2023 HONDA X-ADV

Δεν είναι συχνό φαινόμενο στο κόσμο των δύο τροχών να γεννιέται μία φρέσκια ιδέα η οποία να θέτει τις βάσεις για μία νέα κατηγορία μοτοσυκλετών. Όμως η Honda ειδικεύεται στις καινοτομίες και το 16YMαποκάλυψε μία πρωτοποριακή φιλοσοφία δίτροχου, ξαφνιάζοντας τους πάντες – και συγκεκριμένα το X-ADV.

Όμως ποιο ήταν το σκεπτικό πίσω από αυτή την καινοτόμο ιδέα; Σκεφθείτε τα χαρακτηριστικά μιας κλασικής μοτοσυκλέτας περιπέτειας – ανθεκτική για να πηγαίνει παντού, όρθια θέση οδήγησης για εξαιρετική ορατότητα και αξιοσημείωτη πολύπλευρη χρηστικότητα, για τη δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο. Μετά, αναλογιστείτε τι προσφέρει ένα μέσο δίτροχο καθημερινής χρήσης. Μπορεί να είναι scooter ή μοτοσυκλέτα αλλά σε κάθε περίπτωση, θα είναι ευκολοδήγητο, σβέλτο και άνετο, αποδοτικό και με πρακτικούς αποθηκευτικούς χώρους. Οι πρωτοπόροι μηχανικοί της Honda συνδύασαν τους δύο διαφορετικούς κόσμους και δημιούργησαν κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

Το δημιούργημά τους είχε την αντοχή και το στυλ ενός SUV, που μπορούσε να κινείται με απόλυτη άνεση στη ζούγκλα της πόλης. Και ενώ διέθετε όλα τα χαρακτηριστικά άνεσης που απλουστεύουν τη ζωή σε μία μεγαλούπολη, είχε επίσης την εμφάνιση, την ιπποδύναμη και τις ικανότητες του πλαισίου που προσδίδουν σε κάθε διαδρομή μία υπόσχεση περιπέτειας.

Το X-ADV ενσάρκωνε την ουσία της ελευθερίας σε δύο τροχούς σε μία συναρπαστική νέα μορφή και προσέλκυσε την προσοχή μιας στρατιάς αναβατών από όλη την Ευρώπη που λαχταρούσαν για κάτι νέο, και τελικά σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία. Επιπλέον, επιβεβαιώνοντας τα εκτός δρόμου διαπιστευτήριά του, στα χέρια του έμπειρου Ιταλού αγωνιζόμενου Renato Zocchi, μία ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση κέρδισε στην Κατηγορία 2 του Gibraltar Rally 2019, διανύοντας 7.000 δύσκολα χιλιόμετρα.

Ωστόσο, το X-ADV δεν σταματά να εξελίσσεται. Για το 2021, η Hondaαύξησε την απόδοση του κινητήρα, μείωσε το βάρος και αναβάθμισε το στυλ και την πρακτικότητα.

Το 2021, το X-ADV ήταν η δεύτερη σε πωλήσεις μοτοσυκλέτα της Hondaστην κατηγορία πάνω από 350cc, με πρώτο μοντέλο το εξίσου δυναμικό CB650R.

Με την εισαγωγή μιας νέας, σπορ χρωματικής επιλογής για το 23YM, το X-ADV συνεχίζει να εδραιώνει τη θέση του ως ένα από τα πιο μοντέρνα και επιθυμητά δίτροχα που διατίθενται σήμερα στην Ευρώπη.

