39ο East Safari Rally 2024: Μεγαλειώδης νίκη για τους αδελφούς Εγγλέζου

Με νικητές τους αδελφούς Γιώργο και Παύλο Εγγλέζου ολοκληρώθηκε ο εναρκτήριος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι της Κυπριακής Ομοσπονδίας, το East Safari Rally.

Στον αγώνα που διοργάνωσε το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου εκκίνησαν 18 πληρώματα και στην ράμπα του τερματισμού έφτασαν τα 15.

Κύριο χαρακτηριστικό στην πρεμιέρα ήταν ο έντονος συναγωνισμός για τη νίκη, κάτι που έχει να γίνει εδώ και αρκετά χρόνια.

Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου και Κωνσταντίνος Σιόφερος/Κύρος Γεωργίου, χάρισαν ανεπανάληπτες στιγμές σε όσους βρέθηκαν στις ταχύτατες ειδικές του αγώνα, αφού η μεταξύ τους μονομαχία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο μέτρο.

Οι αδελφοί Εγγλέζου στο μπάκετ ενός Mitsubishi Lancer Evo IX ξεκίνησαν δυνατά κερδίζοντας το πρώτο πέρασμα από την Χαλοσπιτιά, τα Παραλιμνίτικα και το Δασάκι.

Στην δεύτερη διέλευση από την Χαλοσπιτιά ήταν και πάλι ταχύτεροι ανοίγοντας διαφορά της τάξης των 18 δευτερολέπτων.

Από κει και πέρα υπήρξε αντίδραση από τους Σιόφερο/Γεωργίου αφού το πλήρωμα αύξησε την απόδοση του κατακόρυφα και με το Mitsubishi Lancer Evo X είχαν ταχύτερο χρόνο στα Παραλιμνίτικα 2 και στο τρίτο πέρασμα από την Χαλοσπιτιά, ενώ ενδιάμεσα οι Εγγλέζου ήταν ταχύτεροι στο Δασάκι.

Με την διαφορά στην προτελευταία ειδική να είναι στα 15 δευτερόλεπτα υπέρ των αδελφών Εγγλέζου, οι Σιόφερος/Γεωργίου έκαναν την ύστατη προσπάθεια κερδίζοντας στα Παραλιμνίτικα, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό.

Οι αδελφοί Εγγλέζου κέρδισαν για τέταρτη φορά τον αγώνα της περιοχής τους ανεβαίνοντας πρώτοι στη ράμπα τερματισμού στο λιμανάκι Αγίας Νάπας, ενώ παράλληλα πήραν προβάδισμα στην βαθμολογία.

Οι Σιόφερος/Γεωργίου διψούσαν για ένα καλό αποτέλεσμα με το “δεκάρι” και σε συνδυασμό με τις πολύ καλές τους επιδόσεις στον αγώνα η δεύτερη θέση τους αφήνει ικανοποιημένους.

Ένας οδηγός που ήταν πάντα γρήγορος στις ειδικές της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός ανάμεσα σε νεαρότερης ηλικίας πληρώματα.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου με συνοδηγό τον Γιάννο Ιωάννου στο Mitsubishi Lancer Evo VII ήταν εκπληκτικός στις ειδικές διαδρομές του East Safari Rally. Αφενός ήταν κοντά στους πρωτοπόρους, αφετέρου κατάφερε να κρατήσει πίσω του τους έμπειρους Σταύρο Αντωνίου/Δημήτρη Πιερή (Mitsubishi LancerEvo X), τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση γενικής, αποτέλεσμα που αφήνει το πλήρωμα πλήρως ικανοποιημένο.

Οι Αντωνίου/Πιερής πάλεψαν μέχρι και την τελευταία ειδική για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα, όμως τελικά συμβιβάστηκαν με την τέταρτη θέση, κερδίζοντας παράλληλα την RC2.

Τι να πει κανείς για τους Θωμά Θεοφάνους/Άγγελο Ξενοφώντος. Ο ταχύτατος οδηγός πίεσε στα όρια το γερασμένο Peugeot 106 αφήνοντας πίσω τους όλα τα δικίνητα. Όντας μακράν οι ταχύτεροι, το πλήρωμα φιγουράρει στην πέμπτη θέση γενικής, ενώ πήρε τη νίκη και στην κατηγορία S.

Στην έκτη θέση ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Γιαννάκης Τζιωρτζής/Σωτήρης Κασέτας με Ford Fiesta. Ήταν το μοναδικό πλήρωμα που συμμετείχε στην RC4 και έτσι πήραν το μάξιμουμ των βαθμών στην 2WD.

Έβδομοι γενικής και δεύτεροι στην 2WD S τερμάτισαν οι Χρυσόστομος Παντελή/Τούλλης Αριστοδήμου (Peugeot 206 GT1) και τους ακολούθησαν στην όγδοη οι Μιχάλης Σοφοκλέους/Ανδρέας Ξενοφώντος με VW GOLF GTI.

Οι Αργύρης Σταύρου/Βασίλης Κυριάκου έφεραν το Suzuki Swiftστην ένατη θέση γενικής και πρώτο στην RC5, με τον Ευάγγελο Παναγιώτου που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, με συνοδηγό τον Μάριο Ποταμού να τερματίζουν στην 10η θέση με ένα Hyundai Accent.

Στην 11η γενικής τερμάτισαν οι Ανδρέας Παναγιώτου/Στέλιος Φοινιώτης, οδηγώντας Mitsubishi Lancer Evo VII, στην 12η οι Σωτήρης Πετρακίδης/Μιχάλης Χαρηλάου (Ford Fiesta) και στην 13η οι Φώτης Ιωάννου/Παναγιώτης Ηρακλέους (Suzuki Vitara V6).

Στον αγώνα έτρεξε και το μεικτό πλήρωμα με οδηγό τον Ευάγγελο Ρούσο και συνοδηγό τον Πέτρο Πίττα (Mitsubishi Lancer Evo III), όπου τερμάτισαν στην 14η θέση και οι αρχάριοι Χάρης Μαμαντόπουλος/Ανδρέας Τσιέλεπος (Ford Fiesta), όπου τερμάτισαν στην 15η θέση.

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου συνεχίζετε τον Μάρτιο και πιο συγκεκριμένα το διήμερο 30-31 στην Λεμεσό, με τον αγώνα Tiger Rally.

cd75fefc-f2d5-4347-aaa0-ebb738287eea_East Safari Rally 2024 Final Results