3ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Eneos: Η ώρα του Γιώργου Χριστοφόρου

Την Κυριακή 9 Ιουνίου διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από το Power Drift Club, ο τρίτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.
Χώρος διεξαγωγής και του τρίτου γύρου, η πίστα Achna SpeedWay, σε μια νέα τοποθεσία η οποία δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε κανένα προηγούμενο αγώνα.


Στο σχεδιαστικό κομμάτι ακολουθήθηκε καθαρά η λογική του King of Nations, με τους κριτές να υπερβαίνουν εαυτό σχεδιάζοντας την πιο εντυπωσιακή πίστα που έχουμε δει μέχρι σήμερα στους Κυπριακούς αγώνες Drift. Η συγκεκριμένη διαδρομή ήταν εξαιρετικά απαιτητική, αφού ξεκινούσε με μια μεγάλη ευθεία και όλους τους οδηγούς να πρέπει να μαζέψουν πολλά χιλιόμετρα για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν ένα σωστό πέρασμα. Στην συνέχεια οι οδηγοί έμπαιναν σε μια συνεχόμενη αριστερή στροφή όπου έπρεπε να κρατηθούν ανοιχτά διατηρώντας τα πολλά χιλιόμετρα που είχαν πάρει από την ευθεία για να πάνε σε μια ακραία μεταφορά βάρους για να ολοκληρώσουν με μια συνεχόμενη δεξιά προς τον τερματισμό. Σχεδιαστικά η διαδρομή θύμιζε κατά πολύ αυτή που είδαμε στις Σέρρες όντας ακόμη πιο εντυπωσιακή. Εδώ αξίζει να δώσουμε τα συγχαρητήρια στους κριτές για αυτό τον εντυπωσιακό σχεδιασμό, ο οποίος ήταν ο καλύτερος που είδαμε μέχρι σήμερα στην πίστα Achna Speedway.


Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το “briefing” των οδηγών από τους κριτές για το τι ζητούσαν να δουν στον αγώνα. Στη συνέχεια μπήκαμε στην διαδικασία προθέρμανσης με όλους τους οδηγούς να έχουν την ευκαιρία να έχουν από 4 περάσματα ο κάθε ένας σε μια προσπάθεια να εγκλιματιστούν με την απαιτητικότατη διαδρομή. Το θέαμα που απολαύσαμε από τα δοκιμαστικά μας προϊδέαζε για το τι θα ακολουθούσε, με όλους τους οδηγούς να επιχειρούν εξαιρετικά ακραία περάσματα, δείχνοντας να το απολαμβάνουν.


Ακολούθως μπήκαμε στην φάση των μονών βαθμολογημένων περασμάτων όπου στην κατηγορία Pro είδαμε τον Κυριάκο Μάριου “Τσόδας” να είναι εντυπωσιακότατος όλων, σκοράροντας 89 βαθμούς στο δεύτερο του πέρασμα με τελική ταχύτητα στα 116 Χ.Α.Ω στο τέλος της ευθείας. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Enver Haskasap, με μια βαθμολογία 87,25 έχοντας τελική ταχύτητα 115 Χ.Α.Ω αν και έτρεχε με πιο αδύνατο αγωνιστικό από αυτό που τον είδαμε στον πρώτο αγώνα. Στην τρίτη θέση με 86,25 βαθμούς βρίσκουμε τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Πάμπο Χαραλάμπους “Tali” με τελική ταχύτητα στα 119 Χ.Α.Ω. Για την ιστορία την ψηλότερη ταχύτητα έγραψε ο Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” στα 126 Χ.Α.Ω.


Στην κατηγορία Semi Pro, την ψηλότερη βαθμολογία πήρε ο πάντα εντυπωσιακός Σάββας Συμιανός με 66,75 βαθμούς και τελική ταχύτητα στα 107 Χ.Α.Ω. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας Πόλυ Κωνσταντίνου “Πολυβάλβιδο” με μια βαθμολογία στους 65,75 βαθμούς και τελική στα 107 Χ.Α.Ω, παρά το γεγονός ότι έτρεχε με ‘‘δανεικό’’ κινητήρα. Την τρίτη ψηλότερη βαθμολογία πέτυχε ο νεαρός Βασίλης Χριστοφόρου με 56.25 βαθμούς και τελική στα 103 Χ.Α.Ω.


Με την ολοκλήρωση των μονών βαθμολογημένων περασμάτων μπήκαμε στο θεαματικότερο κομμάτι του αγώνα που δεν είναι άλλο από τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα. Στην κατηγορία Pro είδαμε τον Γιώργο Χριστοφόρου να είναι πραγματικά ασταμάτητος, αποκλείοντας όποιο βρήκε στο διάβα του φτάνοντας μέχρι τον τελικό. Εκεί τον περίμενε ο πιο σταθερός οδηγός του πρωταθλήματος, ο Νικόλας Νικόλα “Πατάκ”. Σε ένα αγώνα πραγματική διαφήμιση του Drift, ο Γιώργος Χριστοφόρου επικράτησε με μια βαθμολογία 6-4 και 6-4 κατακτώντας την πρώτη θέση. Με την νίκη του ο Γιώργος Χριστοφόρου, έγινε ο τρίτος διαφορετικός οδηγός φέτος που ανέβηκε στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Πάμπος Χαραλάμπους “Tali” ο οποίος επικράτησε στον μικρό τελικό του Κυριάκου Μάριου “Τσόδα” με 10-0 και 7-3.


