3ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross Νεόφυτος Τσαγγαράς 2018/19: Συνεχίζει ακάθεκτος ο Χρύσανθος Χαραλάμπους

Η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αργάκας είχε την ευθύνη διοργάνωσης του τρίτου αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος MotocrossΝεόφυτος Τσαγγαράς 2018/19 στην πίστα της Μακούντας, η οποία έχει μετονομαστεί πλέον σε Νεόφυτος Τσαγγαράς, εις μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή της Λέσχης.

Ο Χρύσανθος Χαραλάμπους πέρασε νικηφόρα και από την Μακούντα και το τρία στα τρία είναι γεγονός. Ο πρωτοπόρος στην κατηγορία ΜΧ1 έδειξε για ακόμα μια φορά την κλάση του αφού κατάφερε να κερδίσει και τα δυο hit, μαζεύοντας ακόμα 50 βαθμούς. Μετά και από αυτή τη νίκη αύξησε το προβάδισμα του και αν και νωρίς ακόμα στη σεζόν δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλος να τον κερδίσει.

Ο περσινός πρωταθλητής Χρίστος Τσαγγαράς δεν μπόρεσε να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά καθώς και στα δυο hitτερμάτισε δεύτερος. Το πάλεψε σε μια πίστα που γνωρίζει καλά όμως δεν ήταν αρκετό για να πετύχει κάτι καλύτερο. Ο Σάββας Σάββα εξακολουθεί να εντυπωσιάζει. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου τερματίζοντας τρίτος και στα δυο hitμετά από πολύ καλή και σταθερή εμφάνιση.

Μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής στην ΜΧ1 Χρύσανθος Χαραλάμπους ανέφερε, «Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Και στα δυο hitκατάφερα να προηγηθώ και με την παρέλευση δυο με τριών γύρων κατάφερα να ανοίξω απόσταση ασφαλείας. Η πίστα ήταν εξαιρετική και απόλαυσα τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Θέλω να συγχαρώ τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αργάκας για την πολύ καλή κίνηση που έκανε μετονομάζοντας την πίστα σε Νεόφυτος Τσαγγαράς. Θα ήθελα το όνομα αυτό να μην αλλάξει ποτέ ούτως ώστε η μνήμη του αδικοχαμένου φίλου μας να μείνει άσβεστη. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου και τους χορηγούς μου που σε κάθε αγώνα είναι στο πλευρό μου στηρίζοντας όλες μου τις προσπάθειες.»

ΜΧ2

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε η κατηγορία ΜΧ2 αφού τρείς εκ των διεκδικητών της νίκης (Μάριος Πάμουκκας, Χρύσανθος Γεωργίου, Μιχάλης Πάμπουκκας) είχαν πτώσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Μάριος Πάμπουκκας αυτή τη φορά είχε τις απαντήσεις και κατάφερε να φύγει νικητής από τη Μακούντα. Κέρδισε και στα δυο hitτον μεγάλο του αντίπαλο, τον Χρύσανθο Γεωργίου, μειώνοντας παράλληλα τη μεταξύ τους διαφορά. Από την πλευρά του ο Χρύσανθος Γεωργίου ήταν και στα δυο hitδεύτερος και η συνέχεια στην κατηγορία προβλέπετε συναρπαστική.

Μπορεί να μην ξεπέρασε εντελώς τον τραυματισμό του, εντούτοις κατάφερε να ολοκληρώσει στην τρίτη θέση. Ο λόγος είναι για τον Μιχάλη Πάμπουκκα ο οποίος άρχισε να ανεβαίνει αγωνιστικά αφού ολοκλήρωσε τρίτος στον αγώνα μετά από ισοβαθμία με τον Αντρέα Γεωργίου. Ο τελευταίος τερμάτισε τρίτος στο πρώτο hitκαι τέταρτος στο δεύτερο, ενώ ο Μιχάλης Πάμπουκκας ήταν τέταρτος και τρίτος αντίστοιχα στα δυο hit.