Επισκόπηση Μοντέλου

Ο παράλληλος, δικύλινδρος κινητήρας συνδυάζει ισχυρή απόδοση στις χαμηλές – μεσαίες στροφές, ευχρηστία και εξαιρετική κατανάλωση καυσίμου. Η μέγιστη ισχύς είναι 58,6 PS (43.1kW) με εντυπωσιακή ροπή 69Nm. Η Ηλεκτρονική Διαχείριση Γκαζιού – Throttle By Wire (TBW) – διαθέτει 4 προεπιλεγμένα προφίλ οδήγησης (rider modes), συν μία εξατομικευμένη λειτουργία USER, ενώ το Honda Selectable TorqueControl (HSTC) προσφέρει λεπτομερή διαχείριση σε 3 επίπεδα. Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Dual Clutch Transmission (DCT) διαθέτει προγράμματα αυτόματων αλλαγών σχέσεων που ενσωματώνονται με τα rider modes, συμπεριλαμβανόμενου του USER mode.

Το ανθεκτικό πλαίσιο αποτελείται από ένα σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο, τύπου «διαμάντι», ανεστραμμένο πιρούνι 41mm USD μπροστά, monoshock αμορτισέρ (με Pro-Link) πίσω και αλουμινένιο ψαλίδι. Ένας εμπρός τροχός 17” συνδυάζεται με έναν πίσω 15” με δύο ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες να επενεργούν στα μπροστινά φρένα.

Η σχεδίαση του X-ADV είναι δυναμική, με έντονες γωνίες να προσδίδουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στη μοτοσυκλέτα, ενώ οι διπλοί προβολείς LEDφέρουν λειτουργία φώτων ημέρας DRL, όπως στην CRF1100 Africa Twin, βελτιώνοντας την ορατότητα από τους άλλους χρήστες του δρόμου. Για ευκολότερη πρόσβαση στο έδαφος, τα πλαϊνά τμήματα της σέλας έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα έχει χωρητικότητα 22L και περιλαμβάνει θύρα φόρτισης USB. Υπάρχει επίσης ένα πρακτικό ντουλαπάκι. Η οθόνη TFT προσφέρει επίσης σύστημα φωνητικού ελέγχου Honda Smartphone Voice Control System*.

Το 23YM X-ADV θα διατίθεται με τις εξής χρωματικές επιλογές:

**ΝΕΟ** Shasta White με Graphite Black Trim

Mat Ballistic Black Metallic με νέο Graphite Black επένδυση/διακόσμηση

Mat Iridium Gray Metallic με νέο Graphite Black επένδυση/διακόσμηση

Pearl Deep Mud Gray με νέο Graphite Black επένδυση/διακόσμηση

*Το σύστημα Honda Smartphone Voice Control, όπως και η συνεργαζόμενη με αυτό εφαρμογή, Honda Roadsync App, δεν υποστηρίζονται για τη χώρα μας την παρούσα στιγμή.

Κύρια Χαρακτηριστικά

 Κινητήρας

  • Ηλεκτρονική Διαχείριση Γκαζιού – Throttle By Wire, μέγιστη ισχύς 58,6 PS (43.1kW) με ροπή 69Nm
  • Συμμόρφωση με το πρότυπο EURO5 με κατανάλωση 3,6l/100km
  • Διατίθεται έκδοση μέγιστης ισχύος 47,6 PS (35kW) για δίπλωμα κατηγορίας A2

Η σχεδίαση του υγρόψυκτου, 8-βάλβιδου και παράλληλου δικύλινδρου SOHC κινητήρα του X-ADV διασφαλίζει ισχυρές επιδόσεις στις χαμηλές-μεσαίες στροφές. Η σχετικά μεγάλη διαδρομή του και οι ειδικά διαμορφωμένοι θάλαμοι καύσης συνδυάζονται με το στρόφαλο υψηλής αδρανειακής μάζας για την παραγωγή υψηλής ροπής από πολύ χαμηλές στροφές. Μία κλίση προς τα εμπρός χαμηλώνει το κέντρο βάρους για βέλτιστη ευστάθεια.

