18o Ράλλυ Κορίνθου: Super Alex!!

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Petrolina Rally Team Αλέξανδρο Τσουλόφτα ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το 18o Ράλλυ Κορίνθου.

Τέσσερις “Ακροπολικές” ειδικές διαδρομές ήταν στο πρόγραμμα, οι Άγιοι Θεοδώροι και το Λουτράκι, ειδικές οι οποίες ήταν επαναλαμβανόμενες και θα συμπεριληφθούν στο προσεχές Ράλλυ Ακρόπολις. Τα Κυπριακά πληρώματα για ακόμα μια φορά έδειξαν το δρόμο καθώς τερμάτισαν σε ακόμα ένα αγώνα στην πρώτη και δεύτερη θέση γενικής.

Οι Τσουλόφτας/Ηλία (Volkswagen Polo GTI R5) ήταν ξανά ασυναγώνιστοι. Κινήθηκαν στο δικό τους ρυθμό, ρυθμό τον οποίο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει κανείς, κέρδισαν και τις τέσσερις ειδικές και το αποτέλεσμα ήταν να φύγουν και από τον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος νικητές.

Παράλληλα έκαναν ιδανική πρόβα εν όψη Ακρόπολις όπου εκεί σαφέστατα ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ πιο δυνατός.

Οι πρωταθλητές Κύπρου Petrolina Rally Team Γαλαταριώτης/Ιωάννου στο 18o Ράλλυ Κορίνθου έτρεξαν με το δικό τους Volkswagen Polo GTI R5 έχοντας σαν κύριο μέλημα να ρυθμίσουν το αγωνιστικό αφού και αυτοί θα αγωνιστούν στο Ραλλυ Ακρόπολις τον Σεπτέμβριο. Στον αγώνα κατάφεραν να τερματίσουν δεύτεροι στις τρείς από τις τέσσερις ειδικές ενώ στην τέταρτη έμειναν τρίτοι μετά από πρόβλημα που είχαν στην ανάρτηση, αποτέλεσμα που τους έφερε δεύτερους στην γενική κατάταξη για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα.

Οι Γιώργος Κεχαγιάς/Μάριο Τσαούσογλου αυτή τη φορά έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο μπάκετ του Skoda Fabia R5 Evo2 έδειξαν να εξοικειώνονται ακόμα περισσότερο με το νέο αγωνιστικό, σημείωσαν ανταγωνιστικούς χρόνους και το τέλος του αγώνα τους βρήκε τρίτους γενικής, αποτέλεσμα το οποίο πανηγύρισε δεόντως το πλήρωμα και ειδικότερα ο εορτάζων σήμερα Μάριος Τσαούσογλου.

Τέταρτοι γενικής πλασαρίστηκαν οι Ιορδάνης Σερδερίδης/Frederic Miclotte με Skoda Fabia R5 Evo, μένοντας πλήρως ικανοποιημένοι μετά από ένα δύσκολο και απαιτητικό αγώνα. Στην πρώτη του συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία ο Σπύρος Γαλεράκης με συνοδηγό τον έμπειρο Κώστα Σούκουλη και αυτοκίνητο Skoda Fabia R5 Evo ολοκλήρωσαν στην πέμπτη θέση γενικής, επίδοση η οποία χαρακτηρίζετε θετική. Οι Βασίλης και Ιωάννης Βελάνης με Skoda Fabia R5 συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Πέραν από την γενική κατάταξη ακόμα ένα δυνατό αποτέλεσμα πέτυχε Κυπριακό πλήρωμα. Οι Πέτρος Παντελή/Κύπρος Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO10) ήταν οι μεγάλοι νικητές στην κατηγορία Ν ενώ παράλληλα τερμάτισαν στην έβδομη θέση γενικής. Έχοντας να αντιμετωπίσουν δυνατούς αντιπάλους, με κυριότερο και φαβορί τον Λάμπρο Αθανασούλα, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα και να θριαμβεύσουν στο 18o Ράλλυ Κορίνθου.

Η προσπάθεια τους απλοποιήθηκε μετά την δεύτερη ειδική διαδρομή καθώς οι Αθανασούλας/Ζακχαίος οι οποίοι προηγούνταν είχαν κλατάρισμα με αποτέλεσμα να χάσουν πολύ χρόνο και θλεσεις.

Οι Γιώργος Αθανασόπουλος/Σπύρος Μπαρδάκης (MitsubishiLancer EVO9) έμειναν δεύτεροι στην κατηγορία Ν και όγδοοι γενικής, με τους Λάμπρο Αθανασούλα/Νικόλα Ζακχαίο να τερματίζουν τελικά τρίτοι στην κατηγορία Ν και δωδέκατοι γενικής.

Την κατηγορία F2 κέρδισαν οι Παναγιώτης Ισαμήλος/Allan Harryman με Peugeot 208 αφού κατάφεραν να επικρατήσουν των Επαμεινώνδα Καρανικόλα/Γιώργου Βασιλάκη (Ford Fiesta) οι οποίοι τερμάτισαν δεύτεροι. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι “Backo”/Άρης Ιαβέρης επίσης με Ford Fiesta.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα δυο Κυπριακή πληρώματα, οι Φοβίας Νικολάου/Σάββας Ζάκου (Mitsubishi Lancer EVO9) παρά το καλό ξεκίνημα στον αγώνα όπου μετά την δεύτερη ειδική ήταν ένατοι γενικής και τρίτοι στην κατηγορία Ν δεν κατάφεραν να τερματίσουν καθώς αντιμετώπισαν πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης.

Οι Γιώργος Αγαθοκλέους/Βαγγέλης Σεβαστόπουλος (Mitsubishi Lancer EVO9) αποχώρησαν μετά την πρώτη ειδική με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Επόμενος αγώνας είναι το Ράλλυ Ακρόπολις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Φωτογραφίες: Χάρης Κλαμούρης