3ος και 4ος Αγώνας Παγκύπριου Πρωταθλήματος Drift by Psaltis ENEOS – Νικητές οι Κυριάκος Μάριου και Χαράλαμπος Τσουρή – Πρωταθλητής ο Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο”

Το διήμερο 2 και 3 Ιουνίου διοργανώθηκε απο το Powe rDrift Club στο Λιμάνι Λεμεσού, ο τρίτος και τέταρος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift by Psaltis ENEOS, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.  Ο διπλός αγώνας αποτέλεσε γιορτή και πόλο έλξης για τους πολυπληθείς φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι μόνο.

Σχεδιαστικά η πίστα άλλαξε εντελώς πρόσωπο για τους δύο αυτούς αγώνες και μαζί με τις ακραίες ανοικτές γραμμές που είδαμε στους δύο πρώτους αγώνες προστέθηκε και ένα εξαιρετικά τεχνικό κομμάτι στο οποίο βασίστηκε το 60% της βαθμολογίας. Επίσης τα “Ciping Poins” έγιναν πιο μικρά και πιο δύσκολα για τους οδηγούς. Όλα αυτά μαζί με το γεγονός ότι οι κριτές ζήτησαν από τους διαγωνιζόμενους να μην κλείνονται στα διπλά περάσμα αλλά να ανοίγονται και να επιτρέπουν στον chaser να πλησιάσει, ήταν η αιτία να παρακολουθήσουμε έναν απο τους εντυπωσιακότερους αγώνες.

 

Το διήμερο ξεκίνησε απο το Σάββατο το πρωί με τα ελεύθερα δοκιμαστικά και στην συνέχεια με τα βαθμολογημένα περάσματα. Ξεκινώντας απο την κατηγορία Pro, ο Χρίστος Ελευθερίου αλλός Μαύρος σημείωσε την πιο ψηλή βαθμολογία στην δεύτερη του προσπάθεια σκοράροντας 80 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Νικόλα Νικόλα “Patak” με 77 και στην τρίτη τον Γιώργο Χριστοφόρου “Ελα Κόκο” με 76. Στην κατηγορία Semi Pro επικράτησε ο Νεόφυτος Φικάρδου με 55 βαθμούς απο το πρώτο του πέρασμα, αφού στο δεύτερο μηδενίστηκε. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Στέλιο Ζαχαρία με 52 και στην τρίτη τον Σίμο Τίκκη με 44 βαθμούς.

 

Στην συνέχεια μπήκαμε στην καθεαυτή ουσία του αγώνα και τα διπλά περάσματα. Στην κατηγορία Proείδαμε τον Κυριάκου Μάριο “Τσόδα” να είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών κερδίζοντας όσους βρήκε στο διάβα του για να φτάσει στον μεγάλο τελικό. Εκεί βρήκε απένταντι του, τον πρωτοπώρο του πρωταθλήματος Γιώργο Χριστοφόρου “Έλα Κόκο”, σε ένα τελικό ο οποίος αν και λόγω του σκότους δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε όσο θα θέλαμε, εντούτοις ήταν απο τους πλέων εντυπωσιακούς της χρονιάς. Τελικός νικητής ο “Τσόδας” με τα πάντα να κρίνονται στις λεπτομέριες. Στην δεύτερη θέση έμεινε ο Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” ο οποίος ήταν όπως και σε κάθε φετινό αγώνα εντυπωσιακότατος. Στον μικρό τελικό είχαμε αντιμέτωπους τους Παναγιώτη και Χρίστο Ελευθερίου, με τον Παναγιώτη να καταφέρνει να ανεβαίνει στο βάθρο και τον Χρίστο να αρκείται στην τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση ο ολοκλήρωσε ο Νικόλας Νικόλα “Patak” ο οποίος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα.

Στην κατηγορία Semi Pro, ο Νεόφυτος Φικάρδου δεν άφησε σημείο αμφησβήτησης σε κανένα σημείο φτάνοντας σε μια πανάξια νίκη. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Σάββα Σημιανό, με το πανέμορφο NissanSylviaενώ το πόντιουμ συμπλήρωσε ο νεαρότερος Κύπριος Drifter, ο 16 χρονος Βασίλης Χριστοφόρου, ο οποίος άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις στην πρώτη του παρουσία σε επίσημο αγώνα. Τέταρτος ολοκλήρωσε ο Παναγιώτης Μιχαήλ και πέμπτος ο Στέλιος Ζαχαρία.

 

Μεγάλος άτυχος του πρώτου αγώνα ο Σέργιος Γρηγορίου, ο οποίος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα καθόλη την διάρκεια της μέρας, το οποίο προσπάθησε να το επιδιωρθώσει αλλά ανεπιτυχώς.  Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αγωνιστεί στα διπλα περάσματα με το αυτοκίνητο του νεαρού 16 χρονου Βασίλη Χριστοφόρου, κατακτώντας τελικά την 8η θέση στην κατηγορία Pro.

Ο αγώνας ήταν ο πρώτος βραδυνός που διοργανώθηκε απο το Power Drift Club και γενικά άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις.

 

Την Κυριακή είχαμε την διεξαγωγή του 4ου αγώνα με το πρόγραμμα να ξεκινάει με τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Στη συνέχεια είχαμε μια σύντομη ενημέρωση απο τους κριτές του αγώνα οι οποίοι ζήτησαν απο τους οδηγούς πιο ακραία περάσματα σε σχέση με τα επιφυλακτικά της προηγούμενης μέρας.