 Η μέγιστη ισχύς είναι 58,6 PS (43.1kW) στις 6.750 σαλ., ενώ η μέγιστη ροπή των 69Nm αποδίδεται στις 4.750 σαλ. Από τα 30 km/h, το X-ADVκαλύπτει 20m σε 1,7 δευτ., 50m σε 3,2 δευτ., ενώ στα 60km/h ο ροπάτος κινητήρας περιστρέφεται μόλις με 2.500 σαλ.

Για κατόχους διπλωμάτων κατηγορίας A2 διατίθεται μία έκδοση 47,6 PS(35kW), που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε full power έκδοση σε έναν εξουσιοδοτημένο επισκευαστή της Honda όταν το επιτρέπει η νομοθεσία. Εξίσου εύκολο είναι να περιοριστεί η έκδοση full power σε 47,6 PS(35kW), σε ένα συνεργείο της Honda επαναπρογραμματίζοντας την ECU.

Δύο αντικραδασμικοί άξονες εξουδετερώνουν τους κραδασμούς από την αδράνεια στις υψηλές στροφές, χωρίς να επηρεάζουν το απολαυστικό ‘γουργούρισμα’ που παρέχεται από τη διαφορά φάσης ανάφλεξης κατά 270 μοίρες που προσφέρει ο στρόφαλος. Η διάμετρος και η διαδρομή ορίζεται στα 77 x 80mm. Όπου είναι δυνατόν, τα εξαρτήματα είναι σχεδιασμένα για να εκτελούν πολλαπλές λειτουργίες: ο εκκεντροφόρος κινεί την αντλία νερού, ενώ ένας από τους αντικραδασμικούς άξονες κινεί την αντλία λαδιού.
Με τον τρόπο αυτό, ο αριθμός των εξαρτημάτων διατηρείται στο ελάχιστο, και ο κινητήρας παραμένει ελαφρύς, αποδοτικός και αξιόπιστος.

Ο κινητήρας του X-ADV είναι ιδιαίτερα οικονομικός ­– με κατανάλωση 27,8km/l (WMTC mode) και εκτιμώμενη αυτονομία 366km από το ρεζερβουάρ των 13,2 λίτρων.

Ηλεκτρονικά Κινητήρα

  • Το Throttle By Wire προσφέρει 4 προεπιλεγμένα προφίλ οδήγησης (ride modes), και 1 πλήρως παραμετροποιήσιμο από τον αναβάτη, USER mode
  • Το Honda Selectable Torque Control περιλαμβάνει 3 επίπεδα παρέμβασης

Με το TBW να διαχειρίζεται την απόδοση και το χαρακτήρα του κινητήρα, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει από 4 προκαθορισμένα προγράμματα οδήγησης (drive modes), καλύπτοντας όλο το φάσμα των οδηγικών συνθηκών. Η επιλογή προγράμματος πραγματοποιείται από τα αριστερά χειριστήρια.

Το STANDARD προσφέρει έναν ισορροπημένο συνδυασμό μεταξύ παροχής ισχύος κινητήρα, φρένου κινητήρα και HSTC, με υψηλή ευαισθησία ABS.

Το SPORT προσφέρει πιο επιθετική απόδοση ισχύος και φρένου κινητήρα, με χαμηλή παρέμβαση του HSTC και υψηλή ευαισθησία του ABS.

Το RAIN προσφέρει μειωμένη ισχύ και φρένο κινητήρα, με μέγιστη παρέμβαση των HSTC και ABS.

Το GRAVEL προσφέρει υψηλή ισχύ και φρένο κινητήρα με χαμηλή παρέμβαση των HSTC και ABS.

Το USER προσφέρει ‘custom’ επιλογές συνδυασμών ισχύος και φρένου κινητήρα (χαμηλή/μεσαία/υψηλή) και παρέμβαση του HSTC (χαμηλή/μεσαία/υψηλή/απενεργοποίηση).

