3ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil: Preview

Το Σαββατοκύριακο 7-8 Μάιου στην πίστα Achna SpeedWay θα έχουμε την διεξαγωγή του τρίτου αγώνα για το Παγκύπριου Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.  Τον αγώνα διοργανώνει το Power Drift Club και είναι υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

 

Χώρος διεξαγωγής έχει επιλεγεί και για αυτό τον αγώνα το γνωστό ‘Parking’ και σχεδιαστικά η διαδρομή θα είναι εντελώς διαφορετική από τον προηγούμενο αγώνα, διατηρώντας πάντα την λογική του Ευρωπαϊκού Drift με πολύ ψηλές ταχύτητες, ακραίες στροφές και επιθετικά περάσματα. Οι κριτές που έχουν την ευθύνη για τις βαθμολογίες στο φετινό πρωτάθλημα είναι όπως σε κάθε αγώνα οι κριτές του King Of Europe/King Of Nations.

Με την αφρόκρεμα του αθλήματος να δηλώνει παρών αναμένουμε να δούμε εντυπωσιακές μάχες με τα φαβορί να βρίσκονται μόνο στα χαρτιά όπως είδαμε και στον προηγούμενο αγώνα.

Στην κατηγορία Pro ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Enver Haskasap θα προσπαθήσει να ζευγαρώσει τις νίκες του, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο αφού ο Δαυίδ Δαυίδ ο οποίος ισοψηφεί μαζί του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να φτάσει στην πρώτη του νίκη στην φετινή σεζόν.  Φαβορί για την νίκη είναι επίσης ο εντυπωσιακότατος Κυριάκος Μάριου (Τσόδας), ο αειθαλής και πάντα στο όριο Δημητράκης Χριστοφή (Takamura) αλλά και ο σταθερότατος αντιπρόεδρος του Power Drift Club Αλέξης Χάρης Γεωργίου.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην μεγάλη έκπληξη του προηγούμενου αγώνα Πόλυ Κωνσταντίνου, τον οποίο βολεύει η συγκεκριμένη πίστα και θα κυνηγήσει και πάλι την διάκριση.  Εκτός από αυτούς υπάρχουν και οι Σίμος Τίκκης, Αλέκος Χάσικος, Σέργιος Γρηγορίου και Πάμπος Χαραλάμπους που είναι οδηγοί που θα κυνηγήσουν την νίκη, με τον τελευταίο να αγωνίζεται αυτή τη φορά με το δικό του αγωνιστικό.

 

Στην κατηγορία Semi Pro όπου και εδώ αναμένουμε να έχουμε εντυπωσιακές μάχες, με τους Ευτύχιο Χριστοδούλου και Χρίστο Λοΐζου να έχουν ήδη ξεχωρίσει κατακτώντας από μια νίκη ο καθένας, αναμένουμε για ακόμη ένα αγώνα να μας προσφέρουν θέαμα επιπέδου Pro.  Υπάρχουν όμως και άλλοι οδηγοί οι οποίοι μπορούν να κυνηγήσουν την νίκη όπως τους Πέτρο Χατζίκκο, Γιάννο Μιχαή, Stefan Sorin και Σάββα Ιωάννου.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου αρχίζει στις 9:00 με ενημέρωση των οδηγών από τους κριτές, στις 10:00 θα έχουμε την προθέρμανση μέχρι τις 13:30 και μετά ακολουθεί ένα μισάωρο διάλειμμα. Στις 14:00 ξεκινά το αγωνιστικό κομμάτι με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα τα οποία θα αναδείξουν τα ζευγάρια των twin battles της Κυριακής.

Την Κυριακή το πρόγραμμα ξεκινά στις 8:30 με ενημέρωση των οδηγών από τους κριτές, στις 10 θα έχουμε δοκιμαστικά διπλά περάσματα και στην συνέχεια θα έχουμε την κορύφωση του διήμερου με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα.  Ο αγώνας αναμένεται να ολοκληρωθεί με την στέψη των νικητών στις κατηγορίες Pro και Semi Pro στις 18:00. Ο τρίτος αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από τις 15:00 μέχρι την ολοκλήρωση του από το κανάλι Cytavision Sports HD αλλά και από το Application Cytavision Go.