3ος Αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil: Νικητής ο εκπληκτικός Ανδρέας Ανδρέου “WAX”

Την Κυριακή 11 Ιουλίου διεξήχθη στην Achna Speedway ο τρίτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift ByENEOS, με διοργανωτή το Power Drift Club υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Οι συμμετέχοντες πρόσφεραν απλόχερα θέαμα με περάσματα πολύ υψηλού επιπέδου ειδικότερα στις διπλές μονομαχίες, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από αθλητές διεθνούς επιπέδου.

Το πρόγραμμα στις 9:00 με την ενημέρωση των οδηγών από τους κριτές, στις 11:00 ξεκίνησε η διαδικασία των μονών περασμάτων προθέρμανσης και ακολούθησαν στις 12::00 τα μονά βαθμολογημένα περάσματα, με τον αγώνα να κορυφώνεται στις 5 με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα και να ολοκληρώνεται στις 7:30 με τις απονομές.

Αποκάλυψη του αγώνα ήταν αναμφίβολα ο Αντρέας Αντρέου “WAX” ο οποίος πέτυχε μια εκπληκτική νίκη. Στα ευχάριστα και η αγωνιστική άνοδος του Αντρέα Ελευθερίου ο οποίος έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, με τον Δαυίδ Δαυίδ να τερματίζει για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο.

Οι ανατροπές και το κοντράστ συναισθημάτων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του τρίτου αγώνα καθώς οδηγοί που παραδοσιακά φτάνουν μέχρι τις θέσεις του βάθρου αυτή τη φορά δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αρχίζοντας απο τα μονά βαθμολογημένα περάσματα και την κατηγορία PRO εκεί είδαμε τον Δημητράκη Χριστοφή “Takamura” να αφομοιώνει πλήρως αυτό που ζήτησαν οι κριτές στην ενημέρωση πριν από τον αγώνα και με θεαματική και συνάμα επιθετική οδήγηση να παίρνει την πρώτη θέση με 88 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 107 χιλιόμετρα.

Στην δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο πρωταθλητής και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Γιώργος Χριστοφόρου “ΕΛΑ ΚΟΚΟ” ο οποίος είναι πάντα σταθερός και με πολύ υψηλές επιδόσεις. Είχε ίδια βαθμολογία και ταχύτητα εισόδου στα 108 χιλιόμετρα αλλά λόγω του ότι είχε πιο χαμηλή βαθμολογία στο πρώτο πέρασμα από τον Χριστοφή αρκέστηκε στην δεύτερη θέση.

Την τριάδα συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μάριου “Τσόδας” με 85 βαθμούς έχοντας και την πιο ψηλή ταχύτητα εισόδου στα 111 χιλιόμετρα και στόχο τον τερματισμό στο βάθρο.

Στην κατηγορία Semi Pro την πρώτη θέση πήρε ο Πλούταρχος Ανδρέου με 73,5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 105 χιλιόμετρα. Στην δεύτερη θέση ο Σίμος Τίκκης με 71,5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 91 χιλιόμετρα και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ευτύχιος Χριστοδούλου με 55.5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 91 χιλιόμετρα.

Στα διπλά βαθμολογημένα, ξεκινώντας και πάλι με την κατηγορία Pro ο Ανδρέας Αντρέου “Wax” παρουσιάστηκε αναγεννημένος και με περάσματα που έκοβαν την ανάσα απέκλεισε κατά σειρά τον Αλέκο Χάσικο, Γιώργο Χριστοφόρου “Έλα Κοκο” και Δαυίδ Δαυίδ φτάνοντας μέχρι τον τελικό.

Εκεί βρήκε τον πάντα ανταγωνιστικό Σέργιο Γρηγορίου ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε τους  Άντρο Αντωνίου, Πόλυ Κωνσταντίνου, και Ανδρέα Ελευθερίου. Σε ένα τελικό βγαλμένο μέσα απο σεμινάριο, τον είδαμε να επικρατεί κατακτώντας την πρώτη θέση.

Στην δεύτερη θέση έμεινε ο Σέργιος Γρηγορίου ο οποίος αγώνα με αγώνα ανεβαίνει αγωνιστικά ενώ ξεπέρασε και τις ατυχίες που τον ταλαιπώρησαν τους προηγούμενους αγώνες, φλερτάροντας παράλληλα με την νίκη.

Στον μικρό τελικό είχαμε αντιμέτωπους τους Ανδρέα Ελευθερίου και Δαυίδ Δαυίδ με τον δεύτερο να επικρατεί κατακτώντας το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου, αφήνοντας στην 4η θέση τον Ανδρέα Ελευθερίου.

Στην κατηγορία Semi Pro, οι δύο πρώτοι στα μονά βαθμολογημένα Πλούταρχος Ανδρέου και Σίμος Τίκκης βρέθηκαν αντιμέτωποι στον μεγάλο τελικό.  Σε ένα “batlle” με άρωμα Pro τελικός νικητής αναδείχτηκε ο Σίμος Τίκκης, ο οποίος πήρε την άτυπη ρεβάνς για την χαμένη πρώτη θέση στα μονά.

Στην δεύτερη θέση αρκέστηκε ο Πλούταρχος Ανδρέου ενώ στον μικρό τελικό τέθηκαν αντιμέτωποι οι Ευτύχιος Χριστοδούλου και Γιάννος Μιχαήλ με τον πρώτο να κερδίζει, κατακτώντας το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα, η βαθμολογία στην κατηγορία Pro βρίσκει τον πρωταθλητή Γιώργο Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” να παραμένει πρώτος με 338 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση ανέβηκε ο Σέργιος Γρηγορίου με 258 βαθμούς και στην τρίτη απο την δεύτερη οπισθοχώρησε ο Πάμπος Νικολάου 255 βαθμούς.

Στην 4η θέση με 246 βαθμούς ο μεγάλος άτυχος του αγώνα ο Δημητράκης Χριστοφή “Takamura” ο οποίος έδειχνε να τα βρίσκει με την πίστα απο τα μονά βαθμολογημένα αλλά ένα πρόβλημα με το αγωνιστικό δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 16η θέση γενικής.

Στην 5η θέση με 245 βρίσκετε ο νικητής του αγώνα Ανδρέας Ανδρέου “Wax”, στην 6η θέση ο Γιώργος Τσιελεπής με 223 και στην 7η ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Semi ProΠόλυς Κωνσταντίνου με 213 βαθμούς.

Στην 8η θέση είναι ο Κυριάκος Μάριου “Τσόδας” με 208 βαθμούς, στην 9η ο Δαύιδ Δαύιδ με 204 και την δεκάδα συμπληρώνει ο πρόεδρος του Power Drift Club Άνδρος Αντωνίου.

Στην κατηγορία Semi Pro στην πρώτη θέση είναι ο νικητής του αγώνα Σίμος Τίκκης με 380 βαθμούς.  Στην δεύτερη είναι οΠλούταρχος Ανδρέου με 346, στην τρίτη θέση ο Ευτύχιος Χριστοδούλου με 297 βαθμούς και στην 4η ο Γιάννος Μιχαήλ με 262.

Ο επόμενος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 5 Σεπτεμβρίου και πάλι στην πίστα Achna SpeedWay. Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

Φωτογραφίες: Στάθης Ευστάθιου/Joshua Infanti