38o Ράλι Φθιώτιδας: Ασυναγώνιστοι οι Τσουλόφτας-Ηλία

Ο εναρκτήριος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι είχε έντονο Κυπριακό ενδιαφέρον αφού σε αυτόν αγωνίστηκαν τέσσερα Κυπριακά πληρώματα, οι Πρωταθλητές Petrolina Racing Team Σίμος Γαλαταριώτης- Αντώνης Ιωάννου, οι Petrolina Racing Team Τσουλόφτας-Ηλία, οι Γιώργος Αγαθοκλέους-Αντρέας Αυγουστή και οι Φοίβος Νικολάου-Σάββας Ζάκος.

Τέσσερις ειδικές διαδρομές περιλάμβανε το φετινό Ράλι Φθιώτιδας και μπορεί να χαρακτηριστεί σαν πρόβα τζενεράλε από τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στο Ράλι Ακρόπολις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι Τσουλόφτας-Ηλία ήταν κυριολεκτικά ασυναγώνιστοι αφού στο μπάκετ του Volkswagen Polo GTI R5 κινήθηκαν στο όριο και κέρδισαν και τις τέσσερις ειδικές του αγώνα ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Παράλληλα έγινε το δεύτερο Κυπριακό πλήρωμα μετά τους Νίκο Θωμά-Άγγελο Λοϊζίδη το 2010 που κερδίζουν αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου, επίσης με Volkswagen Polo GTI R5, έκαναν το 1-2 για τα Κυπριακά πληρώματα ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου καθώς και στις τέσσερις ειδικές διαδρομές του αγώνα πέτυχαν το δεύτερο χρόνο.

Μεγάλη μάχη έγινε για την τρίτη θέση, αρχικά μεταξύ των Βασίλη και Ιωάννη Βελάνη (Skoda Fabia R5) και Γιώργου Κεχαγιά-Μάριο Τσαούσογλου (Skoda Fabia R5). Η έξοδος όμως των Κεχαγιά-Τσαούσογλου και το σκασμένο ελαστικό στην power stage των Βασίλη και Ιωάννη Βελάνη ανέβασαν τρίτους τους Ιορδάνη-Σερδερίδη-Fred Miclotte (Skoda Fabia Rally2).

Οι Κεχαγιάς Τσαούσογλου έμειναν τελικά τέταρτοι με τους Λάμπρο Αθανασούλα-Νίκο Ζακχαίο (Mitsubishi Lancer EVO9) στην επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση να ολοκληρώνουν στην πέμπτη θέση γενικής ενώ παράλληλα ήταν πρώτοι στην κατηγορία Ν, χρησιμοποιώντας τον αγώνα περισσότερο σαν πρόβα για το Ράλι Ακρόπολις. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Roman Joakim-Christofer Back με Skoda Fabia R5.

Στην F2 οι Γιάννης Αναγνωστάκος-Χρήστος Μπακλώρης στο μπάκετ του καινούργιου Peugeot 208 R2 κέρδισαν σχετικά εύκολα την κατηγορία μπροστά από τους Νώντα Καρανικόλα-Γιώργο βασιλάκη (Ford Fiesta Rally4) και τους Γιάννη Μποζιονέλο-Βαγγέλη Παναρίτη (Ford Escord MKII).

Ο επόμενος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλη΄ματος Ράλι είναι το Ράλι Κορίνθου στις 31 Ιουλίου-1 Αυγούστου, όπου κι πάλι θα υπάρχει έντονο Κυπριακό ενδιαφέρων καθώς οι Τσουλόφτας-Ηλία θα ακολουθήσουν το θεσμό όπως επίσης και ο Γιώργος Αγαθοκλέους και οι Φοίβος Νικολάου-Σαββας Ζάκος.

Φωτογραφίες: GRally