Home Motorcycle Motoracing 2ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross: Νίκη για τον Robert Krisztian Tompa

2ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross: Νίκη για τον Robert Krisztian Tompa

Εκπληκτικές μάχες, έντονος συναγωνισμός, αδρεναλίνη στο μάξιμουμ και εκπλήξεις σημάδεψαν τον δεύτερο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross που έγινε στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Διοργανωτής ήταν ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας, με τον αγώνα να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Η συμμετοχή του Ρουμάνου Ευρωπαίου πρωταθλητή BMU Robert Krisztian Tompa προσέδωσε νέο ενδιαφέρων στην ΜΧ1. Η κατηγορία είχε νέα δεδομένα καθώς πέραν από τον Tompa οι Μιχάλης και Μάριος Πάμπουκκας αποφάσισαν μετά από διετή αποχή να επιστρέψουν πίσω από τη μπάρα γεγονός που άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και ως εκ τούτου αυτή η εξέλιξη προσέλκυσε αρκετούς φιλάθλους στις κερκίδες.

ΜΧ 1 – Tompa και Γεωργίου μοιράστηκαν τις νίκες στα δυο σκέλη

Όπως ήταν φυσικό οι φίλαθλοι περίμεναν την εκκίνηση του πρώτου σκέλους στην ΜΧ1 με την αγωνία να κτυπά κόκκινο λίγο πριν την εκκίνηση.

Ο περσινός πρωταθλητής Χρύσανθος Γεωργίου έκανε ξεκάθαρες από την αρχή τις προθέσεις του καθώς δεν ήθελε να εμπλακείί σε περιπέτειες. Με αυξημένο τον ανταγωνισμό στην κατηγορία, ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη εκκίνηση οδηγώντας τον αγώνα, με τους Tompa και Χρίστο Τσαγγαρά να ακολουθούν.

Μπροστά ο Γεωργίου είχε εξαιρετικό ρυθμό τον οποίο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει κανείς. Το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε νικητή τον Γεωργίου, με τον Krisztian Tompa να τερματίζει δεύτερος και τον Χρίστο Τσαγγαρά τρίτο.

Στο δεύτερο σκέλος τα δεδομένα άλλαξαν άρδην. Ο Krisztian Tompa έφυγε καλύτερα από όλους στην εκκίνηση και από κει και πέρα δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Ο Μάριος Πάμπουκκας πλασαρίστηκε στην δεύτερη θέση με τον Χρύσανθο Γεωργίου μετά και από πτώση να πολύτιμο έδαφος και θέσεις.

Μπροστά ο Tompa είχε το ρυθμό για να ανοίξει απόσταση από τους διώκτες του την ίδια στιγμή που ο Γεωργίου με την παρέλευση ορισμένων γύρων πέρασε τον δεύτερο Μάριο Πάμπουκκα και ξεκίνησε την καταδίωξη του πρωτοπόρου.

Ο Tompa δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει το σκέλος, ενώ ο Γεωργίου έκανε υπεράνθρωπη προσπάθεια μειώνοντας σημαντικά την μεταξύ τους διαφορά, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό και έτσι συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση, με τον Χρίστο Τασγγαρά να τερματίζει ξανά τρίτος.

Οι Tompa και Γεωργίου ισοβάθμησαν μετά την ολοκλήρωση των δυο σκελών και νικητής αναδείχθηκε ο Tompa αφού κέρδισε το δεύτερο σκέλος.

Ο Γεωργίου έμεινε δεύτερος, όμως κατάφερε να μαζέψει 50 βαθμούς για το πρωτάθλημα και έτσι αύξησε την διαφορά στην βαθμολογία.

