23YM HONDA FORZA 750: Το κορυφαίο μοντέλο της υψηλού κύρους σειράς Forza

Επί 22 χρόνια, η οικογένεια scooter Forza της Honda αποτελεί κραταιά δύναμη στην Ευρώπη με υψηλή αναγνωρισιμότητα. Η επιτυχία βασίζεται σε ένα απαράμιλλο μίγμα ‘συστατικών’: τα κλασικά στοιχεία GrandTouring (GT) της ισχυρής παρουσίας στο δρόμο και η γνήσια άνεση για δύο αναβάτες, ανέκαθεν συνδυάζονταν στη ‘συνταγή’ Forza, ενώ η σπορ, ευέλικτη συμπεριφορά, και οι δυναμικές επιδόσεις του κινητήρα ανεβάζουν τον πήχη της απόλαυσης σε κάθε ταξίδι.

Επιπλέον, κάθε μοντέλο της οικογένειας Forza ήταν ανέκαθεν γνωστό ως ένα εξαιρετικά έξυπνο, κομψό και πολυτελές προϊόν, γεμάτο πρακτικά χαρακτηριστικά που καθιστούν ευκολότερες τις μετακινήσεις, με ποιότητα κατασκευής και στυλ που αποπνέει κύρος. Το 2021, στο Forza 125 και το Forza 350 προστέθηκε ένα μέλος μεγάλου κυβισμού στην οικογένεια, το Forza 750.

Γρήγορο, ευέλικτο και πολυτελές, το Forza 750 πήρε εξαιρετικές κριτικές και έκανε αισθητή την παρουσία του σε μία πολύ ανταγωνιστική κατηγορία της αγοράς. Κατάλληλα εξοπλισμένο για τις καθημερινές μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης, αλλά και για σύντομες αποδράσεις, το Forza 750 είναι η επιτομή της ποιότητας και της πρακτικότητας. Σίγουρα μια ορθολογιστική επιλογή, αλλά και πιστό στη ‘Forza’ καταγωγή του, παραμένει μία αστείρευτη πηγή απόλαυσης με στυλ.

Ακολουθώντας τα χνάρια της CBR1000RR-R Fireblade SP, το 2021 το Forza 750 κέρδισε το υψηλού κύρους Red Dot Award για τον εξαιρετικό σχεδιασμό του χάρη στο κομψό design, τις σπορ επιδόσεις και την εξαιρετική ευελιξία του.

Για το 23YM τρεις ολοκαίνουργιες και υπέρκομψες χρωματικές επιλογές ενισχύουν τις φιλόδοξες βλέψεις του.

Επισκόπηση Μοντέλου

Το καλλίγραμμο και πληθωρικό σώμα του Forza 750 προσφέρει άριστη προστασία από τα στοιχεία της φύσης στις υψηλές ταχύτητες, άφθονο χώρο για τα πόδια του αναβάτη και χαμηλή σέλα χωρίς να είναι ογκώδες. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα χωράει ένα full-face κράνος και διαθέτει θύρα φόρτισης USB. Υπάρχει επίσης ένας εύχρηστος χώρος αποθήκευσης μικροαντικειμένων. Μία οθόνη TFT συνεργάζεται με το σύστημα Honda Smartphone Voice Control* που συνδέει τον αναβάτη με το smartphone του. Ανάφλεξη, κλείδωμα και άνοιγμα της σέλας γίνεται μέσω του Smart Key.

Στην διαχείριση του ροπάτου, αποδοτικού, δικύλινδρου κινητήρα 745cc χρησιμοποιείται σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης γκαζιού – Throttle By Wire (TBW), με 3 προεπιλεγμένα προγράμματα RAIN, STANDARD και SPORT, και ένα USER mode πλήρως παραμετροποιήσιμο από τον αναβάτη. Το Honda Selectable Torque Control (HSTC) προσφέρει διακριτική παρέμβαση 3 επιπέδων, ενώ το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη –  Dual Clutch Transmission (DCT) – στάνταρ εξοπλισμός -περιλαμβάνει Αυτόματα προγράμματα αλλαγών που συνδέονται με τα riding modes.

