταθίου και στην S2 ο Κύπρος Αραούζος.

Με την ολοκήρωση του αγώνα έγιναν οι απονομές των τροπαίων με βάση τα αποτελέσματα του 4ου αγώνα. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΚΟΦΑ Σωτήρης Μυλόρδος ανάφερε, “Φτάσαμε στο τέλος μια συναρπαστικής χρονιάς. Το διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΦΑ συγχαίρει όλους τους νικητές αλλά και όλους τους συμμετέχωντες και τους ευχαριστεί για την υπομονή που έδειξαν για την ολοκλήρωση των δύο αγώνων. Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους εργάστηκαν για να έχουμε ένα επιτυχημένο πρωτάθλημα (Marsal, Αλυτάρχη, χρονομέτρη και αγωνοδίκες).”

Δηλώσεις έκαναν στην σελίδα μας και οι νικητές και των δύο αγώνων Σπύρος Δρουσιώτης και Αντώνης Μαρασινός. Οι φετινοί πρωταθλητές μας είπαν, “Φτάσαμε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και καταφέραμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση. Αυτό το αποτέλεσμα μας έχει χαρίσει το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι για αυτό, ο αγώνας μας αντάμοιψε για όλους τους κόπους και τις δισκολίες που έχουμε περάσει την φετινή χρονιά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας οι οποίοι είναι οι Spiros Custom Cars L.T.D και η εταιρεία TJM 4×4 equipped που μας στιρίζουν, όπως επίσης και την ομάδα μας που είναι κοντά μας σε κάθε δύσκολη στιγμή.”

Κλείνοντας την χρονιά ευελπιστούμε η νέα να είναι καλύτερη απο την φετινή, με περισσότερες συμμετοχές και ακόμα καλύτερο θέαμα.