Ο νικητής είπε μετά το τέλος, «Ο αγώνας είχε πολλές μάχες και ωραίες κόντρες. Στο πρώτο hitόταν εκκίνησα ήμουν τρίτος και κατάφερα να περάσω τους προπορευόμενους Χρύσανθο Γεωργίου και Μιχάλη Πάμπουκκα καθώς και οι δυο είχαν πτώση. Οδήγησα τον αγώνα, ο Χρύσανθος επανήλθε και με έφτασε αλλά κατάφερα να τερματίσω πρώτος. Στο δεύτερο hitήμουν πρώτος και είχα πτώση όπως επίσης και ο Χρύσανθος Γεωργίου. Η πίστα ήταν πολύ γρήγορη, ζητούσε εξυπνάδα και δεν μπορούσα να εφησυχάσω καθώς έπρεπε να πιέζω στο 100%.

Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια και τους χορηγούς μας που είναι στο πλευρό μας και μας βοηθούν. Ήταν πολύ καλή η κίνηση της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αργάκας να μετονομάσει την πίστα σε Νεόφυτος Τσαγγαράς καθώς θέλουμε να μείνει ζωντανή η θύμηση του. Το κύπελλο που κέρδισα και έχει την ονομασία του φετινού πρωταθλήματος Νεόφυτος Τσαγγαράς για μένα προσωπικά είναι ότι σημαντικότερο έχω κατακτήσει μέχρι σήμερα.»

ΜΧ3

Συνέχισε τη νικηφόρα πορεία στην κατηγορία ΜΧ3 ο Γιώργος Παουλλής. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έκανε το τρία στα τρία και αύξησε τη διαφορά από τους διώχτες του. Για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο ανέβηκε ο Σάββας Σάββα καθώς ολοκλήρωσε τον αγώνα στη δεύτερη θέση. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Ζηντήλης ο οποίος επίσης ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο.

MX3 OVER

Κερδίζει εκτός, κερδίζει και εντός. Ο Μαρίνος Τσαγγαράς αγωνιζόμενος εντός έδρας δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης σε κανένα. Ήταν για ακόμα ένα αγώνα ο ταχύτερος και δίκαια έκανε το τρία στα τρία. Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου είχαμε εκπλήξεις καθώς για πρώτη φορά φέτος ο Άκης Σοφοκλέους κατάφερε να τερματίσει δεύτερος και ο Αντρέας Αντρέου, επίσης για πρώτη φορά φέτος ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τρίτη θέση.

ΜΧ4

Ο Χρίστος Κημήτρη έδειξε με τη μέχρι τώρα απόδοση του ότι ήταν θέμα χρόνου να κερδίσει. Ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία ΜΧ4, αποτέλεσμα που τον ανέβασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Οι Κυριάκος Μαυρονικόλας και Λούκας Τσόκκος ήταν οι αναβάτες που συμπλήρωσαν τις υπόλοιπες δυο θέσεις στο βάθρο. Άτυχος φάνηκε ο Βίκτωρ Ζαχαρίας ο οποίος ήταν πρωτοπόρος στη βαθμολογία πριν απο τον αγώνα της Μακούντας. Στο πρώτο hitκαι ενώ προπορευόταν στον αγώνα αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να αποχωρήσει. Στο δεύτερο επανήλθε δριμύτερος καταφέρνοντας να το κερδίσει και να ολοκληρώσει τελικά στην πέμπτη θέση.

ΜΧ85

Ο Αριστόδημος Έλληνας έκανε το τρία στα τρία στην κατηγορία ΜΧ85 κερδίζοντας για ακόμα ένα αγώνα και τα δυο hit. Μεγάλη μάχη έγινε για τη δεύτερη θέση μεταξύ τριών αναβατών. DominicΚολοκάσης, Βρυώνης Βλάσιου και Αντώνης Γεωργίου τα έδωσαν όλα με αποτέλεσμα να ισοβαθμήσουν. Η δεύτερη θέση κατέληξε τελικά στον Κολοκάση καθώς είχε το καλύτερο αποτέλεσμα από τους υπόλοιπους (δεύτερη θέση) στο δεύτερο hit. Ο Βρυώνης Βλάσιου ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση και ο Αντώνης Γεωργίου έμεινε τέταρτος.

Το Παγκυπρίο Πρωτάθλημα MotocrossΝεόφυτος Τσαγγαράς συνεχίζετε στις 16 Δεκεμβρίου στη νεοσύστατη πίστα της Νικόκλειας όπου για πρώτη φορά οι συμμετέχοντες θα τρέξουν σε πρωταθληματικό αγώνα.

Μιχάλης Κοντογιώργης