Ένα σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο, αλουμινένιο ψαλίδι, ανεστραμμένο πιρούνι USD 41mm, ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων, πίσω ανάρτηση Pro-Link και ο συνδυασμός εμπρός/πίσω τροχών 15”/17”, προσφέρουν συμπεριφορά σπορ μοτοσυκλέτας σε μορφή scooter.

Το 23YM Forza 750 θα διατίθεται με τις εξής χρωματικές επιλογές:

**ΝΕΟ**Mat Ballistic Black Metallic με Mat Ballistic Black Metallic καρίνα

**ΝΕΟ**Pearl Glare White με Mat Ballistic Black Metallic καρίνα

**ΝΕΟ**Iridium Gray Metallic με Mat Ballistic Black Metallic καρίνα

Mat Jeans Blue Metallic

*Το σύστημα συνδεσιμότητας Honda Smartphone Voice Control, όπως και η συνεργαζόμενη με αυτό εφαρμογή Smartphone, Honda Roadsync App, προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμα στη χώρα μας.

Κύρια Χαρακτηριστικά

 Στυλ&Εξοπλισμός

  • Αριστοκρατικό και ευρύχωρο στυλ GT προστατεύει τον αναβάτη και το συνεπιβάτη από τα στοιχεία της φύσης
  • Αποθηκευτικός χώρος 22 λίτρων περιλαμβάνει θύρα φόρτισης USB, με εύκολη πρόσβαση στο εμπρός ντουλαπάκι
  • Το σύστημα Honda Smartphone Voice Control* προσφέρει συνδεσιμότητα smartphone μέσω της νέας οθόνης TFT 5”
  • Φωτισμός τεχνολογίας full LED, τα εμπρός φλας και οι καθρέπτες είναι ενσωματωμένα στο σώμα της μοτοσυκλέτας
  • Ανάφλεξη, λειτουργία κλειδώματος και άνοιγμα σέλας μέσω του Smart Key

Όπως αρμόζει σε ένα GT scooter, το κομψό εμπρός φέρινγκ του Forza750 ενσωματώνει τους καθρέπτες και τα εμπρός φλας και παρέχει άφθονη προστασία από τα στοιχεία της φύσης στις υψηλές ταχύτητες, χωρίς να είναι υπερβολικά ογκώδες ώστε να μειώνεται η ευελιξία σε συνθήκες πόλης. Και η ζελατίνα παρέχει επιπρόσθετη προστασία από τον αέρα για τον αναβάτη και το συνεπιβάτη.

Αλλά πέρα από τις πολύ σημαντικές λειτουργικές του ικανότητες – ως κορυφαίο μοντέλο της προηγμένης οικογένειας Forza – το Forza 750 εκφράζει το φιλόδοξο χαρακτήρα του, με ένα στυλ που αποπνέει premiumγοητεία και παρουσία που μαγνητίζει την προσοχή με κάθε του εμφάνιση.

Σε κάθε περίπτωση, οι πρακτικές λεπτομέρειες μετράνε. Υπάρχει άφθονος χώρος για τα πόδια μπροστά, ενώ η μελετημένη σχεδίαση της σέλας παρέχει άνεση και εύκολη πρόσβαση στο έδαφος για τον αναβάτη. Το ύψος της σέλας είναι 790mm. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα προσφέρει 22L και χωράει ένα full-face κράνος. Μία θύρα φόρτισης USB βρίσκεται στο πίσω τμήμα του αποθηκευτικού χώρου. Υπάρχει επίσης ένα εύχρηστο και εύκολης πρόσβασης ντουλαπάκι στη δεξιά πλευρά του φέρινγκ.

Το σύστημα Honda Smartphone Voice Control* είναι ενσωματωμένο στη διεπαφή αναβάτη του Forza 750 και απεικονίζεται στην οθόνη TFT 5”. Αυτό το σύστημα συνδέει το smartphone του αναβάτη με την οθόνη, εν κινήσει, για να μπορεί να διαχειρίζεται μέσω φωνητικών εντολών τηλεφωνικές κλήσεις, email, μουσική και πλοήγηση. Ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας στο κράνος είναι απαραίτητο για τη συνδεσιμότητα του smartphone μέσω Bluetooth. Η διαχείριση του Honda Smart phone VoiceControl* γίνεται και μέσω μπουτόν στα αριστερά χειριστήρια.

Για πρόσθετη άνεση, το Forza 750 διαθέτει Smart Key, που βρίσκεται στην τσέπη του αναβάτη καταργώντας την ανάγκη χρήσης κλειδιού για τη διαχείριση του κεντρικού διακόπτη, την τάπα του ρεζερβουάρ και το άνοιγμα της σέλας. Παρουσία του Smart Key, το μόνο που χρειάζεται είναι απλή πίεση του σχετικού μπουτόν για να θέσει σε λειτουργία το scooter, προσφέροντας στον αναβάτη έλεγχο του κεντρικού διακόπτη και των δύο διακοπτών τάπας ρεζερβουάρ και σέλας. Επίσης κλειδώνει και ξεκλειδώνει το προαιρετικό Smart Top Box, και έχει μία λειτουργία ‘απόκρισης’ που ενεργοποιεί στιγμιαία τα φλας για εύκολη αναγνώριση από απόσταση. Ένας μηχανισμός σύμπλεξης στον κεντρικό διακόπτη εμποδίζει την παραβίαση της κλειδαριάς του τιμονιού.

Τα πίσω φλας διαθέτουν λειτουργία Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης – Emergency Stop Signal (ESS). Εάν ανιχνευτεί επιβράδυνση 6.0m/s2 με ελάχιστη ταχύτητα 53km/h και ενεργοποίηση των φρένων, τα αλάρμ αναβοσβήνουν για να προειδοποιήσουν άλλους οδηγούς ότι ένα δυνατό φρενάρισμα είναι σε εξέλιξη. Με την ίδια ταχύτητα, το όριο μειώνεται εάν το ABS είναι ενεργοποιημένο σε επιβράδυνση τουλάχιστον 2.5m/s2.

Επίσης απενεργοποιούνται αυτόματα. Αντί να χρησιμοποιεί ένα απλό χρονόμετρο, το σύστημα συγκρίνει τη διαφορά ταχύτητας μεταξύ εμπρός και πίσω τροχού και υπολογίζει πότε να απενεργοποιήσει τις σχετικές προειδοποιήσεις.

*Το σύστημα συνδεσιμότητας Honda Smartphone Voice Control, όπως και η συνεργαζόμενη με αυτό εφαρμογή Smartphone, Honda Roadsync App, προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμα στη χώρα μας.

3.2 Κινητήρας

  • Μέγιστη ισχύς 58,6PS (43,1kW), με ροπή 69Nm και κόκκινο στις 7.000σαλ.
  • Ηλεκτρονική Διαχείριση Γκαζιού – Throttle By Wire (TBW)
  • Συμμόρφωση με το πρότυπο EURO5, με εφικτή κατανάλωση 27,8km/l (WMTC mode)
  • Διατίθεται επίσης έκδοση 47,6 PS (35kW) για οδήγηση από κατόχους διπλώματος κατηγορίας A2

Η σχεδίαση του υγρόψυκτου, 8-βάλβιδου δικύλινδρου εν σειρά SOHCκινητήρα του Forza 750 διασφαλίζει υψηλές επιδόσεις από τις χαμηλές έως και τις μεσαίες στροφές. Η σχετικά μεγάλη διαδρομή του και οι ειδικά διαμορφωμένοι θάλαμοι καύσης συνδυάζονται με τον στροφαλοφόρο άξονα υψηλής αδράνειας για την παραγωγή αβίαστης ροπής από πολύ χαμηλές στροφές.