Σε δηλώσεις του ο νικητής του αγώνα Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” μας ανάφερε, «Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω τον κόσμο που δίνει πάντα το παρών του στο άθλημα μας!! Μετά από μια χρονιά δεύτερης – τρίτης θέσης στο βάθρο, επιστρέψαμε στις νίκες κατακτώντας τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος 2019! Ένα νέο κομμάτι στην Άχνα Speedway το οποίο θύμιζε πολύ τα χιλιόμετρα και την αδρεναλίνη που μάθαμε στις Σέρρες πέρυσι. Η ομάδα μου και εγώ γνωρίζαμε ότι αν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας και την κατάκτηση του πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έπρεπε οπωσδήποτε να νικήσουμε αυτόν τον γύρο. Μια αλλαγή που κάναμε στο αμάξι από τα δοκιμαστικά στα βαθμολογημένα μας έπιασε απροετοίμαστους και δυστυχώς δεν κάναμε το πέρασμα που θέλαμε στα βαθμολογημένα, περνώντας έτσι την 5η θέση. Ετοιμαστήκαμε όμως για μάχες καθώς ξέραμε τι ήταν ικανό το αυτοκίνητο να κάνει και πόσο δύσκολο ήταν για κάποιο να μας ακολουθήσει. Χτυπώντας πάλι τις πιο ψηλές ταχύτητες και με ένα μοναδικό αμάξι φτιαγμένο από τη C.C. Racing θέλω να πιστεύω ότι προσφέραμε άφθονο θέαμα στον κόσμο και μια αξιοζήλευτη επίδοση! Έχουν μείνει 2 γύροι για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και πρέπει να τα δώσουμε όλα για όλα και πιστεύω ότι ο κόσμος θα δει ακόμη πιο εντυπωσιακά περάσματα από εμάς! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα και φίλους μου που είναι πάντα στο πλευρό μου αλλά και στους χορηγούς που με εμπιστεύονται: C.C Racing, Psaltis AutoParts, Texaco motor oil, Motivate Studio, iCar Sales, RaceGas, Detailing Garage, Digital Signs, Cougar Motorsport Parts, P.Neophytou, Stefanos Motors, Poumbourides Tyre Services και Riken Tyres.»


Στην κατηγορία Semi pro, μεγάλος νικητής ήταν ο νεαρός Βασίλης Χριστοφόρου, ο οποίος επικράτησε στον τελικό του, Αντρέα Νέστωρος με σκορ 6-4 και 5-5, όντας και σε αυτή την κατηγορία ο τρίτος φετινός διαφορετικός νικητής. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Σάββας Συμιανός ο οποίος επικράτησε στον μικρό τελικό του Πόλυ Κωνσταντίνου με σκόρ 5-5 και 6-4.
Σε δηλώσεις του ο νικητής της κατηγορίας Semi Pro Βασίλης Χριστοφόρου μας ανάφερε.

«Ο αγώνας και η νέα σχεδίαση της διαδρομής ήταν φανταστική και με αρκετά χιλιόμετρα. Κατακτώντας την πρώτη θέση τα συναισθήματα μου είναι απερίγραπτα. Ο αγώνας ήταν αρκετά καλός και οι κερκίδες ως συνήθως γεμάτες από τον υπέροχο κόσμο που πάντα μας στηρίζει. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου, Psaltis Auto Parts, Garage Giorgos Christoforou και Michaelas Group. Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω την ομάδα μου η οποία με ακολουθεί σε κάθε αγώνα.»


Με την ολοκλήρωση του τρίτου γύρου του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Drift, η γενική κατάταξη έχει διαμορφωθεί ως εξής. Στην κατηγορία Pro στην πρώτη θέση με 358 ο Νικόλας Νικόλα “Πατάκ”, στην δεύτερη θέση ο Γιώργος Χριστοφόρου με 341 βαθμούς και στην τρίτη θέση ο Πάμπος Χαραλάμπους με 300 βαθμούς.

Στην κατηγορία Semi Pro, στην πρώτη θέση με 368 βαθμούς είναι ο Σάββας Συμιανός, στη δεύτερη με 358 βαθμούς ο Βασίλης Χριστοφόρου και στην τρίτη ο Πόλυς Κωνσταντίνου με 338 βαθμούς.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift θα διεξαχθεί στις 20 Ιουλίου με μια μεγάλη έκπληξη να αναμένει τον κόσμο που θα παρευρεθεί στην Achna Speedway.
Χορηγός του αγώνα καθώς και του πρωταθλήματος είναι η εταιρεί Ψάλτης Auto Parts και τα λιπαντικά ENEOS.

Μιχάλης Κοντογιώργης
Φωτογραφίες Μιχάλης Κοντογιώργης – Κούλλης Κυριάκου