2ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross Νεόφυτος Τσαγγαράς 2018/19: Ζευγάρωσε τις νίκες ο Χρύσανθος Χαραλάμπους

Ολοκληρώθηκε αισίως και ο δεύτερος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross Νεόφυτος Τσαγγαράς 2018/19, ο οποίος διεξήχθη στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά, με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας. Ο Χρύσανθος Χαραλάμπους κατάφερε να ζευγαρώσει τις νίκες του στην κατηγορία ΜΧ1 μετά από πολύ καλή εμφάνιση ειδικότερα στο δεύτερο hit.

Στο πρώτο hit ο Χρύσανθος Χαραλάμπους ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη εκκίνηση στην κατηγορία ΜΧ1 και από την αρχή τέθηκε επικεφαλής, έχοντας ακριβώς πίσω του τον Χρίστο Τσαγγαρά. Αυτή η διάταξη έμεινε μέχρι και το μέσο του hitκαθώς από κει και πέρα ο Χαραλάμπους άνοιξε τη μεταξύ τους διαφορά τερματίζοντας άνετα πρώτος. Ο Χρίστος Τσαγγαράς ολοκλήρωσε δεύτερος ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο αιθάλης Σάββας Σάββα.

Στο δεύτερο hitο Χαραλάμπους έκανε ξανά την καλύτερη εκκίνηση όμως αυτή τη φορά από νωρίς εξαφανίστηκε μπροστά αφήνοντας τους υπόλοιπους να μάχονται για μια θέση στον ‘’ήλιο’’. Μάλιστα λίγο πριν από το τέλος του hitείχε πτώση, όμως επειδή η απόσταση του ήταν μεγάλη από τους υπόλοιπους, σηκώθηκε και τερμάτισε ξανά πρώτος. Δεύτερος τερμάτισε ο Χρίστος Τσαγγαράς και τρίτος μετά από αρκετά καλή εμφάνιση ο Σάββας Σάββα.

Ο νικητής του αγώνα Χρύσανθος Χαραλάμπους μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε: «Ο δεύτερος αγώνας στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά ήταν αρκετά καλός. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που δούλεψαν για να είναι όλα στην εντέλεια. Όσον αφορά την κατηγορία που αγωνίζομαι, την ΜΧ1, κατάφερα να κερδίσω και τα δυο hit, παρά το γεγονός ότι είχα μια άσχημη πτώση στο δεύτερο. Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Σχετικά με την κατηγορία ΜΧ2 η οποία τρέχει μαζί με τη δική μας, είδα τους νεαρούς αθλητές της πολύ ανεβασμένους, καθώς μπορούν άνετα να μας συναγωνιστούν. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου και θα τα πούμε την ερχόμενη βδομάδα στην πίστα της Μακούντας.»

ΜΧ2

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Χρύσανθος Γεωργίου έφυγε νικητής από την MXPRO μετά από αρκετά καλή εμφάνιση. Στο πρώτο hitτην καλύτερη εκκίνηση έκανε ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου ο οποίος όμως σύντομα έχασε την πρωτοπορία από τον Χρύσανθο Γεωργίου. Τον Θεοδώρου πέρασε και ο Μάριος Πάμπουκκας ο οποίος προσπάθησε να πλησιάσει τον Χρύσανθο Γεωργίου χωρίς όμως να τα καταφέρει. Η νίκη στο πρώτο hitπήγε στον Χρύσανθο Γεωργίου, δεύτερος τερμάτισε ο Μάριος Πάμπουκκας και τρίτος ο Άριστος Γεωργίου.

Το δεύτερο hit είχε εντελώς διαφορετική τροπή. Ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου έκανε και πάλι την καλύτερη εκκίνηση όμως όπως και στο πρώτο βρέθηκε να χάνει αρκετές θέσεις με την πάροδο του χρόνου. Μπροστά πρώτος πέρασε ξανά ο Χρύσανθος Γεωργίου έχοντας όμως πολύ κοντά του τον Μάριο Πάμπουκκα ο οποίος τον πίεζε ασφυκτικά. Αυτή η μονομαχία διάρκεσε μέχρι και το τέλος του hitόπου οι δυο τους τερμάτισαν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, με τον Γεωργίου να περνά πρώτος τη γραμμή του τερματισμού. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Μάριος Πάμπουκκας ενώ τρίτος αυτή τη φορά ήταν ο Μιχάλης Πάμπουκκας ο οποίος αγωνίστηκε με τραυματισμένο χέρι.

