2022 KUWAIT INTERNATIONAL RALLY: Ο Al-Suwaidi έκανε την έκπληξη

Οι Khaled Al-Suwaidi/Hugo Magalhães κατάφεραν να αντέξουν στην ασφυκτική πίεση από τον Nasser Al-Attiyah, πετυχαίνοντας μια εκπληκτική νίκη στο 26o Kuwait International Rally.

Ο Καταρινός οδηγός πήρε το προβάδισμα στην πρώτη ειδική της Κυριακής, έριξε τον ρυθμό του στις τελευταίες δυο ειδικές του αγώνα και κατάφερε να ανεβάσει το Škoda Fabia της SRT πρώτο στη ράμπα του τερματισμού. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για τον Al-Suwaidi στο MERC, όσο και για τον Magalhães, ο οποίος το 2017 κέρδισε για πρώτη φορά στο Κατάρ όντας συνοδηγός του Rashid Al-Naimi.

Ο ενθουσιασμένος μετά το τέλος του αγώνα Al-Suwaidi είπε, «Ευχαριστώ το θεό για τη νίκη. Ο στόχος μου ακόμη και πριν έρθω στο Κουβέιτ ήταν να κερδίσω αυτό το ράλι. Αυτό είναι το τρίτο μου βάθρο εδώ. Τερμάτισα τρίτος το 2010 και κέρδισα το 2012. Είμαι πολύ χαρούμενος που το πέτυχα, ειδικά μετά από τέσσερα χρόνιας απουσίας από τους αγώνες.»

Τα σκασμένα ελαστικά την πρώτη μέρα είχαν μειώσει αισθητά τις πιθανότητες νίκης για τους Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel με το Autotek Volkswagen Polo GTI και τα αγωνιστικά χιλιόμετρα της δεύτερης μέρας δεν ήταν αρκετά για να μπορέσουν να κάνουν την ανατροπή. Όπως ήταν αναμενόμενο κέρδισαν όλες τις ειδικές του Σαββάτου και κατάφεραν στο τέλος να τερματίσουν στη δεύτερη θέση. Ακόμα και έτσι το δίδυμο διεύρυνε το προβάδισμα του στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής μετά και την συμπλήρωση του τρίτου γύρου.

Οι πρωτοπόροι του Σαββάτου Meshari Al-Theferi/Nasser Al-Kuwari, είδαν τον κινητήρα του Škoda Fabia R2 evo να παθαίνει βλάβη τρία χιλιόμετρα πριν την εκκίνηση της πρώτης ειδικής της Κυριακής, γεγονός που τους έθεσε εκτός αγώνα.

Ο Abdulaziz Al-Kuwari και ο συνοδηγός του James Fulton έδειχναν έτοιμοι να τερματίσουν στο βάθρο μέχρι που ο Καταρινός έφερε τούμπες το Škoda Fabia στα μέσα της προτελευταίας διαδρομής.

Οι Mohammed Al-Thefiri/Mubarak Al-Dhafiri από το Κουβέιτ, εκμεταλλεύτηκαν τις εγκαταλείψεις και έφεραν το Mitsubishi Lancer Evo X στην τρίτη θέση, κερδίζοντας παράλληλα την κατηγορία MERC2. Οι Jassim Al-Muqahwi/Thamer Al-Mutairi τερμάτισαν τέταρτοι και δεύτεροι στην κατηγορία MERC2.

Ο Nasser Khalifa Al-Attiyah με συνοδηγό τον Giovanni Bernacchini έχασαν το δρόμο τους προς την ένατη ειδική και τελικά τερμάτισαν πέμπτοι.Οι Shadi Shaban/Suleiman Al-Helal τερμάτισαν στην έκτη θέση και οι Issa Abu Jamous/Emad Juma ολοκλήρωσαν στην έβδομη. Μετά τον αγώνα στο Κουβέιτ ακολουθεί αυτός στην Ιορδανία, ο οποίος θα διεξαχθεί το τριήμερο 19-21 Μαΐου.

Τελικά αποτελέσματα

  1. Khaled Al-Suwaidi (QAT)/Hugo Magalhães (PRT) Škoda Fabia R2 evo                      1hr 31min 11.3sec
  2. Nasser Saleh Al-Attiyah (QAT)/Mathieu Baumel (FRA) Volkswagen Polo GTI               1hr 31min 49.4sec
  3. Mohammed Al-Thefiri (KWT)/Mubarak Al-Dhafiri (KWT) Mitsubishi Lancer Evo X           1hr 42min 15.5sec
  4. Jassim Al-Muqahwi (KWT)/Thamer Al-Mutairi (KWT) Mitsubishi Lancer Evo X              1hr 49min 43.3sec
  5. Nasser Khalifa Al-Atya (QAT)/Giovanni Bernacchini (ITA) Ford Fiesta                  1hr 55min 13.2sec
  6. Shadi Shaban (JOR)/Suleiman Al-Helal (KWT) Mitsubishi Lancer Evo IX                  1hr 56min 11.6sec
  7. Issa Abu Jamous (JOR)/Emad Juma (JOR) Mitsubishi Lancer Evo IX                       2hr 05min 43.8sec