Η Ηλεκτρονική Διαχείριση Γκαζιού –  Throttle By Wire (TBW) διαχειρίζεται την ισχύ και το χαρακτήρα του κινητήρα (βλέπε κεφάλαιο 3.3 Ηλεκτρονικά Κινητήρα). Η μέγιστη ισχύς είναι 58,6PS (43,1kW),στις 6.750σαλ. με μέγιστη ροπή 69Nm στις 4.750σαλ., ενώ το κόκκινο βρίσκεται στις 7.000 στροφές. Το Forza 750 έχει επιτάχυνση 0-50m σε 3,9δευτ. και με 60km/h ο κινητήρας περιστρέφεται μόλις στις 2.500rpm.

Δύο αντικραδασμικοί άξονες εξουδετερώνουν τους κραδασμούς από την αδράνεια στις υψηλές στροφές, χωρίς να επηρεάζουν το απολαυστικό ‘γουργούρισμα’ που παρέχεται από τη διαφορά φάσης ανάφλεξης του κινητήρα και τον στροφαλοφόρο άξονα με κομβία στις 270ο. Η διάμετρος και η διαδρομή ορίζεται στα 77 x 80mm. Όπου είναι δυνατόν, τα εξαρτήματα είναι σχεδιασμένα για να εκτελούν πολλαπλές λειτουργίες: ο εκκεντροφόρος κινεί την αντλία νερού, ενώ ένας από τους αντικραδασμικούς άξονες κινεί την αντλία λαδιού.
Με τον τρόπο αυτό, ο αριθμός των εξαρτημάτων διατηρείται στο ελάχιστο, και ο κινητήρας παραμένει ελαφρύς, αποδοτικός και αξιόπιστος.

Για κατόχους διπλώματος κατηγορίας A2, διατίθεται μία έκδοση 47,6 PS (35kW), που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε full power έκδοση σε έναν Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή της Honda όταν το επιτρέπει η νομοθεσία. Εξίσου εύκολο είναι να περιοριστεί μία έκδοση full power στα 47,6 PS (35kW),  επαναπρογραμματίζοντας την ECU της μοτοσυκλέτας σε ένα Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο της Honda.

Ο κινητήρας του Forza 750 είναι εξαιρετικά οικονομικός – με κατανάλωση 27,8km/l (WMTC mode) προσφέροντας εν δυνάμει αυτονομία 370km από το ρεζερβουάρ των 13,2 λίτρων – και συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές EURO5.

Ηλεκτρονικά κινητήρα

  • Το Throttle By Wire προσφέρει 3 προεπιλεγμένα riding modes, και το USER mode που είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο από τον αναβάτη
  • Το Honda Selectable Torque Control προσφέρει ακόμα πιο ακριβή διαχείριση και 3 επίπεδα παρέμβασης

Με το TBW να διαχειρίζεται την απόδοση και το χαρακτήρα του κινητήρα, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει από 3 προγράμματα (modes), καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα οδηγικών συνθηκών. Η επιλογή προγράμματος πραγματοποιείται από τα αριστερά χειριστήρια και την οθόνη TFT.

Το STANDARD προσφέρει έναν ισορροπημένο συνδυασμό μεταξύ παροχής ισχύος κινητήρα, φρένου κινητήρα και HSTC, με υψηλή ευαισθησία ABS.

Το SPORT προσφέρει πιο επιθετική απόδοση ισχύος και φρένου κινητήρα, με χαμηλή παρέμβαση του HSTC και υψηλή ευαισθησία του ABS.

Το RAIN προσφέρει μειωμένη ισχύ και φρένο κινητήρα, με μέγιστη παρέμβαση των HSTC και ABS.

Το USER προσφέρει custom επιλογές συνδυασμών ισχύος και φρένου κινητήρα (χαμηλή/μεσαία/υψηλή) και παρέμβαση του HSTC (χαμηλή/μεσαία/υψηλή/απενεργοποίηση).

