2ος Διήμερος Φιλικός Αγώνας Enduro 2024: Κέρδισε ο Άριστος Γεωργίου

Η ολοκλήρωση του 2ου διήμερου φιλικού αγώνα Enduro βρήκε νικητή τον Άριστο Γεωργίου μετά από πολύ δυνατές μάχες με τον Αντρέα Χριστοδουλίδη, ειδικότερα την Κυριακή στον ποταμό Γυαλιά.

 

Τον αγώνα διοργάνωσε η Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Μοσφιλωτής υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας. Η πρώτη μέρα έλαβε χώρα στην περιοχή Σταυροβουνίου και ουσιαστικά ήταν η δυσκολότερη. Μια χρονομετρημένη διαδρομή διεξήχθη τέσσερις φορές και σε κάθε τερματισμό πλην τον τελευταίο οι αναβάτες έπρεπε να ακολουθήσουν την απλή διαδρομή πριν εισέλθουν στον χώρο ανασυγκρότησης και ακολούθως ξανά στην εκκίνηση της διαδρομής και ορισμένοι υπέπεσαν σε λάθος το οποίο τους στοίχισε σε χρόνο.

Την Κυριακή σε μια πολύ ωραία σχεδιασμένη διαδρομή στην κοίτη του ποταμού Γυαλιά, οι αναβάτες διήλθαν τρείς φορές και πέρασαν από τεχνητά εμπόδια μπροστά στα βλέμματα αρκετών θεατών που μαζεύτηκαν για να δουν τον αγώνα.

Champion

Πολύ δυνατές μάχες έγιναν στην κατηγορία Champion μεταξύ του Άριστου Γεωργίου και του Αντρέα Χριστοδουλίδη. Και οι δυο ήταν σε μεγάλη φόρμα χαρίζοντας άπλετο θέαμα ειδικότερα την Κυριακή.

Μετά το τέλος του Σαββάτου η μεταξύ τους διαφορά ήταν μόλις πέντε δευτερόλεπτα και με το καλημέρα την Κυριακή ο Χριστοδουλίδης εκτόξευσε την διαφορά στα 14 δευτερόλεπτα. Ο Γεωργίου πήρε πίσω εννέα δευτερόλεπτα στην προτελευταία διαδρομή και όλα θα κρίνονταν στην τελευταία.

Ο Χριστοδουλίδης ήταν κατά εφτά δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Γεωργίου όμως μια ποινή 10 δευτερολέπτων τον έριξε δεύτερο, με τον Γεωργίου να ανεβαίνει τελικά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ε1

Ο BO Motor Oil / Rinaldi Γιάννης Χαραλάμπους δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβληθεί των αντιπάλων του στην κατηγορία και να φύγει νικητής από τον αγώνα. Όντας ο ταχύτερος αναβάτης σε όλες τις διαδρομές και χωρίς να υποπέσει σε οποιοδήποτε λάθος δίκαια ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου.

Οι Αντρεάς Ιωάννου και Πάμπος Γρηγορίου ήταν οι αναβάτες που διεκδίκησαν την δεύτερη θέση, με τον Ιωάννου στα τελικά αποτελέσματα να είναι ταχύτερος και δεύτερος, όμως παίρνοντας ποινή ενός λεπτού απο το Σάββατο έμεινε τελικά τρίτος και η δεύτερη θέση πήγε στον Γρηγορίου, με τον Magdis Nassar να τερματίζει στην τέταρτη θέση.

Ε2

Ασυναγώνιστος ήταν στην Ε2 ο Γιώργος Παουλλής, ο οποίος είχε τον ταχύτερο χρόνο σε έξι από τις εφτά χρονομετρημένες διαδρομές έναντι των αντιπάλων του, γεγονός που τον ανέδειξε νικητή.

Χωρίς να δυσκολευτεί ο Στέλιος Μιχαήλ τερμάτισε στην δεύτερη θέση μπροστά από τον Στέλιο Αραδιπιότη που ήταν τρίτος και τον Σωτήρη Σαββίδη που ολοκλήρωσε τέταρτος αγωνιζόμενος μόνο το Σάββατο.

Ε3

 

Ασυναγώνιστος ήταν σε αυτή την κατηγορία ο Σταύρος Σόλωνος, ο οποίος ήταν ταχύτερος μετά το τέλος του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή συνέχισε στο ίδιο επιβλητικό τέμπο και χωρίς να απειληθεί από κανένα πήρε τη νίκη.

Ο Βασίλης Πατσαλίδης πήρε την δεύτερη θέση όμως πριν γίνει αυτό πάλεψε σκληρά με τον Μιχάλη Αντρέου και αυτό αποτυπώθηκε στους χρόνους, καθώς η μεταξύ τους διαφορά μετά από εφτά διαδρομές ήταν 34 δευτερόλεπτα.

Ο Αντρέου συμβιβάστηκε τελικά με την τρίτη θέση και τον ακολούθησαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση οι Μαρίνος Γεωργίου και Κωνσταντίνος Τσιάκκας.

ΜΧ 1

Άξιος νικητής σε αυτή την κατηγορία ο Ιάκωβος Στεφάνου, ο οποίος παρά τις πτώσεις που είχε την πρώτη μέρα, εντούτοις κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός και να πάρει τη νίκη.

 

Ο Δημήτρης Αντρέου έχοντας σταθερά περάσματα πήρε την δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μιχάλης Μιχαήλ.

ΜΧ 2

Δυο αναβάτες έτρεξαν σε αυτή την κατηγορία και ο Αντρέας Λουρουτζιάτης ήταν αυτός που κέρδισε, με τον Λάμπο Μιχαήλ να μένει δεύτερος.

ΟΡΕΝ

Σε μια κατηγορία που μάζεψε τις περισσότερες συμμετοχές, ο Θεόκλητος Αντρέου ήταν ο μεγάλος νικητής ξεπερνώντας σχετικά εύκολα τον ανταγωνισμό πάρα και την ποινή του ενός λεπτού που δέχθηκε.

Ο Σταύρος Μωσαικού πήρε την δεύτερη θέση και ο Παναγιώτης Ιορδάνου συμπλήρωσε τις θέσεις του βάθρου. Ο Αντρέας Μιχαήλ πήρε την τέταρτη θέση και τον ακολούθησαν στην πέμπτη και έκτη αντίστοιχα οι Ραφαήλ Θεοχάρους και Σταύρος Κυπριανού.

Στην έβδομη θέση ολοκλήρωσε ο Αντρέας Ασπρής και στην όγδοη ο Σταύρος Παπασταύρου.

VETERAN

Ταχύτερος βετεράνος αναδείχθηκε ο Richard Marmon, έχοντας τον ταχύτερο χρόνο σε όλες τις διαδρομές από τον ανταγωνισμό. Στην δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Μαρίνος Παναγιώτου και στην τρίτη ο Γιάννης Περικλέους.

Με το τέλος του 2oυ Φιλικού αγώνα Enduro απομένει ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος Motocross για να ολοκληρωθεί και επίσημα η αγωνιστική σεζόν 2023/2024 της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας.