2ος Διήμερος Φιλικός Αγώνας Enduro – Μέρα 1η: Ο Σταύρος Σόλωνος ταχύτερος όλων

Η πρώτη μέρα του 2ου Διήμερου Φιλικού Enduro έχει ολοκληρωθεί και βρίσκει ταχύτερο αναβάτη τον Σταύρο Σόλωνος.

Τέσσερα περάσματα από την χρονομετρημένη διαδρομή έπρεπε να κάνουν οι αναβάτες, με την χρονική απόσταση από το ένα Σ.Ε.Χ στο επόμενο να είναι 1 ώρα και 10 λεπτά, χρόνος που αποδείχθηκε αρκετός αφού αποφεύχθηκαν ποινές.

Η δράση άρχισε στις 10:42 με την έναρξη της πρώτης χρονομετρημένης διαδρομής και αρκετοί ήταν αυτοί που είτε είχαν πτώσεις είτε έκαναν λάθος, χάνοντας πολύτιμα δευτερόλεπτα.

Αυτός που τα πήγε περίφημα ήταν ο Σταύρος Σόλωνος, ο οποίος ήταν ταχύτερος στις δυο από τις τέσσερις διαδρομές ενώ στις υπόλοιπες δυο είχε τον τρίτο χρόνο, καταφέρνοντας έτσι να έχει τον καλύτερο χρόνο μέχρι στιγμής και να προηγείται στην κατηγορία Ε3.

Πολύ ανταγωνιστικός ήταν ο Γιώργος Παουλλής, ο οποίος έχει τον δεύτερο συνολικό χρόνο. Το ξεκίνημα του δεν ήταν όπως και ο ίδιος θα περίμενε, όμως στη συνέχεια ανέβασε στροφές και με βελτιωμένα περάσματα στις επόμενες τρείς διαδρομές προηγείται στην Ε2.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η κατηγορία Champion όπου τη νίκη διεκδικούν οι Αντρέας Χριστοδουλίδης και Άριστος Γεωργίου. Το καλύτερο ξεκίνημα στον αγώνα έκανε ο Χριστοδουλίδης, ο οποίος με το πέρας των τριών πρώτων χρονομετρημένων διαδρομών εκτόξευσε τη διαφορά στα 18 δευτερόλεπτα.

Ο Γεωργίου, ο οποίος είχε και πτώση αντέδρασε στην τέταρτη διαδρομή και σε συνδυασμό με μια ατυχία του Χριστοδουλίδη μείωσε την μεταξύ τους διαφορά στα πέντε δευτερόλεπτα και ο νικητής θα κριθεί αύριο.

Το προβάδισμα στην Ε1 πήρε ο Γιάννης Χαραλάμπους μετά από δυνατές μάχες που είχε με τον Πάμπο Γρηγορίου ειδικότερα μετά τις δυο πρώτες διαδρομές. Από κει και πέρα, ο Χαραλάμπους άνοιξε την απόσταση και πάει να αγωνιστεί την Κυριακή με σαφές προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού στην κατηγορία.

Ταχύτερος αναβάτης στην ΟΡΕΝ είναι μετά το τέλος της πρώτης μέρας είναι ο Θεόκλητος Αντρέου, ο οποίος επιβλήθηκε των αντιπάλων του και είναι το φαβορί για τη νίκη. Ήταν ταχύτερος στις τρείς από τις τέσσερις διαδρομές και έχει τον πρώτο λόγο για το ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου.

Ο Ιάκωβος Στεφάνου προηγείται στην ΜΧ 1 παρά τις πτώσεις που είχε κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας. Επικράτησε στις τρείς από τις τέσσερις διαδρομές σε μια κατηγορία όπου ο Δημήτρης Αντρέου ήταν ο πλησιέστερος αναβάτης και βρίσκετε στην δεύτερη θέση.

Τέλος, στην κατηγορία VETERAN ο Richard Marmon ήταν μακράν ο ταχύτερος αναβάτης και δίκαια είναι στην πρώτη θέση. Ο Μαρίνος Γεωργίου είναι στην δεύτερη θέση και τρίτος ο Γιάννης Περικλέους.

Η δράση συνεχίζετε αύριο στις 9:30 στο Δάλι και πιο συγκεκριμένα στην κοίτη του ποταμού Γυαλιά όπου μια ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή η οποία περιλαμβάνει τεχνητά εμπόδια αναμένετε να προσφέρει μπόλικο θέαμα στον κόσμο που θα παρευρεθεί. Η Κυριακή πέραν από την αγωνιστική δράση περιλαμβάνει φαγητό, ποτό και μουσική, καθιστώντας την ιδανική για να περάσει ευχάριστα τη μέρα μια οικογένεια.