2ος Αγώνας Επάθλου Δεξιοτεχνίας ΚΟΦΑ Χρυσοδάλια 2018

Με την παρουσία 27 πληρωμάτων ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 13 Μαΐου στην περιοχή Μαθιάτη, ο δεύτερος αγώνας επάθλου δεξιοτεχνίας ΚΟΦΑ Χρυσοδάλια 2018.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 9 πμ με τις εγγραφές, τον διαχωρισμό των διαγωνιζομένων στις κατηγορίες και τον τεχνικό έλεγχο. Με την ολοκλήρωση των πιο πάνω διαδικαστικών έγινε η κλήρωση για την θέση που θα έτρεχε ο κάθε διαγωνιζόμενος. Στην συνέχια οι διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρεία να περπατήσουν τις πίστες για να δούν απο κοντα το τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν.

 

Ο αγώνας ήταν χωρισμένος σε τρείς διαφορετικές πίστες και ο κάθε διαγωνιζόμενος θα έπρεπε να περάσει μια φορά απο την κάθε πίστα. Στους αγώνες δεξιοτεχνίας νικητής δεν αναδεικνύεται ο πιο γρήγορος, αλλά ο οδηγός ο οποίος έχει μαζέψει τους λογότερους βαθμούς ποινής στην κάθε κατηγορία. Επίσης δεν υπάρχει γενική κατάταξη.

Στην σχεδίαση που έγινε στις πίστες, αν και αποφευχθήκαν τα ακραία κομμάτια που έχουμε δει στους αγώνες Extreme, εντούτοις ήταν θεαματικότατες για οδηγούς και θεατές, οι οποίοι έδωσαν μαζικά το παρών τους στον αγώνα. Για την ιστορία να σας αναφέρουμε ότι η τρίτη διαδρομή δεν διεξήχθη λόγω βαριάς βροχόπτωσης και τα αποτελέσματα που ακολουθούν είναι για τις δύο πρώτες πίστες.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είχαμε στην κατηγορία Τ1 είχαμε την επικράτηση του Μαρίνου Αριστοδήμου με 10 Βαθμούς ποινής, στην δεύτερη θέση επίσης με 10 βαθμούς ολοκλήρωσε ο Κλείτος Σολωμού. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ο οδηγός που έχει την χαμηλότερη βαθολογία στο πρώτο πέρασμα είναι και ο νικητής. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Ιάκωβος Σταύρου με 130 Βαθμούς.

Στην κατηγορία Τ2 πρώτευσε ο Μιχάλης Ζαμανής με 210 βαθμούς, στην δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Ιωάννης Μοδέστου και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Γιώργος Σάββα. Στην Τ2Λ πρώτευσε ο Νίκος Ιωαννίδης με 0 βαθμούς, στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Γιώργο Τρυφταρίδη, ενώ το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Στέλιος Αβυσινός.

Στην κατηγορία Τ3 είχαμε την επικράτηση του Στέλιου Περικλέους, στην δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Νικόλας Δήμου και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Γιάννης Περικλέους. Στην κατηγορία Τ3Λ είχαμε την επικράτηση του Παναγιώτη Νικολάου, στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Σπύρο Σπύρου και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Στέφανος Προκοπίου.

 

Με την ολοκλήρωση του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων στο καφενείο Παρθενών Μαθίατή απο το κοινοτάρχη του χωριού.

Σε δηλώσεις ο πρόεδρος του Κυπριακού Ομίλου Φίλων Αυτοκινήτου συνεχάρη όλους τους διακηρυθέντες του αγώνα, όλους τους διαγωνιζόμενους και την ομάδα του ΚΟΦΑ για την εξαιρετική διοργάνωση. Ευχαρίστησε θερμά τον κοινοτάρχη Μαθιάτη, τον χορηγό του αγώνα αλλαντικά Χρυσοδάλεια και τους υποστηρικτές G.T.K J.Kalivitis 4X4, Buffalo 4X4, Alfa Pizza και Scorpion 4X4.

Επόμενος αγώνας είναι TimeTrialκαι θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Μαίου στην πίστα Μοσφυλωτής.

Κείμενο: Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: Κούλλης Κυριάκου – Μιχάλης Κοντογιώργης