Home Other 2ος Αγώνας Time Trial 2018 – Νικητές οι Λάμπρος Ιωαννίδης και...

2ος Αγώνας Time Trial 2018 – Νικητές οι Λάμπρος Ιωαννίδης και Νικόλας Ρέπας

Διοργανώθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου στην περιοχή Τσερίου απο τον Κυπριακό Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου (ΚΟΦΑ) με απόλυτη επιτυχία ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς για το πρωτάθλημα Time Trial της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Ξεκινώντας από την επιλογή τοποθεσίας οφείλουμε να πούμε ότι ήταν εξαιρετική, με τους οδηγούς να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Η τοποθεσία χρησιμοποιήθηκε και την περσινή χρονιά και δε θα ήταν υπερβολή αν χρησιμοποιείτο και σε μελλοντικούς αγώνες, καθώς προσφέρει στο θεατή εκτός από θέαμα, εύκολη πρόσβαση και τη δυνατότητα παρακολούθησης όλης της διαδρομής. Στο σχεδιαστικό κομμάτι ακολουθήθηκε μια παρόμοια λογική με τον περσινό αγώνα, με μόνη διαφορά στο πρώτο κομμάτι το οποίο έγινε πιο τεχνικό. Η βροχόπτωση των τελευταίων ημερών κράτησε σε κάποια σημεία της πίστας νερό, κάτι το οποίο έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των οδηγών αλλά συνάμα πρόσφερε και εντυπωσιακό  θέαμα προς τέρψη των πολυπληθείς θεατών που παρευρέθηκαν τον αγώνα.

 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είχαμε ένα εντυπωσιακό αγώνα με εναλλαγές αποτελεσμάτων και το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ξεκινώντας με το πρώτο χρονομετρημένο πέρασμα είδαμε τον Νικόλα Ευσταθίου να γράφει τον πιο γρήγορο χρόνο, στην δεύτερη θέση με μια διαφορά στα χιλιοστά οι περσινοί πρωταθλητές Σπύρος Δρουσιώτης και Αντώνης Μαρασινός. Μεγάλοι άτυχοι απο το πρώτο χρονομετρημένο πέρασμα οι Στέλιος Ζαχαρίου και Μαρία Χ’Γεωργίου οι οποίοι τραυμάτισαν το Suzuki Vitara τους. Δεν μπόρεσαν να το επιδιορθώσουν και να συνεχίσουν στερώντας και από τον Σωτήρη Μυλόρδο την ευκαιρία να γράψει χρόνο αφού ήταν διπλή συμμετοχή.

 

Μπαίνοντας στο δεύτερο χρονομετρημένο πέρασμα είδαμε τους Λάμπρο Ιωαννίδη και Nικόλα Ρέπα, να είναι τρομερά γρήγοροι βελτιώνοντας τον χρόνο τους απο το πρώτο πέρασμα κατά 12 δευτερόλεπτα, κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση γενικής. Στη δεύτερη θέση με διαφορά μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου ολοκλήρωσαν οι περσινοί πρωταθλητές και νικητές του πρώτου αγώνα Δρουσιώτης-Μαρασινός, βελτιώνοντας τον χρόνο τους απο το πρώτο πέρασμα κατά τρία δευτερόλεπτα. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο πρωταθλητής 2016 Νικόλας Ευσταθίου, ο οποίος ατύχησε στο δεύτερο του χρονομετρημένο πέρασμα, αφού ένα σκασμένο ελαστικό άφησε ημιτελή την προσπάθεια του.

Στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτο στην κατηγορία S5 βρίσκουμε τον πιο εντυπωσιακό οδηγό του αγώνα, Κυριάκο Ιωαννίδη “Pepsi”. Στην πέμπτη θέση γενικής και πρώτος στην κατηγορία S4 τερμάτισε ο νεοεισερχόμενος στους αγώνες του ΚΟΦΑ Κούλλης Ανδρονίκου με το πανέμορφο NissanPatrolμε κινητήρα Skyline, ο οποίος άφησε επίσης πολύ θετικές εντυπώσεις στον πρώτο του αγώνα.

Στην έκτη θέση και πρώτος στην κατηγορία S2 ολοκλήρωσε ο Αντρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος είχε εξαιρετική παρουσία, καταφέρνοντας με ένα αδύναμο αυτοκίνητο να πάρει την έκτη θέση γενικής κερδίζοντας και πολύ πιο δυνατά αυτοκίνητα. Στην έβδομη θέση και δεύτεροι στην κατηγορία S4 τερμάτισαν οι Σπύρος Σπύρου και Αντρέας Αντρέου και στην όγδοη ο Παναγιώτης Αντωνίου.

Στην ένατη θέση γενικής, βρίσκουμε τον Γιάννο Ιωαννίδη, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε σε όλο τον αγώνα απο μηχανικά προβλήματα και στη δέκατη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία S3 οι Στέλιος Ζαχαρίου και Μαρία Χ’Γεωργίου. Στη δεύτερη θέση στην ίδια κατηγορία τερμάτισε ο Νεοκλής Πιτσιλλίδης και στην τρίτη ο Κυριάκος Μιχαήλ.

Με την ολοκλήρωση είχαμε τις απονομές στους διακριθέντες του αγώνα. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΚΟΦΑ κύριος Σωτήρης Μυλόρδος συνεχάρηκε όλους τους διακριθέντες αλλά και γενικά όλους τους διαγωνιζόμενους που έλαβαν μέρος στον αγώνα. Ευχαρίστησε επίσης τους χορηγούς και υποστηρικτές του αγώνα, AlfaPizza, G.T.K, J.Kalivitis 4X4 και Buffalo 4X4.

Με τα αποτελέσματα του αγώνα, το πρωτάθλημα πήρε φωτιά αφού στην πρώτη θέση ισοβαθμούν οι Σπύρος Δρουσιώτης και Λάμπρος Ιωαννίδης με 43 βαθμούς. Επόμενος αγώνας είναι τον Σεπτέμβριο στην Λάρνακα στην πίστα των Κελιών, εκεί που διοργανώθηκε και ο πρώτος αγώνας της χρονιάς.

Μιχάλης Κοντογιώργης

 

 

Exit mobile version