Νικητής του αγώνα στην κατηγορία ΜΧ2 αναδείχθηκε ο Χρύσανθος Γεωργίου με τερματισμούς 1-1, δεύτερος ολοκλήρωσε ο Μάριος Πάμπουκκας με τερματισμούς 2-2 και τρίτος ο Γεωργίου Αντρέας με τερματισμούς 4-3.

«Σήμερα ήταν πολύ καλή μέρα και η νίκη που πέτυχα ήταν πολύ σημαντική. Στο πρώτο hitκατάφερα να ανταγωνιστώ με τους αθλητές της ΜΧ1, ενώ στο δεύτερο hitείχα έντονο συναγωνισμό με τους αθλητές της κατηγορίας μου. Πλέον ετοιμάζομαι για τον επόμενο αγώνα που είναι στην πίστα της Μακούντας,» ήταν τα λόγια του νικητή στην κατηγορία Χρύσανθου Γεωργίου.

ΜΧ3

Ο Γιώργος Παουλλής ήρθε με φόρα από τη νίκη στο Παραλίμνι και κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες του στην κατηγορία ΜΧ3 με τερματισμούς 1-1. Μετά από αρκετό καιρό ο Γιάννος Παπαλοΐζου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και δίκαια τερμάτισε δεύτερος με τερματισμούς 2-2. Πολύ καλός ήταν και ο Εύανδρος Καμέρης ο οποίος κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου με τερματισμούς 3-3. Σάββας Σάββα, Γιώργος Νικολάου και Παναγιώτης Ζηντήλης τερμάτισαν στις θέσεις τέσσερα, πέντε και έξι αντίστοιχα.

MX3OVER

Δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε. Ο λόγος για τον Μαρίνο Τσαγγαρά, ο οποίος αντιμετώπισε σθεναρή αντίσταση και στα δυο hit πρωτού καταφέρει να επικρατήσει. Στο πρώτο, ο Ντίνος Κωνσταντινίδης κατάφερε να τεθεί επικεφαλής έχοντας πίσω του τον Μαρίνο Τσαγγαρά. Αυτός ο σχηματισμός έμεινε για αρκετούς γύρους με τον Τσαγγαρά να καταφέρνει να περνά λίγο πριν από το μέσο του hitκαι να κερδίζει. Ο Ντίνος Κωνσταντινίδης έμεινε δεύτερος ενώ τρίτος ολοκλήρωσε ο Γιώργος Σιδερένιος.

Στο δεύτερο hitτα ηνία ανέλαβε ο Γιώργος Σιδερένιος με τον Μαρίνο Τσαγγαρά να ακολουθεί κατά πόδας. Ο Σιδερένιος έδειχνε πολύ δυνατός και κράτησε για αρκετούς γύρους πίσω του τον Τσαγγαρά. Λίγο πριν το τέλος ο Τσαγγαράς έκανε την κίνηση και πέρασε μπροστά, όμως ο Σιδερένιος δεν τα παράτησε και συνέχισε να τον πιέζει. Ο Μαρίνος Τσαγγαράς άντεξε, κέρδισε και έφυγε νικητής από τον αγώνα με τερματισμούς 1-1. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Γιώργος Σιδερένιος με τερματισμούς 3-2 και τρίτος ο Ντίνος Κωνσταντινίδης  με τερματισμούς 2-3.

ΜΧ4

Ο Βίκτωρ Ζαχαρία στην κατηγορία ΜΧ4 ήταν ο αναβάτης που κέρδισε μετά από ισοβαθμία, αλλά αυτός που προκάλεσε αίσθηση με την απόδοση του ήταν ο Χρίστος Κημήτρη.

