2ος Αγώνας Scramble 2023/2024: Εκπληκτική νίκη για τον Χρύσανθο Γεωργίου

Ο δεύτερος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Scramble διεξήχθη στην ημιορεινή επαρχία Λεμεσού πλησίον του Λατομείου Σκύρα Βάσας, με διοργανωτή την Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας Λεμεσού, με την δεύτερη αγωνιστική συνάντηση να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας.

Η δύσκολη και συνάμα τεχνική διαδρομή ανάγκασε ορισμένους αναβάτες να μην αγωνιστούν, όσοι όμως επέλεξαν να τρέξουν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και τρανή απόδειξη είναι το τελικό αποτέλεσμα όπου ο αγώνας σε μια από τις ελάχιστες φορές στους αγώνες scramble κρίθηκε στον τελευταίο γύρο.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Χρύσανθος Γεωργίου (Apache) ήταν πραγματικά εκπληκτικός. Μπορεί να διπλασίασε τις νίκες στο φετινό πρωτάθλημα όμως πριν γίνει αυτό έπρεπε να προσπαθήσει πολύ για να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Άριστου Γεωργίου.
Champion

Στην εκκίνηση του αγώνα ο Χρύσανθος Γεωργίου έτρεξε πρώτος στην μοτοσικλέτα και προηγήθηκε, με τον Άριστο Γεωργίου να πλασάρετε δεύτερος και να ακολουθεί από κοντά καταφέρνοντας να περάσει πρώτος πριν τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου.

Ο Χρύσανθος Γεωργίου απάντησε άμεσα ξαναπερνώντας πρώτος, όμως ο Άριστος Γεωργίου ακολουθούσε από κοντά. Με την παρέλευση μίας ώρας ο Χρύσανθος Γεωργίου άρχισε να ανοίγει τη διαφορά όμως πιο αργοί αναβάτες στην διαδρομή τον καθυστέρησαν με αποτέλεσμα ο Άριστος Γεωργίου να βρει την ευκαιρία και λίγο πριν το τέλος να ξαναπεράσει πρώτος.

Από κει και πέρα ο αγώνας πήρε μια άγρια ομορφιά. Ο Χρύσανθος Γεωργίου εξαπέλυσε αντεπίθεση και στον προτελευταίο γύρο έφτασε τον αντίπαλο του. Ο τελευταίος γύρος ήταν γεμάτος αγωνία για το ποιος θα ήταν ο τελικός νικητής και όλοι περίμεναν να δουν ποιος θα έβλεπε πρώτος την καρό σημαία.

Ο Χρύσανθος Γεωργίου στα αρχικά στάδια του τελευταίου γύρου κατάφερε να περάσει ξανά πρώτος και γρήγορα άνοιξε διαφορά την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος, πανηγυρίζοντας μια μεγάλη όπως εξελίχθηκε νίκη.

Ο Άριστος Γεωργίου ήταν σαφώς καλύτερος σε σχέση με την πρεμιέρα και διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τέλους. Μπορεί να συμβιβάστηκε στο τέλος με την δεύτερη θέση, όμως η συνολική του απόδοση του επιτρέπει σε ανάλογα αποτελέσματα στη συνέχεια.

Πολύ καλή μπορεί να χαρακτηριστεί και η επίδοση του BO Motor Oil / Rinaldi Μάριου Πάμπουκκα. Σε ένα απαιτητικό αγώνα, ο Μάριος Πάμπουκκας είχε σταθερή απόδοση και για πρώτη φορά φέτος ανέβηκε στο βάθρο καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Τέταρτος ολοκλήρωσε ο Βρυώνης Βλασίου ενώ τον ακολούθησε ο Γιώργος Παπαλοΐζου, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα Scramble τερματίζοντας πέμπτος ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο BO Motor Oil / Rinaldi Μιχάλης Πάμπουκκας.
Ε1

Στην κατηγορία Ε1 έτρεξαν τρείς αναβάτες και τα βλέμματα επικεντρώθηκαν στη μάχη μεταξύ του BO Motor Oil / Rinaldi Γιάννη Χαραλάμπους και του Λευτέρη Κουρούγιαννη.
Ο Χαραλάμπους μετά τον τραυματισμό που είχε στην πρεμιέρα επανήλθε και κατάφερε να πάρει τη νίκη στην κατηγορία απέναντι σε ένα αξιόμαχο αντίπαλο.

Ο Κουρούγιαννης πάλεψε για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου όμως δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες μετά από αυτή στην πρεμιέρα και έτσι έμεινε δεύτερος, ενώ την τελευταία θέση στο βάθρο κατέλαβε ο Magdis Nassar.
Ε2

Ασυναγώνιστος ήταν ο Γιώργος Παουλλής στην κατηγορία Ε2. Ο έμπειρος αναβάτης δεν δυσκολεύτηκε να επιβληθεί των αντιπάλων του και έφυγε από την Λεμεσό με τη νίκη, κάνοντας το δύο στα δυο.
Σε μεγάλη μέρα βρέθηκε ο Fedor Kleandrov, ο οποίος πήρε την δεύτερη θέση, με τον Μάριο Χριστοδούλου να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.
Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε ο Στέλιος Μιχαήλ, πέμπτος ο Αλέξης Παντελίδης και έκτος ο Χρήστος Χ΄΄Κώστας.
Ε3

Ο Βάσος Πατσαλίδης ανέβασε αισθητά την απόδοση του σε σχέση με την πρεμιέρα και πέτυχε την πρώτη νίκη στη σεζόν. Ο νικητής του πρώτου αγώνα Σταύρος Σόλωνος ανέβηκε ξανά στο βάθρο όντας δεύτερος στην κατηγορία και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μαρίνος Γεωργίου που πήρε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα την τελευταία θέση στο βάθρο.
Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Πάμπος Γρηγορίου, πέμπτος πλασαρίστηκε ο Βάσος Βασιλείου, έκτος ο Σωτήρης Γρηγορίου και έβδομος ο Andrei Bassa.
MX 1

Ένας αναβάτης ξεκίνησε σε αυτή την κατηγορία, ο Σπύρος Ηλία, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα.
ΜΧ 2
Ίδια δεδομένα και στην ΜΧ 2 όπου αγωνίστηκε μόνο ο Ιωάννης Σταυρή, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα.
ΟΡΕΝ
Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Αντρέου, με τους Παύλο Αποστόλου και Ευριπίδη Σβανά να τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Ο Γιάννος Αλεξάνδρου έμεινε τέταρτος, πέμπτος τερμάτισε ο Γιασουμής Γιασουμή, έκτος ο Demetri Kaledin και έβδομος ο Παναγιώτης Ευθυμίου.
VETERAN

Στην κατηγορία VETERAN αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Richard Mavmon, ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή φέτος πήρε και τη νίκη.
Ο Χρυστόφορος Χρυσάνθου δεν μπόρεσε να επαναλάβει τη νίκη της πρεμιέρας και έτσι συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση. Στην τελευταία θέση του βάθρου ανέβηκε ο Bradley Duane ενώ ο Γιάννος Ιωάννου δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα.
Στις 18 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο τρίτος γύρος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Scramble με διοργανωτή την Λέσχη Μοτοσικλετιστών Περιφέρειας Μοσφιλωτής.