35o Psaltis ENEOS Tour of Cyprus 2019 – Μέρα 1η: Σαφές προβάδισμα για τον Γαλαταριώτη

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα η πρώτη μέρα του αγώνα 35ου Psaltis ENEOS Tour of Cyprus, ο οποίος είναι ο δεύτερος του Παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλι.


Τα πληρώματα πήραν εκκίνηση από τη λεωφόρο σταυρού στις 10 το πρωί και τρανταχτή ήταν η απουσία του πρωτοπόρου πληρώματος της βαθμολογίας, τους Petrolina ENI Racing Team Τσουλόφτα/Χρυσοστόμου.


Στο αγωνιστικό μέρος το πρόγραμμα περιλάμβανε δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές και αυτοί που μονοπώλησαν το ενδιαφέρων ήταν οι Petrolina ENI Racing Team Γαλαταριώτης/Ιωάννου οι οποίοι με το Skoda Fabia κέρδισαν και τις τέσσερις ειδικές αποκτώντας σαφές προβάδισμα στον αγώνα, αφού η διαφορά τους από τους δεύτερους είναι πέραν των δυο λεπτών.


Οι Petrolina ENI Racing Team Δημοσθένους/Παύλου με το Mitsubishi Lancer EVO 10 είναι το πλήρωμα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Όντας οι ταχύτεροι μεταξύ των συμβατικών αυτοκινήτων, είναι σε θέση που δεν απειλούν και δεν απειλούνται και την αυριανή μέρα θα κινηθούν προσεκτικά ούτως ώστε να μαζέψουν τους πρώτους φετινούς βαθμούς.


Ακόμα ένα ”δεκάρι’’ φιγουράρει στα ψηλά. Οι Παντελή/Χριστοδούλου κατά τη διάρκεια της μέρας ήταν σε μάχη με τους Petrolina ENI Racing Team Γιάγκου/Κυριάκου, με το Hyundai i20. Κατάφεραν να σημειώσουν ταχύτερους χρόνους από τους αντιπάλους τους και δίκαια είναι τρίτοι γενικής, με τους Γιάγκου/Κυριάκου να είναι τέταρτοι.


Πολύ καλή απόδοση είχαν οι Παφίτης/Τσιάκκας με το Mitsubishi Lancer EVO 9 και μέχρι στιγμής είναι πέμπτοι γενικής. Ο πρώτος φετινός αγώνας για τους Ρούσο/Χριστοφή (Mitsubishi Lancer EVO 10) τους βρίσκει προς το παρόν έκτους γενικής, ενώ έβδομοι και πρώτοι στην κατηγορία RCS2 είναι οι Νέστωρος/Καλλής.


Στη μάχη της δικίνητης κατηγορίας αυτοί που προηγούνται είναι οι Τελεβάντος/Σταύρου με Ford Fiesta R2 οι οποίοι παράλληλα είναι στην όγδοη θέση γενικής. Δέκατοι γενικής και δεύτεροι στη δικίνητη κατηγορία με σχεδόν ένα λεπτό διαφορά είναι οι Παναγιώτης και Αντρέας Ξενοφώντος, με Honda Civic, ενώ ενδιάμεσα των δυο, στην ένατη θέση, βρίσκονται οι Αντωνίου/Πιερή με Mitsubishi Lancer EVO 10 οι οποίοι μετά το σκασμένο ελαστικό που είχαν το πρωί κατάφεραν να καλύψουν αρκετό από το χαμένο έδαφος.

Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνετε αύριο με ακόμα δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές. Ο τερματισμός θα γίνει στη λεωφόρο Σταυρού στις 16:30 το απόγευμα.

Αποτελέσματα 1ης μέρας

35th-tour-of-cyprus-itinerary