34th Tour of Cyprus: Όλα τούμπα

Όλα τούμπα ήρθαν σήμερα στη δεύτερη και τελευταία μέρα του 34ου Tour of Cyprus, δεύτερου αγώνα του παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλι. Ανατροπές, αγωνία, εναλλαγές στη γενική κατάταξη και μπόλικο σασπένς ήταν το μενού του συναρπαστικού όπως εξελίχθηκε αγώνα. Τελικός νικητής αναδείχτηκε ο Σίμος Γαλαταριώτης με συνοδηγό τον Αντώνη Ιωάννου.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε όπως και η πρώτη, με τους Τσουλόφτα/Ηλία να κερδίζουν την εναρκτήρια διαδρομή της μέρας (Μαχαιράς-Βαβατσινιά) και να μεγαλώνουν τη διαφορά από τους διώκτες τους. Οι Δημοσθένους/Λαός σημείωσαν το δεύτερο χρόνο πλησιάζοντας απειλητικά τους Γαλαταρώτη/Ιωάννου στη δεύτερη θέση.

Όλα όμως ήρθαν τούμπα στην επόμενη ειδική (Βαβατσινιά-Μάντρα του Καμπιού) καθώς οι Τσουλόφτας/Ηλία είχαν σκασμένο ελαστικό με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός διεκδίκησης της νίκης. Οι Δημοσθένους/Λαός αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα και την εξέλιξη αυτή εκμεταλλεύτηκαν οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου οι οποίοι κέρδισαν την ειδική αποκτώντας ταυτόχρονα προβάδισμα νίκης. Το δράμα όμως είχε και συνέχεια καθώς εκεί που όλα φαίνονταν ότι είχαν κριθεί, μόλις μερικά μέτρα πριν από τον τερματισμό της τελευταίας ειδικής, οι Δημοσθένους/Λαός και ενώ βρίσκονταν στην τρίτη θέση κτύπησαν σε δέντρο με αποτέλεσμα να αποχωρίσουν από τον αγώνα.

Έτσι οι Γαλαταριωτης/Ιωάννου σημείωσαν την πρώτη τους φετινή νίκη με τους Τσουλόφτα/Ηλία να περιορίζονται στη δεύτερη θέση.

Η αναπάντεχη αυτή εξέλιξη έφερε τρίτους στη ράμπα του τερματισμού τους Αντωνίου/Πιερή, οι οποίοι κρατούσαν την τέταρτη θέση γενικής από την πρώτη μέρα. Μετά από αρκετή ταλαιπωρία την πρώτη μέρα οι Παντελή/Χριστοδούλου κατάφεραν να κινηθούν καλύτερα σήμερα και η προσπάθεια τους ανταμείφθηκε με την τέταρτη θέση γενικής. Το πλήρωμα εκτός από την τέταρτη θέση κέρδισε και την κατηγορία RC2.

Οι Γιάγκου/Λοϊζίδης απαλλαγμένοι από το πρόβλημα που είχαν χθες, κινήθηκαν σε πιο γρήγορους ρυθμούς και στην τελευταία ειδική κατάφεραν να περάσουν τους Παφίτη/Βασιλείου τερματίζοντας πέμπτοι. Ο Γιώργος Παφίτης σε αυτό τον αγώνα έτρεξε με τον Μιχάλη Βασιλείου και η ανοδική του πορεία στη γενική κατάταξη συνεχίστηκε. Τερμάτισαν στην έκτη θέση χάνοντας όπως προαναφέραμε την πέμπτη μόλις στην τελευταία ειδική. Την έβδομη θέση κατέλαβαν οι Λαός/Μούκης και την όγδοη οι Τελεβάντος/Σταύρου.

Ένατοι γενικής και πρώτοι στη δικήνητη κατηγορία τερμάτισαν οι Μαννούρης/Χρυσοστόμου οι οποίοι δεν δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν και τις τέσσερις ειδικές της μέρας σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στη σεζόν. Στη δεύτερη θέση και πρώτοι στην κατηγορία RC3 τερμάτισαν οι Παναγιώτης και Αντρέας Ξενοφώντος οι οποίοι συμπλήρωσαν και τη βαθμολογούμενη δεκάδα. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Τζιορτζής/Ποταμού. Βραβευτήκαν επίσης στις κατηγορίες που έτρεχαν και οι Λαμπριανίδης/Παντελή, Dimi/Maria Morozova, Ορφανού/Τοφαρίδης και Χιλιμήντρης/Δαμιανού.

Χωρίς αμφιβολία η αποκάλυψη του 34ου Τour of Cyprus ήταν οι Τσουλόφτας/Ηλία. Με την συνολική τους απόδοση συγκαταλέγονται πλέον στους διεκδικητές της νίκης και το άθλημα του ράλι μόνο κέρδος θα έχει από αυτή την εξέλιξη. Αν συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς και στους επόμενους αγώνες το φετινό πρωτάθλημα θα αποκτήσει άγρια ομορφιά.

Μετά και τα σημερινά αποτελέσματα ο Σίμος Γαλαταριώτης πέρασε επικεφαλής στη γενική κατάταξη με 43 βαθμούς με τον Χρίστο Δημοσθένους να οπισθοχωρεί δεύτερος με 25 βαθμούς. Στην τρίτη θέση πέρασε ο Σταύρος Αντωνίου με 23 βαθμούς και τέταρτος ανέβηκε ο Πέτρος Παντελή με 22.

Ο επόμενος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι είναι το Venus Rally το οποίο θα διεξαχθεί στο δάσος Πάφου στις 29 και 30 Απριλίου.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: S&M PICS / K.K PICS

results