Το Honda Selectable Torque Control (HSTC) προσφέρει διακριτική λειτουργία και εκλεπτυσμένο έλεγχο καθώς διαχειρίζεται τη ροπή στον πίσω τροχό χάρη στο TBW, σε 3 επίπεδα:

Το Επίπεδο 1 επιτρέπει ελάχιστη παρέμβαση ώστε να επιτρέπεται ελαφριά ολίσθηση του πίσω τροχού – στο χαλίκι ή στο χώμα για παράδειγμα, και το επίπεδο παρέμβασης του είναι μειωμένο σε σχέση με το παρελθόν.

Το Επίπεδο 2 είναι η προεπιλεγμένη (default) ρύθμιση και προσφέρει αξιόπιστη πρόσφυση υπό συνήθεις συνθήκες οδήγησης.

Το Επίπεδο 3 προσφέρει μέγιστο έλεγχο σε ολισθηρούς δρόμους.

Το HSTC μπορεί επίσης να απενεργοποιείται.

Κιβώτιο Διπλού ΣυμπλέκτηDual Clutch Transmission (DCT)

  • Διαφορετικά μοτίβα αλλαγών σχέσεων συνδέονται με τα ridemodes
  • Το λειτουργία USER επιτρέπει την επιλογή 4 ρυθμίσεων, από ομαλή μέχρι επιθετική

Η τεχνολογία DCT της Honda διανύει τώρα τον 13ο χρόνο παραγωγής της και πάνω από 200.000 μοτοσυκλέτες της Honda με DCT έχουν πουληθεί στην Ευρώπη. Προσφέρει συνεπείς, ομαλές αλλαγές σχέσεων και πολύ γρήγορα η χρήση του γίνεται δεύτερη φύση για τον αναβάτη. Χρησιμοποιεί δύο συμπλέκτες: έναν για την εκκίνηση και την 1η, 3η και 5η σχέση και τον άλλον για τη 2η, 4η και 6η σχέση, με τον κύριο άξονα για κάθε συμπλέκτη να βρίσκεται μέσα στον άλλο για συμπαγή δομή.

Κάθε συμπλέκτης ελέγχεται ανεξάρτητα από το δικό του ηλεκτροϋδραυλικό κύκλωμα. Σε κάθε αλλαγή ταχύτητας, το σύστημα προεπιλέγει την επόμενη σχέση χρησιμοποιώντας το συμπλέκτη που δε χρησιμοποιείται εκείνη τη στιγμή. Εν συνεχεία, ο πρώτος συμπλέκτης αποσυμπλέκεται ηλεκτρονικά, ενώ ταυτοχρόνως εμπλέκεται ο δεύτερος.

Έτσι επιτυγχάνονται αξιόπιστες, γρήγορες και ομαλές αλλαγές σχέσεων. Επιπλέον, με δεδομένο ότι ο διπλός συμπλέκτης μεταδίδει την κίνηση από το ένα γρανάζι στο άλλο χωρίς διακοπή ισχύος στον πίσω τροχό, οποιοσδήποτε κραδασμός ή κόμπιασμα της μοτοσυκλέτας κατά την αλλαγές σχέσεων ελαχιστοποιούνται, με αποτέλεσμα οι αλλαγές να έχουν άμεση όσο και ομαλή αίσθηση. Τα πρόσθετα πλεονεκτήματα του κιβωτίου DCT είναι η ανθεκτικότητα (καθώς τα γρανάζια δεν θα υποστούν ζημιά από το ‘χάσιμο’ μιας σχέσης), το γεγονός ότι δε μπορεί να σβήσει ο κινητήρας και η μειωμένη κόπωση του αναβάτη.

Το σύστημα DCT προσφέρει δύο διαφορετικές προσεγγίσεις – τις Αυτόματες ρυθμίσεις, με προγραμματισμένα εκ των προτέρων μοτίβα αλλαγής ταχυτήτων που διαβάζουν συνεχώς την ταχύτητα του οχήματος, την επιλεγμένη σχέση και τις στροφές του κινητήρα για να αποφασίσει πότε θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή, και τις ρυθμίσεις Χειροκίνητου Κιβωτίου με τις αλλαγές να γίνονται από τον αναβάτη χρησιμοποιώντας τους διακόπτες τύπου ‘paddle-shift’ στο αριστερό γκριπ.