«Το σημαντικό για μένα είναι ότι πρόσθεσα ακόμα 50 βαθμούς στο ενεργητικό μου στην προσπάθεια που κάνω για τον τίτλο», ανέφερε ο Γεωργίου προσθέτοντας, «Στο πρώτο σκέλος έκανα πολύ καλή εκκίνηση και πέρασα μπροστά κερδίζοντας στο τέλος. Στο δεύτερο μετά και από μια πτώση έμεινα πίσω από τον Tompa όμως παρόλα αυτά κατάφερα να μειώσω αρκετά τη μεταξύ μας διαφορά χωρίς να μπορέσω να κάνω κάτι παραπάνω.

Πρόκειται για πολύ καλό οδηγό, δοκιμάσαμε δυνάμεις σήμερα και από αύριο επικεντρωνόμαστε για τον επόμενο αγώνα. Όσον αφορά την διοργάνωση από τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας ήταν αρκετά καλή και όσον αφορά την πίστα οι ιθύνοντες της MXPRO, έκαναν πολύ καλή δουλειά με τον αγωνιστικό χώρο».

Ο Χρίστος Τσαγγαράς ήταν ο αναβάτης που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τερματισμούς 3-3 και τον ακολούθησε στην κατάταξη ο Μιχάλης Πάμπουκκας με τερματισμούς 4-4.

 

Γιώργος Παπαλοΐζου και Μάριος Πάμπουκκας μοιράστηκαν από μια πέμπτη και μια έκτη θέση, με τον Παπαλοΐζου να κλειδώνει τελικά την πέμπτη θέση γενικής. Μαρίνος Ζιντίλης και Βασίλης Μόσχος συμπλήρωσαν την οκτάδα στην κατηγορία.

ΜΧ 2 – Άνετη επικράτηση για τον Άριστο Γεωργίου

Η κατηγορία ΜΧ 2 είχε ένα και μόνο πρωταγωνιστή. Ο περσινός πρωταθλητής Άριστος Γεωργίου δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει και τα δυο σκέλη και εν τη απουσία του Παντελή Αντωνίου έμεινε μόνος πρώτος στην βαθμολογία.

Ο Αριστόδημος Έλληνας έδωσε συνέχεια στις καλές παρουσίες και μετά την πρεμιέρα ανέβηκε ξανά στο βάθρο, αυτή τη φορά στην δεύτερη θέση μετά από τερματισμούς 2-2 στον αγώνα.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος στην ΜΧ 2 Dominic Κολοκάσης ήταν η ευχάριστη έκπληξη στην κατηγορία. Στην πρώτη του συμμετοχή έδειξε ότι έχει την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσει και μετά από πολύ καλή επίδοση και στα δυο σκέλη όπου τερμάτισε τρίτος, πήρε την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη.

Καλύτερος σε σχέση με την πρεμιέρα παρουσιάστηκε ο Χρύσης Χρυσάνθου και ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τέταρτη θέση γενικής, με τον Χρίστο Δημητρίου να τερματίζει στην πέμπτη θέση.

Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Πέτρος Θεοφάνους έμεινε στην έκτη θέση, ενώ στις θέσεις εφτά και οκτώ τερμάτισαν οι Χρίστος Καΐκκης και Λούκας Τσόκος.

MX OREN – Νίκησε ο Γιάγκου, κέρδισε τις εντυπώσεις ο Brink

Συνολικά 14 αναβάτες έτρεξαν στην κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ, κατηγορία στην οποία έγιναν μεγάλες μάχες ειδικότερα για τις θέσεις του βάθρου.

Στο πρώτο σκέλος ο Pieter Izak Brink στην πρώτη στροφή είχε μια μικρή έξοδο, εξέλιξη η οποία τον άφησε σχεδόν τελευταίο. Ξεπέρασε γρήγορα το αρχικό σοκ και από κει και πέρα έβαλε το κεφάλι κάτω και περνούσε όποιον έβρισκε μπροστά του.

Ο Κώστας Γιάγκου ήταν ο αναβάτης που προηγήθηκε ακολουθούμενος από τον πολύ ανεβασμένο αγωνιστικά Χρίστο Ευσταθίου. Πίσω ο Brink έκανε ότι μπορούσε για να φτάσει τους πρωτοπόρους και μείωνε την απόσταση γύρο με το γύρο.