Ο νεαρός στη δεύτερη του παρουσία στην κατηγορία έδειξε πολύ δυνατός και κατάφερε ξανά να πρωταγωνιστήσει. Έκανε την καλύτερη εκκίνηση στο πρώτο hitόμως πολύ σύντομα ο Λούκας Τσόκκος τον πέρασε οδηγώντας τον αγώνα. Ο Κημήτρης δεν το έβαλε κάτω, έμεινε για ορισμένους γύρους πίσω του και λίγο μετά το μέσο του hitκατάφερε να ξαναπεράσει πρώτος θέση την οποία διατήρησε μέχρι και το τέλος. Ο Βίκτωρ Ζαχαρία επανάκαμψε από την τέταρτη θέση που έτρεχε τερματίζοντας δεύτερος, με τον Χρίστο Καΐκκη να περνά επίσης τον Τσόκκο και να ολοκληρώνει τρίτος.

Στο δεύτερο hit ο Λούκας Τσόκκος κατάφερε και πάλι να προηγηθεί όμως το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο με το πρώτο αφού δέχθηκε προσπέρασμα από τους Ζαχαρία, Καΐκκη και Κημήτρη. Ο Ζαχαρία σύντομα πέρασε πρώτος και εξαφανίστηκε μπροστά με το ενδιαφέρων να στρέφεται στους Καΐκκη και Κημήτρη, οι οποίοι έδιναν τη μάχη για τη δεύτερη θέση. Ο Κημήτρης κατάφερε λίγο πριν το τέλος να περάσει δεύτερος, όμως ο Καΐκκης είχε την απάντηση ξαναπερνώντας τον στα αρχικά στάδια του τελευταίου γύρου. Ο Κημήτρης βρήκε ξανά την ευκαιρία να περάσει και να τερματίσει δεύτερος, αφήνοντας τον Καΐκκη τρίτο.

Έτσι με τερματισμούς 2-1 ο Βίκτωρ Ζαχαρία κέρδισε τον αγώνα, ισοβαθμώντας με τον Χρίστο Κημήτρη, ο οποίος είχε τερματισμούς 1-2. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Χρίστος Καΐκκη με τερματισμούς 3-3, με τους Λούκα Τσόκκο, Κυριάκο Μαυρονικόλα και Παρασκευά Στυλιανού να ολοκληρώνουν στις θέσεις τέσσερα, πέντε και έξι αντίστοιχα.

MX85

Ο Αριστόδημος Έλληνας ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία ΜΧ85. Παρά το γεγονός ότι είχε πτώση στο πρώτο hit, εντούτοις ανέκαμψε και κέρδισε ενώ στο δεύτερο οδήγησε πιο προσεκτικά με αποτέλεσμα να το κερδίσει και αυτό.

Ανεβαίνει αγωνιστικά ο Dominic Κολοκάσης και αυτό φάνηκε στον αγώνα της Ποταμιάς. Ήταν δεύτερος και στα δυο hit και στο τέλος του αγώνα ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου.

Για την τρίτη θέση οι αναβάτες που πάλεψαν ήταν οι Βρυώνης Βλάσιου και Αντώνης Γεωργίου. Ο Γεωργίου στο πρώτο hitτερμάτισε τρίτος και ο Βλάσιου τέταρτος, όμως στην επανάληψή ο Γεωργίου είχε πτώση με τον Βλάσιου να τερματίζει τρίτος σε hitκαι αγώνα και ο Γεωργίου να ολοκληρώνει τέταρτος αλλά ισόβαθμος με τον Βλάσιου. Άτυχος φάνηκε ο Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου ο οποίος στα αρχικά στάδια του πρώτου hitείχε τώση με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συνεχίσει.

Χωρίς ανάσα συνεχίζεται το Παγκυπρίο Πρωτάθλημα MotocrossΝεόφυτος Τσαγγαράς 2018/19 καθώς την ερχόμενη Κυριακή 2 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο τρίτος αγώνας στην πίστα της Μακούντας, ενώ δυο βδομάδες αργότερα θα γίνει ο τέταρτος αγώνας της σεζόν στην καινούργια πίστα στη Νικόκλεια.

Στάθης Ευσταθίου