35o Psaltis ENEOS Tour of Cyprus 2019 : Εύκολη επικράτηση Γαλαταριώτη

Το 35o Psaltis ENEOS Tour of Cyprus πέρασε ήδη στην ιστορία και επεφύλαξε μεγάλες συγκινήσεις, ειδικότερα τη δεύτερη μέρα.

Οι μάχες με τα χρονόμετρα στα βουνά της ορεινής και ημιορεινής Λευκωσίας κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρων κατά τη διάρκεια των δυο ημερών παρά τις μεγάλες διαφορές που άνοιξαν την πρώτη μέρα μεταξύ των πρωταγωνιστών, με τους περσινούς πρωταθλητές Petrolina ENI Racing Team Γαλαταριώτη/Ιωάννου να καταφέρνουν να επικρατούν με σχετική ευκολία.


Το προβάδισμα που απέκτησε από χθες το πλήρωμα του Skoda Fabia, αυξήθηκε σήμερα και η νίκη ήρθε φυσιολογικά όπου με αυτό το αποτέλεσμα πέρασαν πρώτοι στη βαθμολογία.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο νικητής Σίμος Γαλαταριώτης ανέφερε: «Ο αγώνας ήταν ενδιαφέρων, δυστυχώς για εμάς χωρίς συναγωνισμό. Κάναμε ορισμένες δοκιμές με το αυτοκίνητο και οδηγήσαμε όπως θέλαμε. Είχαμε διαφορετικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του αγώνα, άλλοτε με βρεγμένο και άλλοτε με στεγνό οδόστρωμα. Απολαύσαμε τον αγώνα και πετύχαμε το στόχο που είναι πάντα η νίκη».


Συγκλονιστική εξέλιξη είχε η μάχη για τη δεύτερη θέση. Οι Petrolina ENI Racing Team Δημοσθένους/Παύλου με το Mitsubishi EVO10 ήταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα άνετα δεύτεροι όμως ένα σκασμένο ελαστικό στην τελευταία ειδική τους ανάγκασε να χάσουν πάρα πολλή χρόνο με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσουν τέταρτοι.


Δεύτεροι μετά από αντεπίθεση διαρκείας την Κυριακή τερμάτισαν τελικά οι Petrolina ENI Racing Team Γιάγκου/Κυριάκου με το Hyundai i20. Ήταν στη μάχη από το Σάββατο με τους Παντελή/Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO10) για την τρίτη θέση, κατάφεραν σήμερα να καλύψουν τη μεταξύ τους διαφορά και παράλληλα επωφελήθηκαν απο την άτυχη στιγμή των Δημοσθένους /Παύλου, ανεβαίνοντας δεύτεροι.


Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Παντελή/Χριστοδούλου οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχαν αρκετά καλή εμφάνιση. Τέταρτοι όπως προαναφέραμε και πρώτοι στην κατηγορία RC2 ολοκλήρωσαν οι Δημοσθένους/Παύλου.


Πολύ καλή απόδοση είχαν και οι Παφίτης/Τσιάκκας με το Mitsubishi Lancer EVO9. Με το τέλος της πρώτης μέρας ήταν πέμπτοι, θέση την οποία διατήρησαν και τη δεύτερη μέρα, δίνοντας έτσι συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, μετά την έβδομη θέση που πέτυχαν στην πρεμιέρα.


Πολύ δυνατοί στον αγώνα παρουσιάστηκαν οι Νέστωρος/Καλλής με το Mitsubishi Lancer EVO6. Αυτή η απόδοση τους ανέβασε έκτους γενικής ενώ παράλληλα κέρδισαν και την κατηγορία RCS2 στην οποία αγωνίζονταν. Ακόμα ένα πλήρωμα που ξεχώρισε με την απόδοση του ήταν οι Αντωνίου/Πιερή. Τα προβλήματα που είχαν την πρώτη μέρα τους έριξαν μέχρι και την 20η θέση, όμως δεν το έβαλαν κάτω και επιβραβεύτηκαν με την έβδομη θέση.


Η πρώτη φετινή παρουσία των Ρούσου/Χριστοφή με το Mitsubishi Lancer EVO10 συνοδεύτηκε με την όγδοη θέση γενικής, με τους Ιωάννου/Πιερή να τερματίζουν με το Toyota Celica ένατοι γενικής.

Μεγάλοι νικητές στη δικίνητη κατηγορία αναδείχθηκαν οι Τελεβάντος/Σταύρου, με το Ford Fiesta R2.Κατάφεραν από την πρώτη μέρα να πάρουν προβάδισμα ασφαλείας, το οποίο αύξησαν σήμερα σημειώνοντας την πρώτη τους φετινή νίκη. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής και νικητής στην κατηγορία είπε: «Δούλεψε πολύ καλά η στρατηγική μας, η οποία ήταν τη χθεσινή μέρα να δημιουργήσουμε καλή διαφορά καθώς θέλαμε σήμερα να προστατεύσουμε το αυτοκίνητο αφού η σημερινή μέρα ήταν δύσκολη. Τα καταφέραμε, τερματίσαμε πρώτοι στη δικίνητη κατηγορία και μέσα στη δεκάδα. Η συνέχεια είναι δύσκολη, όμως και πάλι στόχος μας είναι το πρωτάθλημα».


Για τους Τανούση/Χριστοδούλου με το Toyota Yaris ήταν ο πρώτος φετινός αγώνας και το αποτέλεσμα τους αφήνει πέρα για πέρα ικανοποιημένους, αφού κατάφεραν να ολοκληρώσουν στη δεύτερη θέση της δικήνητης κατηγορίας. Τρίτοι και πρώτοι στην κατηγορία RC3 τερμάτισαν οι Παναγιώτης και Αντρέας Ξενοφώντος με το Honda Civic. Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τη δεύτερη μέρα, εντούτοις το αποτέλεσμα τους αφήνει ικανοποιημένους.


Στον αγώνα έτρεξαν και δυο αρχάρια πληρώματα όπως επίσης και ένα μεικτό. Στους αρχάριους νικητές αναδείχθηκαν οι Αντρέου/Τανούσης με Mitsubishi Lancer EVO7, με τους Άριστο και Ελένιο Νικολάου με Suzuki Vitara να κερδίζουν την κατηγορία των μεικτών πληρωμάτων.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι είναι το Palm Trees Raly και είναι προγραμματισμένος για το διήμερο 1-2 Ιουνίου.

Στάθης Ευσταθίου
Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου

provisional_final_results