Ο νεαρός κατάφερε να φτάσει και να περάσει τον πρωτοπόρο αντικρίζοντας στο τέλος πρώτος την καρό σημαία μετά από εκπληκτική απόδοση. Δεύτερος τερμάτισε ο Κώστας Γιάγκου και τρίτος ο Mustafa Dersev.

Στο δεύτερο σκέλος ο Βρυώνης Βλασίου έκανε μια εκρηκτική εκκίνηση και προηγήθηκε, με τους Ευσταθίου, Γιάγκου και Dersevνα ακολουθούν.

Ο Γιάγκου με την παρέλευση μερικών γύρων κατάφερε να περάσει πρώτος και από κει και πέρα έλεγξε το ρυθμό κερδίζοντας το σκέλος. Ο Χρίστος Ευσταθίου συνέχισε να έχει πολύ καλή απόδοση τερματίζοντας δεύτερος, με τον Brink αυτή τη φορά να μένει τρίτος.

Στην γενική κατάταξη ο Κώστας Γιάγκου με τερματισμούς 2-1 πήρε την πρώτη θέση, δεύτερος πλασαρίστηκε ο Pieter Isak Brink με τερματισμούς 1-3 και τρίτος ο Χρίστος Ευσταθίου με τερματισμούς 4-2.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Βρυώνης Βλασίου, πέμπτος ο Χρίστος Μωυσή και έκτος ο Mustafa Dersev. Μάριος και Παναγιώτης Παύλου τερμάτισαν στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα, στην ένατη ολοκλήρωσε ο Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου και την δεκάδα συμπλήρωσε ο Αδάμας Κουρούσης.

Ο Μιχάλης Χρυσοστόμου δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και τερμάτισε 11ος, 12ος στην πρώτη του εμφάνιση στην κατηγορία τερμάτισε ο Χρίστος Κλεόπα, 13ος ο Παναγιώτης Ευθυμίου και 14οςο Γιώργος Νέστωρος.

MX3 OVER – Ο Σάββα έφερε ισορροπία στην κατηγορία

Σάββας Σάββα και Μαρίνος Τσαγγαράς ήταν για ακόμα ένα αγώνα οι δυο πρωταγωνιστές στην MX3 OVER. Ο Σάββα γνώριζε ότι τυχών νέα απώλεια θα δυσκόλευε την προσπάθεια του για κατάκτηση του τίτλου και στην MXPRO ήταν αλάνθαστος.

Στο πρώτο σκέλος  έκανε την καλύτερη εκκίνηση και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης σε κανένα. Οδήγησε από την αρχή μέχρι το τέλος το σκέλος και πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερο τον Τσαγγαρά και τρίτο τον Γιώργο Σιδερένιο.

Στο δεύτερο σκέλος ήταν σειρά του Τσαγγαρά να κάνει την καλύτερη εκκίνηση και να οδηγήσει τον αγώνα στους πρώτους γύρους. Ο Σάββα ακολουθούσε από κοντά και μόλις βρήκε την ευκαιρία πέρασε πρώτος, αφήνοντας δεύτερο τον Τσαγγαρά και τρίτο τον Ζανέτο Κουμάση. Αυτή η τριάδα έμεινε αναλλοίωτη μέχρι το τέλος του σκέλους και ο Σάββα κέρδισε ξανά.

Το τέλος του αγώνα βρήκε νικητή τον Σάββα ο οποίος ισοβάθμησε με τον Τσαγγαρά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Μαζί με τον Σάββα, στο βάθρο ανέβηκε ο Τσαγγαράς που έμεινε δεύτερος και στα δυο σκέλη και ο Κουμάση ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση.