Το Honda Selectable Torque Control (HSTC) προσφέρει διακριτική λειτουργία και εκλεπτυσμένο έλεγχο καθώς διαχειρίζεται τη ροπή στον πίσω τροχό χάρη στο TBW, σε 3 επίπεδα:

Το Επίπεδο1 επιτρέπει ελάχιστη παρέμβαση για τον ελάχιστο έλεγχο της ολίσθησης του πίσω τροχού.

Το Επίπεδο 2 είναι η προεπιλεγμένη (default) ρύθμιση και προσφέρει αξιόπιστη πρόσφυση υπό συνήθεις συνθήκες οδήγησης.

Το Επίπεδο 3 προσφέρει μέγιστο έλεγχο σε ολισθηρούς δρόμους.

Το HSTC μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί.

Κιβώτιο Διπλού ΣυμπλέκτηDual Clutch Transmission (DCT)

  • Χρήση διαφορετικών προγραμμάτων αλλαγών σχέσεων, ανάλογα με το επιλεγμένο riding mode
  • Το προφίλ USER επιτρέπει την επιλογή 4 ρυθμίσεων, από την πιο ομαλή μέχρι την πιο επιθετική

Η τεχνολογία κιβωτίου διπλού συμπλέκτη (DCT) της Honda διανύει τώρα τον 13ο χρόνο παραγωγής της και πάνω από 200.000 μοτοσυκλέτες της Honda εξοπλισμένες με DCT έχουν πουληθεί στην Ευρώπη από το 2010. Προσφέρει συνεπείς, ομαλές αλλαγές σχέσεων και πολύ γρήγορα η χρήση του γίνεται δεύτερη φύση για τον αναβάτη.

Χρησιμοποιεί δύο συμπλέκτες: έναν για την εκκίνηση και την 1η, 3η και 5η σχέση και τον άλλον για τη 2η, 4η και 6η σχέση, με ομόκεντρους άξονες συμπλεκτών για συμπαγή δομή. Κάθε συμπλέκτης ελέγχεται ανεξάρτητα από το δικό του ηλεκτροϋδραυλικό κύκλωμα. Σε κάθε αλλαγή ταχύτητας, το σύστημα προεπιλέγει την επόμενη σχέση χρησιμοποιώντας το συμπλέκτη που δε χρησιμοποιείται εκείνη τη στιγμή. Εν συνεχεία, ο πρώτος συμπλέκτης αποσυμπλέκεται ηλεκτρονικά, ενώ ταυτοχρόνως εμπλέκεται ο δεύτερος.

Έτσι επιτυγχάνονται αξιόπιστες, γρήγορες και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων. Επιπλέον, με δεδομένο ότι οι δύο συμπλέκτες αλλάζουν ταχύτατα σχέση χωρίς διακοπή της παροχής ισχύος στον πίσω τροχό, οποιοσδήποτε κραδασμός ή κόμπιασμα της μοτοσυκλέτας κατά τις αλλαγές σχέσεων ελαχιστοποιούνται, με αποτέλεσμα οι αλλαγές να έχουν άμεση όσο και ομαλή αίσθηση. Τα πρόσθετα πλεονεκτήματα του κιβωτίου DCT είναι η αντοχή στο χρόνο (καθώς αποκλείεται η όποια αστοχία στις αλλαγές που θα μπορούσε να κάνει ζημιά στα γρανάζια), το γεγονός ότι δε μπορεί να σβήσει ο κινητήρας και η μειωμένη κόπωση του αναβάτη.

Το σύστημα DCT προσφέρει δύο διαφορετικές προσεγγίσεις – τις Αυτόματες ρυθμίσεις, με προγραμματισμένα εκ των προτέρων μοτίβα αλλαγής ταχυτήτων που διαβάζουν συνεχώς την ταχύτητα του οχήματος, την επιλεγμένη σχέση και τις στροφές του κινητήρα για να αποφασίσει πότε θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή, και τις Χειροκίνητες (manual) ρυθμίσεις, με τις αλλαγές να γίνονται από τον αναβάτη χρησιμοποιώντας τους διακόπτες τύπου ‘paddle-shift’ στο αριστερό γκριπ.