Μέσω του TBW, υπάρχουν διαθέσιμα 5 Αυτόματα προγράμματα αλλαγών. Το Επίπεδο 1 είναι το πιο ξεκούραστο, με τα ανεβάσματα και τα κατεβάσματα να γίνονται σε σχετικά χαμηλότερες στροφές. Συνδέεται με τη λειτουργία οδήγησης RAIN. Το Επίπεδο 4, στο άλλο άκρο, πραγματοποιεί ανεβάσματα στις υψηλότερες στροφές και κατεβάσματα νωρίτερα για καλύτερη αξιοποίηση του φρένου του κινητήρα. Συνδέεται με τη λειτουργία SPORT. Το Επίπεδο 2 συνδέεται με το STANDARD mode, ενώ το Επίπεδο 3 τοποθετείται μεταξύ STANDARD και SPORT.

Για το GRAVEL mode, το X-ADV χρησιμοποιεί το σχετικά σπορ μοτίβο αλλαγής σχέσεων ‘G’. Αυτό παρέχει μειωμένο επίπεδο ‘ολίσθησης’ καθώς οι συμπλέκτες λειτουργούν σε όλες τις θέσεις του γκαζιού (από τελείως ανοιχτό έως τελείως κλειστό) – ώστε ο αναβάτης να έχει πιο άμεση αίσθηση πρόσφυσης στον πίσω τροχό και να μπορεί να κάνει ελεγχόμενες πλαγιολισθήσεις σε εκτός δρόμου συνθήκες. Η λειτουργία αυτή προηγουμένως ενεργοποιείτο μέσω ενός ανεξάρτητου διακόπτη G, αλλά τώρα είναι ενσωματωμένη στο νέο μοτίβο αλλαγής ‘G’ του DCT.

Το USER mode επιτρέπει στον οδηγό να επιλέγει οποιοδήποτε μοτίβο αλλαγών του DCT με τις προτιμώμενες παραλλαγές των άλλων παραμέτρων – απόδοση ισχύος, φρένο κινητήρα, ABS και HSTC.

Στυλ & Εξοπλισμός

  • Αιχμηρό, slim και δυναμικό στυλ SUV 
  • Το Σύστημα Φωνητικού Ελέγχου (Honda Smartphone VoiceControl System)* προσφέρει σύνδεσηsmartphone μέσω οθόνης TFT 5-ιντσών
  • Δύο προβολείς LED περιλαμβάνουν φώτα ημέρας (DRL)
  • Μεγάλος αποθηκευτικός χώρος 22 λίτρων περιλαμβάνει ντουλαπάκι και μία θύρα φόρτισης USB

Το μοναδικό στυλ του X-ADV που μαγνητίζει το βλέμμα και το οποίο αρχικά εμπνεύστηκε και υλοποίησε η ομάδα Έρευνας & Εξέλιξης της Honda στην Ιταλία, εξελίχθηκε σε πιο slim και αιχμηρό. Η σιλουέτα παραμένει σκόπιμα ‘όρθια’, με το κάθε πάνελ διαμορφωμένο πιο στοχευμένα.

Δύο προβολείς LED περιλαμβάνουν λειτουργία φώτων ημέρας (DRL) που προσαρμόζονται αυτόματα στην ένταση φωτισμού του περιβάλλοντος και εκπέμπουν μια ισχυρή δέσμη βελτιώνοντας την ορατότητα και ασφάλεια. Όλα τα φώτα είναι LED.

