18o Ράλλυ Κορίνθου: Ιδανική πρόβα πριν το Ακρόπολις – Τσουλόφτας και Γαλαταριώτης στοχεύουν τη νίκη

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ράλλυ συνεχίζετε την Κυριακή 1 Αυγούστου με τον δεύτερο αγώνα, το 18o Ράλλυ Κορίνθου. Το γεγονός ότι οι ειδικές διαδρομές του αγώνα θα αποτελέσουν μέρος του πρώτου σκέλους του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών και ποιοτικών συμμετοχών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σχετική λίστα φιγουράρει η πλειονότητα των κορυφαίων ελληνικών πληρωμάτων, αλλά και ταχύτατοι συνδυασμοί από την Κύπρο.

Οι ειδικές Αγίοι Θεοδώροι και Λουτράκι που απαρτίζουν τον αγώνα δίνουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία σε αρκετά πληρώματα να προετοιμάσουν για το επερχόμενο Ράλλυ Ακρόπολις αφού είναι στο πρόγραμμα όπως ήταν επίσης και οι ειδικές της πρεμιέρας στην Λαμία και το Ράλλυ Φθιώτηδας.

Στον αγώνα θα τρέξουν 43 πληρώματα και μεταξύ αυτών είναι και πέντε από την Κύπρο. Οι μάχες μεταξύ Γαλαταριώτη/Ιωάννου (Volkswagen Polo GTI R5) και Τσουλόφτα/Ηλία (Volkswagen Polo GTIR5) μεταφέρθηκαν επι Ελληνικού εδάφους και τα δυο πληρώματα είναι εκ των φαβορί για τη νίκη.

Οι Τσουλόφτας/Ηλία μετά τη νίκη στην πρεμιέρα θα επιδιώξουν τη δεύτερη νίκη στο θεσμό στην προσπάθεια που κάνουν για το πρωτάθλημα. Οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου αυτή τη φορά θα αγωνιστούν με το δικός του Polo με στόχο τη νίκη αλλά και την καλύτερη προετοιμασία του αγωνιστικού εν όψη Ακρόπολις.

Από κει και πέρα οι Γιώργος Κεχαγιάς/Μάριος Τσαούσογλου (Skoda Fabia Rally2 Evo) θα επιδιώξουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό της πρεμιέρας εν αντιθέσει με τους Παναγιώτη Ρουστέμη/Κωνσταντίνο Νικολόπουλο (Citroen DS3 R5) οι οποίοι συνεχίζουν την εκμάθηση του νέου αγωνιστικού ενώ παράλληλα θέλουν και τον πρώτο τερματισμό.

Ανταγωνιστικοί στο Ράλλυ Κορίνθου θέλουν να παρουσιαστούν οι Βασίλης και Γιάννης Βελάνης (Skoda Fabia R5) και Σπύρος Γαλεράκης/Κώστας Σούκουλης (Skoda Fabia R5), με τον Σπύρο να αγωνίζεται για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία.

Όσον αφορά τους Ιορδάνη Σερδερίδη/Freb Miclotte (Skoda FabiaRally2 Evo), το πλήρωμα θα επιδιώξει ακόμα ένα τερματισμό στο βάθρο επαναλαμβάνοντας το αποτέλεσμα του Ράλλυ Φθιώτιδος.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατηγορία Ν καθώς σε αυτήν θα αγωνιστούν οι “δικοί” μας Παντελή/Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO10), Φοίβος Νικολάου/Σάββας Ζάκου (Mitsubishi Lancer EVO9) και Γιώργος Αγαθοκλέους/Βαγγέλης Σεβαστόπουλος (Mitsubishi Lancer EVO9).

Σε γνώριμα λημέρια θα αγωνιστούν οι νικητές της πρεμιέρας Λάμπρος Αθανασούλας/Νίκος Ζακχαίος (Mitsubishi Lancer EVO9) με στόχο την νίκη και παράλληλα την προετοιμασία για το Ακρόπολις.

Πολλές και ποιοτικές συμμετοχές περιλαμβάνει και η κατηγορία F2. Οι Νώντας Καρανικόλας/Γιώργος Βασιλάκης με το Ford FiestaRally4 θα δώσουν μεγάλη μάχη με τους «Backo»/Αρη Ιαβέρη με Ford Fiesta, αλλά και με τους Πάνο Ισμαήλος/Allan Harryman με το Peugeot 208 R2.

τα 43 πληρώματα θα ξεκινήσουν την Κυριακή 1/8 στις 08:00 πμ από το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο και θα πραγματοποιήσουν δύο φορές την ε.δ. Άγιοι Θεόδωροι των 17,54 χλμ. και την ε.δ. Λουτράκι των 19,40 χλμ. Με την ολοκλήρωση και των τεσσάρων ειδικών, τα πληρώματα θα επιστρέψουν στη ράμπα του τερματισμού στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στις 12:48.

Φωτογραφίες: Ηλίας Παπάς

2021_PRX_2_Korinthou_Entries