37o Tour Of Cyprus 2020 – Preview: Αγώνας μείζονος σημασίας για τους φετινούς πρωταγωνιστές

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το 37o Tour of Cyprus, μετά και τις τελευταίες αναπάντεχες εξελίξεις και τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε το Υπουργείο Υγείας με στόχο την αναχαίτηση της διασποράς του Covid-19.

Τα μέλη του Ο.Φ.Α έκαναν αρκετό τρέξιμο τις τελευταίες μέρες με στόχο ο αγώνας να διεξαχθεί κανονικά. Μετά και την ανακοινώση του itinerary αργά ψες το βράδυ αλλά και τη διευθέτηση αλλαγών της τελευταίας στιγμής, πλέον όλα είναι έτοιμα για ένα συναρπαστικό διήμερο στην ορεινή περιοχή της Λευκωσίας.

Δέκα ειδικές διαδρομές μήκους 111.44 αγωνιστικών χιλιομέτρων χωρισμένες σε δυο μέρες περιμένουν τους φετινούς πρωταγωνιστές, σε ένα απαιτητικό αγώνα ο οποίος θέλει σωστή στρατηγική και πολύ καλή φυσική κατάσταση, καθώς στο βουνό η μια στροφή διαδέχεται την άλλη και το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχήσει. Οι φετινές ειδικές του Tour of Cyprus συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά μετά απο αρκετά χρόνια και αναμφίβολα θα είναι ένας γρίφος για τους διαγωνιζόμενους. Κάποιες χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά, ενώ σε ορισμένες ειδικές υπάρχουν νε μεν γνωστά κομμάτια τα οποία όμως συνδυάζονται με διαφορετική φορά και κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα η ειδική Καπουράς-Σαράντι και η ειδική Παναγιά-Παναγιά.

ItineraryNEW1 Tour of Cyprus Rally 2020 (1)

Tour of Cyprus 2020 Provisional Starting List

Το Σάββατο περιλαμβάνει τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, τις Honda Cars Αγία Μαρίνα-Παναγιά (10:13-13:52), A.T Car Repair Παναγιά-Παναγιά (10:46-14:25) και Nicosia Mall Ξυλιάτος (11:29-15:08).

Ο αγώνας ολοκληρώνεται την Κυριακή με ακόμα δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές, τις ETS Racing Fuels Καπουράς-Σαράντι (10:28-14:09) και Q8 Oils Σαράντι-Κυπερούντα (11:11-14:52). Ο χώρος ανασυγκρότησης θα βρίσκετε δίπλα από τη σχολή Pascal, με την εκκίνηση και τον τερματισμό να δίνεται από το Nicosia Mall. Η ώρα εκκίνησης το Σάββατο είναι στις 9:30, με τον τερματισμό την Κυριακή το απόγευμα να είναι στις στις 16:35.

Στο 37o Tour of Cyprus δήλωσαν συμμετοχή 21 πληρώματα. Οι φετινοί μνηστήρες του τίτλου είναι παρόν και όλοι αναμένουμε να δούμε μάχες αντάξιες των ικανοτήτων τόσο των ίδιων όσο και των αυτοκινήτων τους.

Με το νούμερο 1 στις πόρτες θα ξεκινήσουν οι περσινοί πρωταθλητές Q8 Παντελή-Χριστοδούλου (Citroen DS3 R5), ενώ ακολουθούν οι πρωτοπόροι του φετινού πρωταθλήματος Γιάγκου-Κυριάκου (Hyundai i20 R5). Τρίτοι εκκινούν οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου (Volkswagen Polo GTI R5), οι οποίοι είναι δεύτεροι στη βαθμολογία, και τέταρτοι οι Τσουλόφτας-Ηλία (Volkswagen Polo GTI R5) η οποίοι είναι τέταρτοι στη γενική κατάταξη.

Αρκετά μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για την κατηγορία RC2 όπου συμμετέχουν 4 πληρώματα. Αντωνίου-Πιερή (MitsubishiLancer EVO10), Q8 Παφίτης-Βασιλείου (Mitsubishi Lancer EVO9), Ρούσος-Γιαννακού (Mitsubishi Lancer EVO10) και Χριστοδούλου-Ξενοφώντος (Subaru Impreza), είναι οι συνδυασμοί που θα κυνηγήσουν τη νίκη.

Συνολικά 4 πληρώματα θα αγωνιστούν και στην κατηγορία RCS2, οι οποίοι χωρίς το άγχος συγκομιδής βαθμών θα κινηθούν πιο ελεύθερα με στόχο το θέαμα αλλά και τη νίκη.

Πέτρου-Χρυσοστόμου (Mitsubishi Lancer EVO7), Q8 Ιωάννου-Νέστωρος (Toyota Celica), Πετρίδης-Ανδρονίκου (Mitsubishi LancerEVΟ7) και Τσιάκκας-Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer EVO5), είναι τα πληρώματα που θα τρέξουν σε αυτή την κατηγορία.

Όσον αφορά τη δικίνητη, 7 πληρώματα είναι έτοιμα να διασταυρώσουν τα ξίφη τους. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η συμμετοχή των νικητών σε αυτή την κατηγορία στο Cyprus Rally, Παντελή-Θεοφάνους (Ford Fiesta), οι οποίοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν δυνατούς αντιπάλους όπως οι Τανούσης-Χριστοδούλου (ToyotaYaris), Παναγιώτης & Αντρέας Ξενοφώντος (Honda Civic) και Χρίστος και Αντρέας Μαννούρης (Ford Fiesta).

Τζιωρτζής-Κασέττας (Suzuki Swift), Γεωργίου-Τανούσης Αιμίλιος (Citroen DS3) και Q8 Ιορδάνους-Πιερή (Peugeot 206) είναι τα υπόλοιπα πληρώματα που θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τέλος, το Σαββατοκύριακο θα αγωνιστεί ένα μεικτό και ένα αρχάριο πλήρωμα. Πρόκειται για τους Κώστα Μιχαηλίδη-Λευτέρη Λαό (Subaru Impreza) και Νίκο και Στέφανο Φράγκου (Suzuki Vitara).

Προϊστορία

 

Την τελευταία πενταετία μόλις δυο οδηγοί κέρδισαν στο Tour of Cyprus. Ο Χρίστος Δημοσθένους έφυγε νικητής το 2015 όπου στο τέλος της χρονιάς αναδείχθηκε και πρωταθλητής.

Από κει και πέρα ένα είναι το όνομα το οποίο διατηρεί ένα αήττητο σερί. Με εξαίρεση το 2018 που δεν έγινε ο αγώνας, ο Σίμος Γαλαταριώτης μετρά το απόλυτο και είναι εκ των φαβορί για ακόμα μια επικράτηση. Σε αυτό το διάστημα ο Γαλαταριώτης κέρδισε τον τίτλο δυο φορές, το 2017 και 2018 με συνοδηγό τον Αντώνη Ιωάννου.

ItineraryNEW1 Tour of Cyprus Rally 2020 (1)

Tour of Cyprus 2020 Provisional Starting List