2021 Cyprus Rally Championship by HONDA Galatariotis-ENI – Tour of Cyprus μέρα 1η:Προβάδισμα νίκης για Γαλαταριώτη-Ιωάννου

Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα η πρώτη μέρα του Tour of Cyprus, εναρκτήριου αγώνα για το Παγκύπριο πρωτάθλημα Ράλι 2021 by HONDA Galatariotis-ENI.

Οι 15 συμμετέχοντες ξεκίνησαν σήμερα με προσδοκίες και στόχους για τη νέα χρονιά και ορισμένοι με το καλημέρα τα βρήκαν σκούρα στις τέσσερις ειδικές του Σαββάτου όπου κύριο χαρακτηριστικό ήταν οι σημαντικές εγκαταλείψεις.

Οι περσινοί πρωταθλητές Petrolina Racing Team Γαλαταριώτης-Ιωάννου, οδήγησαν μαεστρικά το Volkswagen Polo GTI R5 και με όπλο την ταχύτητα και την εμπειρία τους κατάφεραν να αποκτήσουν προβάδισμα νίκης με τέσσερις ειδικές να απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η αποχώρηση των Petrolina Racing Team Τσουλόφτα-Ηλία (Volkswagen Polo GTI R5) από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή αφού ήταν από τους κυριότερους διεκδικητές για τη νίκη, ενώ τα δεδομένα για τους Γαλαταριώτη-Ιωάννου απλοποιήθηκαν μετά και την αποχώρηση των Q8 Oils Παντελή-Χριστοδούλου (Citroen DS3 R5) στην τελευταία ειδική της ημέρας.

Κάνοντας σταθερό αγώνα οι Αντωνίου-Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO9) εκμεταλλευόμενοι και τις εγκαταλείψεις φιγουράρουν δεύτεροι γενικής και είναι σε θέση ισχύος έναντι των υπολοίπων που ακολουθούν για τερματισμό σε αυτή τη θέση. Ήταν οι ταχύτεροι στην κατηγορία RC2 και στις τέσσερις ειδικές και το προβάδισμα τους από τον τρίτο ξεπερνά το ένα λεπτό.

Τρίτοι γενικής είναι οι Ρούσος-Κωνσταντίνου (Mitsubishi Lancer EVO10) και τέταρτοι οι Νέστωρος-Καλλής (Mitsubishi Lancer EVO10) οι οποίοι είναι σε περίοδο εκμάθησης του νέου αγωνιστικού.

Ένα σκασμένο ελαστικό κρατά τους Smartway Motors Χειλημήντρη-Λαό (Skoda Fabia R5) πέμπτους γενικής και αύριο το πλήρωμα θα επιδιώξει να κερδίσει θέσεις στη γενική κατάταξη.

Ταχύτεροι δικίνητοι σήμερα ήταν οι Μανώλη-Ευριπίδου (Honda Civic) και δίκια βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατηγορίας και έκτοι γενικής, ενώ έβδομοι και δεύτεροι στην κατηγορία 2WDείναι οι Τζιωρτζής Γ.-Αριστοδήμου (Ford Fiesta).

Οι Μιχαηλίδης-Λαός με το Subaru Impreza είναι όγδοοι γενικής και τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Τζιωρτζής Π-Κασέττας (Suzuki Swift) και Γεωργίου-Καζάγκας (Mitsubishi Lancer EVO6) οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και πρώτοι στην κατηγορία RCS2.

Όσον αφορά τα πληρώματα που εγκατέλειψαν σήμερα, πέραν από τους Τσουλόφτα-Ηλία και Παντελή-Χριστοδούλου, εκτός αγώνα τέθηκαν επίσης και οι Παφίτης-Βασιλείου, Πέτρου-Αλεξάνδρου και Χριστοδούλου-Ξενοφώντος.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο με δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, τις Αγία Μαρίνα-Πλατανιστάσα (10:33 & 12:49) και Μιτσερό-Δασικός σταθμός Παναγιάς (11:11 & 13:27).

Overall after SS4