2021 Cyprus Rally Championship by HONDA Galatariotis-ENI – Tour of Cyprus: Αήττητοι στο Tour…

Οι Petrolina Racing Team Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου (Volkswagen Polo GTI R5) αναδείχθηκαν για ακόμα μια φορά νικητές στο Tour of Cyprus, όπου φέτος ήταν ο εναρκτήριος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου με διοργανωτή τον Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου.

Οι περσινοί πρωταθλητές απέκτησαν σαφές προβάδισμα νίκης από την πρώτη μέρα και σήμερα το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν η σωστή διαχείριση του αγώνα, κάτι που έπραξαν κερδίζοντας μάλιστα όλες τις ειδικές και στα δυο σκέλη.

Με αυτό το αποτέλεσμα το δίδυμο διατήρησε και μια μικρή παράδοση που τους θέλει να κερδίζουν στο Tour of Cyprus από το 2016 και μετά.

Μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής Σίμος Γαλαταριώτης μας ανέφερε, «Καταφέραμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και έτσι ξεκινήσαμε τη νέα σεζόν με το δεξί. Παρόλο που η διοργάνωση του αγώνα έγινε με πίεση από το χρόνο και λόγω των μέτρω που υπάρχουν για τον COVID-19, εντούτοις εμείς απολαύσαμε τον αγώνα, καταφέραμε να υλοποιήσουμε το στόχο μας και πλέον προσβλέπουμε στον επόμενο αγώνα.»

 

Πολύ καλή εμφάνιση και τερματισμό στη δεύτερη θέση πέτυχαν οι Σταύρος Αντωνίου-Δημήτρης Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO9). Όπως οι ίδιοι είπαν το αποτέλεσμα ήταν περισσότερο από τις προσδοκίες τους σε αυτό τον αγώνα όμως σε αυτό έπαιξε ρόλο και η εμπειρία, Διαχειρίστηκαν πολύ καλά τη διαφορά που είχαν από τα πληρώματα που ακολουθούσαν από χθες και χωρίς περιττά ρίσκα σήμερα πέτυχαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Τρίτοι στη ράμπα του τερματισμού ανέβηκαν οι Smartway Motors Αντώνης Χειλιμήντρης-Πάμπος Λαός. Οδήγησαν γρήγορα σήμερα το Skoda Fabia R5 και κατάφεραν να σημειώσουν δυο δεύτερους χρόνους στην 5η και 6η ειδική αντίστοιχα, Ο τερματισμός στο βάθρο αναμφίβολα θεωρείται επιτυχία καθώς το πλήρωμα είχε δυο σκασμένα ελαστικά κατά τη διάρκεια του αγώνα, γεγονός που τους στοίχησε σε χρόνο.

Το νέο δίδυμο, οι Q8 Oils Σοφιανός Ρούσος-Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος, έκαναν ένα σταθερό αγώνα και μετά από ένα απαιτητικό διήμερο ολοκλήρωσαν τέταρτοι γενικής, ενώ παράλληλα ήταν πρώτοι στην κατηγορία RC2.

Μπορεί να είναι σε περίοδο εκμάθησης του νέου αγωνιστικού όμως κατάφεραν να το συνδυάσουν με την πέμπτη θέση γενικής και τη δεύτερη θέση στην κατηγορία RC2. Ο λόγος είναι για τους Γιώργο Νέστωρος-Γιάννο Καλλή οι οποίοι κατάφεραν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να βελτιώσουν την απόδοση τους με το Mitsubishi Lancer EVO10 και σε γενικές γραμμές έμειναν ευχαριστημένοι από την απόδοση τους.

Ήταν εκ των φαβορί για επικράτηση και το απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο. Οι Ζαχαρίας Μανώλη-Κώστας Ευριπίδου ήταν το ταχύτερο πλήρωμα στη δικήνητη κατηγορία και δίκαια κατέκτησαν την πρώτη θέση με το Honda Civic EP3. Από το Σάββατο πήραν διαφορά ασφαλείας την οποία διατήρησαν μέχρι και το τέλος του αγώνα. Πέραν από τη νίκη στην κατηγορία ολοκλήρωσαν τον αγώνα έκτοι γενικής.

Στην έβδομη θέση γενικής τερμάτισαν οι Κώστα Μιχαηλίδης-Λευτέρης Λαός με Subaru Impreza STI. Κατάφεραν να ξεπεράσουν τα μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν το Σάββατο στο αγωνιστικό και σήμερα κινήθηκαν στους ρυθμούς που και οι ίδιοι ήθελαν.

Όγδοοι γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC4 τερμάτισαν οι Γιαννακης Τζιωρτζής-Τούλλης Αριστοδήμου με Ford Fiesta, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης Τζιωρτζής-Σωτήρης Κασέττας (Suzuki Swift) και Χρήστος Χριστοδούλου-Ευάγγελος Ξενοφώντος με Subaru Impreza STI.

Την καρό σημαία είδαν επίσης και οι Ελισαίος Γεωργίου-Ιάκωβος Καζάγκας (Mitsubishi Lancer EVO6) οι οποίοι παράλληλα ήταν πρώτοι στην κατηγορία RCS2, οι αρχάριοι Φώτος Γιαννούρη-Κωνσταντίνος Πέτρου (Mitsubishi Lancer EVO5) και το μεικτό πλήρωμα των Παναγιώτη Γρηγορίου-Χαράλαμπου Καλαμαρά (Citroen DS3 R3), με τον Παναγιώτη να παίρνει το βάπτισμα του πυρός στους αγώνες ράλι.

Παρόλο που επέστρεψαν σήμερα στον αγώνα υπο καθεστώςRally2, εντούτοις οι Q8 Oils Πέτρος Παντελή-Κύπρος Χριστοδούλου εγκατέλειψαν και πάλι στην πέμπτη ειδική του αγώνα μετά από μηχανικό πρόβλημα.

Με την πρώτη θέση και 40 βαθμούς ξεκίνησαν την υπεράσπιση του τίτλου οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου και οδεύουν στο East Safari Rally, δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος, από θέση ισχύος. Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική και όλοι πλέον περιμένουν με ανυπομονησία το διήμερο 6-7 Μαρτίου όπου θα διεξαχθεί ο γρηγορότερος αγώνας του ημερολογίου στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Overall after SS8