Σε επίπεδο εργονομίας, το ύψος της σέλας στα 820mm (ώστε να φτάνουν εύκολα τα πόδια του αναβάτη στο έδαφος) και το φαρδύ τιμόνι στα 910mm εξασφαλίζουν θαυμάσια ορατότητα. Για καθημερινές διαδρομές ή πιο μακρινά ταξίδια, η νέα ζελατίνα του X-ADV ρυθμίζεται χωρίς εργαλεία σε 5 θέσεις, από χαμηλή μέχρι ψηλή για μεγιστοποίηση ή ελαχιστοποίηση της ροής αέρα. Η συνολική διαφορά ύψους είναι 139mm, με 11° διαφορά κλίσης μεταξύ του ψηλότερου και του χαμηλότερου σημείου.

Ενσωματωμένο στη διεπαφή αναβάτη του X-ADV και με απεικόνιση μέσω της οθόνης TFT 5”, το Honda Smartphone Voice Control System* συνδέει τον αναβάτη με το smartphone του εν κινήσει και επιτρέπει τη διαχείριση τηλεφωνικών κλήσεων email, μουσικής και συστήματος πλοήγησης. Ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας στο κράνος είναι απαραίτητο για τη σύνδεση του smartphone μέσω Bluetooth. Η διαχείριση του Honda SmartphoneVoice Control* γίνεται και μέσω μπουτόν στα αριστερά χειριστήρια.

Ανθεκτικές πλαστικές χούφτες εκτρέπουν τον αέρα και τη βροχή και προστατεύουν τις μανέτες και τα χέρια σε συνθήκες εκτός δρόμου. Μια αλουμινένια ποδιά πάχους 2,5mm προστατεύει το κάτω τμήμα του X-ADV.

Ο αποθηκευτικός χώρος χωρητικότητας 22L κάτω από τη σέλα χωράει ένα full-face κράνος και φωτίζεται με LED, του οποίου η επιφάνεια εκπέμπει ομοιόμορφο φωτισμό χωρίς αντανάκλαση. Μία θύρα φόρτισης USB βρίσκεται στο πίσω τμήμα του αποθηκευτικού χώρου. Ένα κεντρικό σταντ περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό για παρκάρισμα του X-ADVσε κλίση χωρίς κίνδυνο ανατροπής.

Για πρόσθετη άνεση, το X-ADV χρησιμοποιεί το Smart Key, που παραμένει στην τσέπη του αναβάτη και καταργεί την ανάγκη χρήσης κλειδιού για τον κεντρικό διακόπτη, την τάπα ρεζερβουάρ και τη σέλα. Έχοντας πάνω του το Smart Key, αρκεί μια πίεση στο πλήκτρο ενεργοποίησης ώστε ο αναβάτης να ελέγξει την κλειδαριά του τιμονιού, και μέσω δύο διακοπτών επαναφοράς την τάπα ρεζερβουάρ και τη σέλα. Επίσης, διαθέτει λειτουργία ‘εντοπισμού’, που αναβοσβήνει τα φλας για εντοπισμό από απόσταση, και κλειδώνει /ξεκλειδώνει το προαιρετικό Smart Top Box. Ένας μηχανισμός στον κεντρικό διακόπτη αποτρέπει το βίαιο ξεκλείδωμα του τιμονιού.

Τα πίσω φλας του X-ADV φέρουν λειτουργία Emergency Stop Signal(ESS). Εάν ανιχνευτεί ελάχιστη επιβράδυνση 6,0m/s2 με ελάχιστη ταχύτητα 53km/h και ενεργοποίηση των φρένων, τα αλάρμ αναβοσβήνουν ώστε να προειδοποιήσουν τους άλλους οδηγούς ότι ένα φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης βρίσκεται σε εξέλιξη. Με την ίδια ταχύτητα, το όριο μειώνεται εάν το ABS είναι ενεργοποιημένο σε επιβράδυνση τουλάχιστον 2,5m/s2.

