2022 Drift Kings International Series – Νιγρίτα: Δεύτερος ο Γιώργος Χριστοφόρου στο βουνό!!

Θετικό ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας πλαγιολίσθησης στον πρώτο από τους δυο αγώνες του Drift Kings που έγινε στην Νιγρίτα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο αγώνας Touge διεξήχθη σε διαδρομή στο βουνό με τους κανονισμούς πλαγιολίσθησης να είναι ίδιοι με αυτούς σε πίστα. Ο Γιώργος Χριστοφόρου κράτησε την Κυπριακή σημαία ψηλά αφού μετά την πρώτη θέση στα μονά βαθμολογημένα του Σαββάτου, συνέχισε να έχει υψηλή απόδοση και στις διπλές μονομαχίες της Κυριακής.

Αρχικά προκρίθηκε χωρίς αντίπαλο στους 16, ενώ στους 8 βρέθηκε απέναντι στον Κυριάκο Μάριου τον οποίο κέρδισε και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Στους ημιτελικούς αντίπαλος του ήταν ο Δαυίδ Δαυίδ ο οποίος είχε επίσης πολύ καλή απόδοση αποκλείοντας στους 16 τον Παναγιώτη Νικολάου και στους 8 τον Adam Claudiu.

Στον Κυπριακό “εμφύλιο” ο Γιώργος Χριστοφόρου πέρασε στον τελικό όπου θα αντιμετώπιζε τον πρωτοπόρο στην βαθμολογία Piter Koslowski. Η μάχη δεν έγινε καθώς ο Γιώργος Χριστοφόρου  κουβαλούσε μηχανικό πρόβλημα που είχε απο την μάχη με τον Δαυίδ μετά απο έξοδο και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, με τον Koslowski να κατακτά την πρώτη θέση.

Παρόλα αυτά όμως και η δεύτερη θέση θεωρείτε μεγάλο επίτευγμα από το δικό μας οδηγό ο οποίος μείωσε τη διαφορά από τον δεύτερο στην βαθμολογία Martin Masek στους 10 βαθμούς και στον επόμενο αγώνα στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών έχει μια χρυσή ευκαιρία να τον περάσει.

Στον μικρό τελικό ο Δαυίδ Δαυίδ αντιμετώπισε τον Χρίστο Χατζάρα όπου έχασε αφού και αυτός αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, μένοντας έτσι τέταρτος.

Ευελπιστούμε ότι οι πολύ δυνατές επιδόσεις από τους οδηγούς της Εθνικής ομάδας θα συνεχιστούν και αυτό το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου στις Σέρρες.

Όπως είδαμε και πέρυσι οι δυνατότητες για νίκη υπάρχου και γιατί όχι να μην επαναληφθεί και φέτος το ίδιο σκηνικό και να δούμε ένα δικό μας αθλητή στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.