Ακολούθως ξεκίνησαν τα μονά βαθμολογημένα με την κατηγορία Semi Pro. Εκεί στην ουσία είχαμε μια επανάληψη του προηγούμενου αγώνα για της πρώτες θέσεις. Για ακόμα ένα αγώνα ο Νεόφυτος Φικάρδου ήταν εντυπωσιακότατος καταφέρνοντας να πάρει με σχετική άνεση την πρώτη θέση με μια βαθμολογία στους 71 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση με 49 βαθμούς ο Στέλιος Ζαχαρία και στην τρίτη ο Σίμος Τίκκις με 48 βαθμούς.

 

Με την ολοκλήρωση της Semi Pro σειρά είχε η ελίτ κατηγορία της Pro. Όπως σας αναφέραμε και πιο πάνω ο Σέργιος Γρηγορίου δεν μπόρεσε να αγωνιστεί με το δικό του αυτοκίνητο και για τον αγώνα αυτό επιστρατεύτηκε το δέυτερο αυτοκίνητο της C.C.Racing. Ένα αυτοκίνητο το οποίο έγραψε την δική του ιστορία στον χώρο του Drift, αφού με το συγκεκριμένο ο Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” κατέκτησε πρωταθλήματα και είχε εξαιρετική παρουσία με διακρίσεις στο εξωτερικό. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, είδαμε τον Νικόλα Νικόλα “Patak” μετά την επιδιόρθωση της βλάβης που παρουσίασε το Σάββατο να κάνει ένα αριστουργηματικό δεύτερο πέρασμα κατακτώντας την πρώτη θέση στα βαθμολογημένα με μια βαθμολογία στους 82 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Χρίστο Ελευθερίου ο οποίος έδειξε απο το Σάββατο να τα βρίσκει στα μονά βαθμολογημένα παίρνοντας 78 βαθμούς απο το πρώτο του πέρασμα. Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν οι Πάμπος “FastFamily” Τσουρής και του Δαυίδ Δαυίδ με 76 βαθμούς αλλά ο Τσουρής ήταν αυτός που πήρε την τρίτη θέση λόγω καλύτερου δεύτερου περάσματος.

 

Με την ολοκλήρωση των μονών βαθμολογημένων περασμάτων μπήκαμε στην διαδικασία των “Twin Battles”. Ξεκινώντας με την Semi Pro κατηγορία, ο Ανδρέας Ευστρατίου ήταν πραγματικά εντυπωσιακός, κάνοντας την έκπληξη κατακτώντας την πρώτη του φετινή νίκη. Στην δεύτερη θέση έμεινε ο Νεόφυτος Φικάρδου και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Μιχαήλ. Πριν ξεκινήσει η κατηγορία Pro, μια ξαφνική νεροποντή έφερε μια ανησυχία αλλά ευτυχώς δεν κράτησε για πολύ.

 

Στην κατηγορία Pro, ο αγώνας ήταν επίδειξη δεξιοτεχνίας απο όλους τους διαγωνιζόμενους αφού το θέαμα μπορεί άνετα να χαρακτηρηστεί επιπέδου “King of Nations”. Από την αρχή όλοι οι οδηγοί είχαν τρομερή όρεξη για να προσφέρουν θέαμα στους πολυπληθείς θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είδαμε τον Πάμπο Νικολάου να είναι ασταμάτητος κερδίζοντας όποιο βρήκε στο διάβα του για να φτάσει στον τελικό. Εκεί αντιμετώπισε ένα άλλο εξαιρετικά φορμαρισμένο οδηγό, τον Πάμπο “Fast Family” Τσουρή. Ο τελικός ξεκίνησε εντυπωσιακά με το πρώτο πέρασμα, το δεύτερο πέρασμα όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ αφού ένα πρόβλημα στα ελαστικά του Πάμπου Νικολάου δεν του επέτρεψε να διαγωνιστεί. Ως αποτέλεσμα αυτού ο Χαράλαμπος Τσουρή πήρε τη νίκη και έγινε ο πρώτος οδηγός που κατάφερε να φτάσει τις δύο επιτυχίες την φετινή χρονιά. Στην δεύτερη θέση έμεινε ο μαχητικότατος και πάντα εντυπωσιακός Πάμπος Νικολάου και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Γιώργος Χριστοφόρου αφού επικράτησε στον μικρό τελικό του αναγεννημένου Χρίστου Ελευθερίου, ο οποίος κατέκτησε την τέταρτη θέση. Στην πέμτη θέση βρίσκουμε τον Νικόλα Νικόλα “Patak” και στην 6η τον Δαυίδ Δαυίδ.

 

Μετα την διεξαγωγή του τρίτου και τέταρτου αγώνα πρωταθλήματος, στην κατηγορία PRO είχαμε τη μαθηματική στέψη του φετινού πρωταθλητή Γιώργου Χριστοφόρου “Ελα Κόκο”, τον οποίο και συγχαίρουμε. Για τις υπόλοιπες θέσεις τα πάντα είναι ρευστά με τον Χρίστο Ελευθερίου να είναι δεύτερος με 378 βαθμούς, ακολουθούμενος απο τον Πάμπο Τσουρή με 352 βαθμούς. Στην τέταρτη θέση είναι ο Νικόλας Νικόλα “Patak”, στην πέμπτη ο Δαυίδ Δαύιδ και στην έκτη ο Σέργιος Γρηγορίου.

 

Στην κατηγορία Semi Pro ο Πόλυς Κωνσταντίνου εξακολουθεί να προηγείται στην βαθμολογία με 431 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση με 401 βαθμούς βρίσκουμε τον Παναγιώτη Μιχαήλ και τρίτος με 383 βαθμούς είναι ο Σάββας Σημιανός. Στις θέσεις τέσσερα μέχρι 6 βρίσκουμε τους Στέλιο Ζαχαρία, Σίμο Τίκκη και Νεόφυτο Φικάδου.

Επόμενος αγώνας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, τον Σεπτέμβριο και πάλιν στο Λιμάνι Λεμεσού.