Τα φλας επίσης απενεργοποιούνται αυτόματα. Αντί να χρησιμοποιεί ένα απλό χρονόμετρο, το σύστημα συγκρίνει τη διαφορά ταχύτητας μεταξύ εμπρός και πίσω τροχού και υπολογίζει πότε να απενεργοποιήσει τις σχετικές προειδοποιήσεις.

*Το σύστημα Honda Smartphone Voice Control, όπως και η συνεργαζόμενη με αυτό εφαρμογή, Honda Roadsync App, δεν υποστηρίζονται για τη χώρα μας την παρούσα στιγμή.

Πλαίσιο

  • Ελαφρύ σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο τύπου ‘διαμάντι’
  • Ανεστραμμένο πιρούνι (USD) τύπου cartridge 41mm και ψαλίδι ProLink
  • Εμπρός φρένα με τετραπίστονες ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες, δίσκους 296mm και ABS
  • Ελαστικά 120/70 R17 εμπρός και 160/60 R15 πίσω

Το σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο τύπου ‘διαμάντι’ του X-ADV είναι ελαφρύ και ανθεκτικό και απελευθερώνει ωφέλιμα εκατοστά για τον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.

Η γωνία κάστερ και το ίχνος τροχού είναι στα 27°/104mm με μεταξόνιο 1590mm. Η μέγιστη γωνία τιμονιού των 39° και ο κύκλος στροφής των 2,8m καθιστούν το X-ADV ιδιαίτερα ευέλικτο σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας. Οι αναρτήσεις με τις μεγάλες διαδρομές – 153,5mm εμπρός και 150mm πίσω – συνδυάζονται με απόσταση από το έδαφος στα 162mm. Το βάρος (πλήρες υγρών) είναι 236kg.

Για άριστο έλεγχο σε συνθήκες εκτός δρόμου, το ανεστραμμένο πιρούνι των 41mm τύπου φυσιγγίου διαθέτει ρυθμίσεις προφόρτισης ελατηρίου και απόσβεσης επαναφοράς. Το ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ με ελατήριο ρυθμιζόμενης προφόρτισης υιοθετεί σχεδίαση μονού σωλήνα και ελέγχει το αλουμινένιο ψαλίδι – κατασκευασμένο από τμήματα διατομής U – μέσω μοχλικού Pro-Link.

Ο εμπρός τροχός 17-ιντσών και ο πίσω τροχός 15-ιντσών χρησιμοποιούν ατσάλινες ακτίνες ανθεκτικές στη διάβρωση και βοηθούν το X-ADV να περνά άνετα μέσα από ανώμαλο έδαφος. Ελαστικά με πέλμα τύπου blockpattern συμβάλλουν στην ποιότητα κύλισης, ενώ οι σχήματος L βαλβίδες διευκολύνουν τον έλεγχο πίεσης του αέρα. Οι διαστάσεις των ελαστικών είναι 120/70 R17 μπροστά και 160/60 R15 πίσω.

Δύο ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες επενεργούν σε δίσκους 296mm σε συνδυασμό με σύστημα ABS.

Αξεσουάρ

Μία πλήρης γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ Honda διατίθεται για το X-ADV είτε μεμονωμένα, ή σε πακέτα για λόγους ευκολίας. Αυτά περιλαμβάνουν:

Το Adventure Pack περιέχει όλα τα αξεσουάρ που αναβαθμίζουν τις off-road ικανότητες του X-ADV και περιλαμβάνει:

  • Εμπρός φώτα ομίχλης
  • Πλευρικά κάγκελα προστασίας
  • Προεκτάσεις χουφτών
  • Σετ εκτροπέων αέρα ποδιών
  • Σετ ποδοστηρίων αναβατών

Το Style Pack παρέχει πρόσθετη προστασία και μία πινελιά στυλ. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει:

  • Πάνελ δαπέδου
  • Χειρόφρενο
  • Βάση τιμονιού με μηχανουργικά κατεργασμένο λογότυπο “X-ADV”
  • Κάλυμμα χειρόφρενου
  • Πλαϊνά καλύμματα