Ο Σιδερένιος ολοκλήρωσε τέταρτος, πέμπτος πλασαρίστηκε ο Ανδρέας Παναγή, έκτος ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, έβδομος ο Εύανδρος Καμέρης, όγδοος ο Κυριάκος Θεοχαρίδης και ένατος ο Γιώργος Τσαγγαράς.

ΜΧ 85 – Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Ανδρέας Παπαδόπουλλος

Ανδρέας Παπαδόπουλος και Θεόφιλος Ελμοχάμετ ήταν οι δυο αναβάτες που πήραν από μια νίκη στην ΜΧ 85. Ο Ελμοχάμετ ήταν ο νικητής στο πρώτο σκέλος με τον Παπαδόπουλο να τερματίζει δεύτερος και τον Λεονάρδο Μιχαήλ τρίτο.

Στο δεύτερο σκέλος ο Ελμοχάμετ πήρε αρχικά το προβάδισμα όμως μια πτώση έφερε ο Παπαδόπουλο πρώτο, θέση την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος του σκέλους.

Ο Ελμοχάμετ κατάφερε να επανέλθει και να τερματίσει δεύτερος, με τον Λούκα Σοφοκλέους να πλασάρετε τρίτος.

Στην γενική κατάταξη Παπαδόπουλος και Ελμοχάμετ ισοβάθμησαν και νικητής αναδείχθηκε ο Παπαδόπουλος καθώς κέρδισε το δεύτερο σκέλος. Ο Λεονάρδο Μιχαήλ τερμάτισε τρίτος, τέταρτος ο Λούκας Σοφοκλέους, πέμπτος ο Χριστόφορος Κάρυος και έκτος ο Παναγιώτης Πογιατζής.

ΜΧ 65 – Ακόμα μια νίκη για τον Λοΐζο Καμέρη

Λοΐζος Καμέρης και Γιώργος Δημητρίου ήταν οι δυο αναβάτες που αγωνίστηκαν στην ΜΧ 65. Νικητής αναδείχθηκε ο Καμέρης και δεύτερος ο Δημητρίου.

MX OPEN FREE – Ο Doroszkiewicz δεύτερος διαφορετικός νικητής

Δυο αγώνες, δυο διαφορετικοί νικητές στην κατηγορία MXOPEN FREE. Ο Adam Doroszkiewicz ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία, καθώς κέρδισε και τα δυο σκέλη.

Σούπερ έκπληξη ήταν ο Λευτέρης Κουρουγιάννης ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση κατάφερε να ανεβεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Σταθερή απόδοση και ακόμα ένα βάθρο για τον Γιάννο Αλεξάνδρου, ο οποίος συνέχισε μετά την πρεμιέρα τις πολύ καλές εμφανίσεις.

Δυνατός παρουσιάστηκε ο Ανδρέας Χρυσοστόμου καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση, ενώ ο νικητής της πρεμιέρας Ανδρέας Χούτρης έμεινε πέμπτος. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Νέστωρας Νέστωρα, έβδομος ο Πάμπος Γεωργίου και όγδοος ο Ανδρέας Αντωνίου.

Στην ένατη θέση τερμάτισε ο Αντρέας Ιακώβου, 10ος ο Ευτύχιος Ζάκου, 11η η Αφροδίτη Πατσαλίδου και 12ος ο Χριστόφορος Χρυσάνθου.

MX VETERAN – Ο Πρωταθλητής επέστρεψε στις νίκες

Μεγάλος πρωταγωνιστής στην κατηγορία MX VETERAN ήταν ο περσινός πρωταθλητής Αρτέμης Καρατσιόλης. Και στα δυο σκέλη ήταν άπιαστος και δίκαια πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη.

Ο νικητής της πρεμιέρας Ανδρέας Μιχαήλ έμεινε δεύτερος, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Γιαννάκης Γιάγκου. Μαρίνος Παναγιώτου και Κώστας Ευθυμίου τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον τρίτο, ο οποίος θα διεξαχθεί σε ένα μήνα (11 Δεκεμβρίου) στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στην Μακούντα.

Exit mobile version