39ο East Safari Rally: Πρεμιέρα στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου

Ανοίγει η αυλαία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου με την διεξαγωγή του 39ου East Safari Rally από το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου, τον ταχύτερο αγώνα του ημερολογίου.

Τα πληρώματα θα αντιμετωπίσουν οκτώ ειδικές διαδρομές με την εκκίνηση να δίδεται το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο Λιμανάκι της Αγίας Νάπας. Την Κυριακή όπου ουσιαστικά ξεκινάει ο αγώνας,  με τα νέα δεδομένα που έθεσε από φέτος η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου όπου οι πλείστοι αγώνες θα είναι μονοήμεροι, θα διεξαχθούν οι ειδικές Χαλοσπιτιά (09:05) Παραλιμνίτικα (09:06) και Δασάκι (9:59). Μετά την ενδιάμεση ανασυγκρότηση στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας οι δύο ειδικές ειδικές θα επαναληφθούν στις 11:34, 11:57 και 12:48 αντίστοιχα. Ακολουθεί ακόμη μια διακοπή για σέρβις και οι ειδικές Χαλοσπιτιά και Παραλιμνιτικά θα επαναληφθούν για ακόμη μια φορά στις 14:03 και 14: 26 με τον τερματισμό να είναι ορισμένος στις 16:30 στο λιμάνι της Αγίας Νάπας.

Στο αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 19 πληρώματα, και εν τη απουσία αγωνιστικών R5 μεγάλο φαβορί για την νίκη είναι το τοπικό πλήρωμα των αδελφών Γιώργου και Παύλου Εγγλέζου με Mitsubishi Lancer Evo IX.

Απέναντι του θα βρουν ανταγωνιστικά πληρώματα όπως οι Πέτρος Παντελή/Αντώνης Χρυσοστόμου, που σε αυτό τον αγώνα θα τρέξουν με Mitsubishi Lancer Evo IX, οι Κωνσταντίνος Σιόφερος/Κύρος Γεωργίου (Mitsubishi Lancer Evo Χ) και Σταύρος Αντωνίου/Δημήτρης Πιερή (Mitsubishi Lancer Evo X), οι οποίοι επίσης στοχεύουν τη νίκη

Στην κατηγορία RCS2, δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ με όλα τα πληρώματα να έχουν τις ίδιες πιθανότητες για την κατάκτηση της νίκης. Ξεκινώντας από τους Πρόδρομου Προδρόμου/Ιωάννου Γιαννάκη (Mitsubishi Lancer Evo VII), οι οποίοι επανέρχονται στην αγωνιστική δράση.  Με πρωταγωνιστικούς στόχους στην κατηγορία θα αγωνιστούν και οι Σταύρος Σταύρου/Ελπιδοφπορο Ελπιδοφόρου (Mitsubishi LancerEvo VII), ενώ οι Νίκος Δαμιανού/Κωνσταντίνο Μιλτιάδου (Mitsubishi Lancer Evo VII) και Αντρέας Παναγιώτου/Στέλιο Φοινιότης (Mitsubishi Lancer Evo VII) δοκιμάζουν δυνάμεις απέναντι σε πιο έμπειρους συνδυασμούς.

Στην δικήνητη κατηγορία και την RC4 θα τρέξουν μόνο οι Γιαννάκης Τζιορτζής/Σωτήρης Κασέττας (Ford Fiesta), ενώ στην RCS1 μεγάλο φαβορί είναι οι περσινοί πρωταθλητές Χρυσόστομος Παντελή/Τούλης Αριστοδήμου (Peugeot 208 GTI). Εξίσου ανταγωνιστικά πληρώματα είναι οι Μιχάλης Σοφοκλέους/Αντρέας Ξενοφώντος (VW GOLF GTI), Θωμάς Θεοφάνους/Άγγελος Ξενοφώντος (Peugeot 106 S16), με τον Ευάγγελο Παναγιώτου να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση με ένα Hyundai Accent και συνοδηγό τον Μάριο Ποταμού.

Στην κατηγορία RC5 Αργύρης Σταύρου/ Βασίλης Κυριάκου (Suzuki Swift) και Σωτήρης Πετρακίδης/Μιχάλης Χαριλάου (FordFiesta) θα κονταροχτυπηθούν για την τελική επικράτηση. Στην RCL1 έχουμε την παρουσία των Κλεάνθη Έλληνα/Γιώργου Πούγιουκκα (Ford Fiesta DYTKO) και στην RCT1 τους Φώτη Ιωάννου/Παναγιώτη Ηρακλέους (Suzuki Vitara). Τέλος στον αγώνα θα υπάρχει ένα μεικτό πλήρωμα οι Ευάγγελος Ρούσος/Πέτρος Πίττας (Mitsubishi Lancer Evo III) αλλά και ένα αρχάριο, οι Χάρης Μαμντόπουλος/Αντρέας Τσιέλεπος (Ford Fiesta).

EAST SAFARI RALLY PROVISIONAL STARTING LIST 2024

East Safari Rally 2024 Itinerary