Το Travel Pack αυξάνει την ικανότητα μεταφοράς και την πρακτικότητα σε μακρινές αποστάσεις του X-ADV και περιλαμβάνει τα εξής αξεσουάρ:

50L Smart top box και αλουμινένιο πάνελ

Βαλίτσες δεξιά 26L, αριστερά 33L

Εσωτερική τσάντα Top box

Εσωτερικές τσάντες βαλιτσών

Αλουμινένια πίσω σχάρα

Τσάντα κονσόλας

Αλουμινένιο πάνελ για το 50L Top Box

Θερμαινόμενα γκριπ

Πλάτη για το 50L Top Box

Επίσης διατίθενται πρόσθετα αξεσουάρ και περιλαμβάνουν:

  • 50L Manual top box
  • 38L Top box
  1. Τεχνικές Προδιαγραφές
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ  
Τύπος Υγρόψυκτος 4-χρονος 8-βάλβιδος, SOHCπαράλληλος 2-κύλινδρος, προδιαγραφών EURO5.
Κυβισμός 745cc
Διάμετρος & Διαδρομή 77mm x 80mm
Σχέση συμπίεσης 10.7 : 1
Μέγιστη ισχύς 58,6PS (43,1kW) @ 6.750rpm
Μέγιστη ροπή 69Nm @ 4.750rpm
Χωρητικότητα σε λιπαντικό 4.0L
Επίπεδο θορύβου (dB) L-wot – 77

L-urban – 72

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ  
Ψεκασμός Ηλεκτρονικός PGM-FI
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 13.2 litres
Κατανάλωση καυσίμου 3.6L/100km
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  
Μίζα Ηλεκτρική
Χωρητικότητα μπαταρίας 12V/11AH
ΜΕΤΑΔΟΣΗ  
Τύπος συμπλέκτη Δύο υγροί πολύδισκοι υδραυλικοί συμπλέκτες
Τύπος κιβωτίου 6-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη – DCT
Τελική μετάδοση Αλυσίδα
ΠΛΑΙΣΙΟ  
Τύπος Ατσάλινο, σωληνωτό, τύπου ‘διαμάντι’
ΠΛΑΙΣΙΟ  
Διαστάσεις (Μ´Π´Υ) 2215mm x 940mm x 1370mm
Μεταξόνιο 1590mm
Γωνία Κάστερ 27°
Ίχνος Τροχού 104mm
Ύψος Σέλας 820mm
Απόσταση από το έδαφος 165mm
Βάρος (πλήρες υγρών) 236kg
ΑΝΑΡΤΗΣΗ  
Τύπος Εμπρός Ανεστραμμένο πιρούνι 41mmUSD,διαδρομή 153.5mm(137mm διαδρομή άξονα)
Τύπος Πίσω Monoshock αμορτισέρ, ψαλίδι Pro-Link, 150mmδιαδρομή άξονα (53mmδιαδρομή αμορτισέρ)
ΤΡΟΧΟΙ  
Τύπος Εμπρός Ακτινωτή Ζάντα
Τύπος Πίσω Ακτινωτή Ζάντα
Διάσταση Ζάντας Εμπρός 17M/C x MT3.50
Διάσταση Ζάντας Πίσω 15M/C x MT4.50
Ελαστικό Εμπρός 120/70-R17M/C
Ελαστικό Πίσω 160/60-R15M/C
ΦΡΕΝΑ  
Τύπος Συστήματος ABS 2-κάναλο
Εμπρός Δύο δισκόφρενα 296mm με τετραπίστονες δαγκάνες
Πίσω Δισκόφρενο 240mm με μονοπίστονη δαγκάνα
ΟΡΓΑΝΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ  
Όργανα Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών
Σύστημα ασφάλειας Smart key system
Προβολέας LED με Day Running Lights – DRL
Πίσω φως LED