Μέσω του TBW, υπάρχουν διαθέσιμα 3 Αυτόματα προγράμματα αλλαγών και λειτουργία USER. Το Επίπεδο 1 είναι το πιο ξεκούραστο, με τα ανεβάσματα και τα κατεβάσματα να γίνονται σε σχετικά χαμηλότερες στροφές. Συνδέεται με τη λειτουργία οδήγησης RAIN. Το Επίπεδο 4, στο άλλο άκρο, πραγματοποιεί ανεβάσματα στις υψηλότερες στροφές και κατεβάσματα νωρίτερα για καλύτερη αξιοποίηση του φρένου του κινητήρα. Συνδέεται με τη λειτουργία SPORT. Το Επίπεδο 2 συνδέεται με τη STANDARD, ενώ το Επίπεδο 3 τοποθετείται μεταξύ της STANDARD και της SPORT.

Το λειτουργία USER επιτρέπει στον αναβάτη να επιλέγει οποιοδήποτε από τα μοτίβα αλλαγών του DCT με τις προτιμώμενες παραλλαγές των άλλων παραμέτρων – παροχή ισχύος, φρένο κινητήρα και HSTC.

Πλαίσιο

  • Ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, τύπου ‘διαμάντι’, ανεστραμμένο πιρούνι 41mm, ανάρτηση ProLink και αλουμινένιο ψαλίδι
  • Ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων, δίσκοι 310mm και ABS
  • Τροχοί από χυτό αλουμίνιο, 17/15” μπροστά και πίσω

Για εγγενή αντοχή, το Forza 750 χρησιμοποιεί ένα στιβαρό, ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο τύπου ‘διαμάντι’, που ενσωματώνει όλα τα περιφερειακά εξαρτήματα και προσφέρει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα. Η γωνία κάστερ είναι στις 27°, το ίχνος στα 104mm με μεταξόνιο 1590mm. Το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας, πλήρες υγρών, είναι 235kg.

Το πίσω αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου έχει σχεδίαση μονού σωλήνα με κατανομή πίεσης και ελέγχει το αλουμινένιο ψαλίδι – κατασκευασμένο από κοίλο εγκάρσιο τμήμα και βραχίονες διατομής U – μέσω μοχλικού Pro-Link.

Οι τροχοί από χυτό αλουμίνιο 17” μπροστά και 15” πίσω προσφέρουν αυτοπεποίθηση στο χειρισμό και σταθερότητα, ενώ συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 120/70 R17 και 160/60 R15 μπροστά και πίσω αντίστοιχα. Το φρενάρισμα εξασφαλίζουν δύο εμπρός δισκόφρενα 310mmμε ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων και ABS.

Αξεσουάρ

Μία πλήρης γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ Honda διατίθενται για το Forza750 είτε μεμονωμένα, είτε σε πακέτα για μεγαλύτερη ευκολία. Μεταξύ αυτών είναι:

Το Comfort Park έχει σχεδιαστεί για να αναβαθμίζει περαιτέρω την ποιότητα του ταξιδιού με το Forza 750 και περιλαμβάνει:

  • Κάτω Σετ Εκτροπέων αέρα (Deflectors)
  • Πάνω Σετ Εκτροπέων αέρα (Deflectors)
  • Θερμαινόμενα γκριπ

Το Sports Pack προσθέτει μία σπορ νότα και περιλαμβάνει:

  • Ζελατίνα
  • Αντίβαρα Τιμονιού
  • Πλάτη συνεπιβάτη

Το Style Pack προσθέτει προστασία και μια πινελιά στυλ. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει:

    Μοχλό Χειρόφρενου

  • Κάλυμμα Χειρόφρενου
  • Πλαϊνό κάλυμμα
  • Πάνελ πατώματος

Το ασορτί χρωματικά Travel Pack αυξάνει τη μεταφορική ικανότητα του FORZA 750 και περιλαμβάνει τα κάτωθι αξεσουάρ:

  • Βαλίτσες (Δεξιά 26L, Αριστερή 33L)
  • Ασορτί πάνελ βαλιτσών
  • Εσωτερικές τσάντες βαλιτσών

Επίσης ασορτί χρωματικά, το Urban Pack δημιουργήθηκε για να αναβαθμίσει την εμπειρία των καθημερινών μετακινήσεων με το Forza750 και περιλαμβάνει:

  • Αλουμινένια πίσω σχάρα
  • Smart top box 50L
  • Μαξιλάρι Συνεπιβάτη για το Top box
  • Ασορτί πάνελ smart top box
  • Εσωτερική τσάντα 25L top box
  • Τσάντα κονσόλας

Επίσης διατίθενται τα κάτωθι αξεσουάρ:

  • Αλουμινένια πάνελ για βαλίτσες και top box
  • Κάλυμμα ποδιών
  • 50L Manual top box

Τεχνικές Προδιαγραφές

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ  
Τύπος Υγρόψυκτος 4-χρονος 8-βάλβιδος, SOHCπαράλληλος 2-κύλινδρος
Κυβισμός 745cc
Διάμετρος & Διαδρομή 77mm x 80mm
Σχέση συμπίεσης 10.7 : 1
Μέγιστη ισχύς 58,6PS (43,1kW) @ 6.750rpm

(47,6PS/35kW@6.000rpm)

Μέγιστη ροπή 69Nm @ 4.750rpm (65Nm @4.000rpm)
Χωρητικότητα σε λιπαντικό 4.0L
Επίπεδο θορύβου (dB) L-wot – 77

L-urban – 72

 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ  
Ψεκασμός Ηλεκτρονικός PGM-FI
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 13.2L
Κατανάλωση καυσίμου 3.6L/100km
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  
Μίζα Ηλεκτρική
Χωρητικότητα μπαταρίας 12V/11.2AH
Ισχύς ACG 480W/5000rpm
ΜΕΤΑΔΟΣΗ  
Τύπος συμπλέκτη Δύο υγροί πολύδισκοι υδραυλικοί συμπλέκτες
Τύπος κιβωτίου 6-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη
Τελική μετάδοση Αλυσίδα
ΠΛΑΙΣΙΟ  
Τύπος Ατσάλινο, σωληνωτό, τύπου ‘Διαμάντι’
ΠΛΑΙΣΙΟ  
Διαστάσεις (Μ´Π´Υ) 2200m x 790mm x 1484mm
Μεταξόνιο 1580mm
Γωνία Κάστερ 27°
Ίχνος Τροχού 104mm
Ύψος Σέλας 790mm
Απόσταση από τοέδαφος 135mm
Βάρος (πλήρες υγρών) 235kg
ΑΝΑΡΤΗΣΗ  
Τύπος Εμπρός φ41mm USD,διαδρομή 120mm
Τύπος Πίσω Monoshock αμορτισέρ, ψαλίδι Pro-Link, διαδρομή120mm
ΤΡΟΧΟΙ  
Τύπος Εμπρός Ζάντα από χυτό αλουμίνιο
Τύπος Πίσω Ζάντα από χυτό αλουμίνιο
Διάσταση Ζάντας Εμπρός 17M/C x MT3.50
Διάσταση Ζάντας Πίσω 15M/C x MT4.50
Ελαστικό Εμπρός 120/70-R17M/C
Ελαστικό Πίσω 160/60-R15M/C
ΦΡΕΝΑ  
Τύπος ABS 2-κάναλο ABS
Εμπρός Δύο δισκόφρενα 310mm με ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες 4 εμβόλων
Πίσω Δισκόφρενο 240mm με δαγκάνα 1-εμβόλου
ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚTΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ  
Όργανα Έγχρωμη οθόνη οργάνωνTFT 5”
Σύστημα προστασίας Smart Key system
Προβολέας LED
Πίσω φως LED