1ος Αγώνας Πρωταθλήματος Scramble: Ιδανική πρεμιέρα για τον Μιχάλη Πάμπουκκα

Η Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Περιφέρειας Μοσφιλωτής διοργάνωσε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου τον εναρκτήριο αγώνα Scramble για τη σεζόν 2021-2022 στην περιοχή Μοσφιλωτής. Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος Scramble ήταν υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας και σε αυτή δήλωσαν συμμετοχή 47 αναβάτες.

Η διαδρομή που επιλέγηκε είχε από όλα, γρήγορα σημεία, τεχνικά και άλματα, με τους διαγωνιζόμενους να δίνουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους με στόχο φυσικά τη διάκριση.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Μιχάλης Πάμπουκκας ήταν ο ταχύτερος όλων. Έκανε ιδανική εκκίνηση και πέρασε νωρίς πρώτος. Από κει και πέρα γύρο με τον γύρο διεύρυνε το πλεονέκτημα του και στο τέλος πανηγύρισε μια εύκολη όπως φάνηκε νίκη στην κατηγορία Champion.

Σε αυτή την κατηγορία έτρεξε και ο Άριστος Γεωργίου ο οποίος αρχικά ήταν κοντά στον Πάμπουκκα όμως η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη. Έτσι συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια.

Στην κατηγορία Ε1 πρώτευσε ο Μάρκος Παντελίδης αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σωτήρη Γρηγορίου. Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Χαράλαμπος Φεσσάς με τον Magdis Nassar να τερματίζει τέταρτος.

Στην Ε2 έτρεξαν εφτά αναβάτες και ο συναγωνισμός για τη νίκη ήταν μεγάλος. Ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης ήταν αυτός που ξεχώρισε με την απόδοση του και κέρδισε την κατηγορία. Μεγάλη μάχη έγινε για τη δεύτερη θέση μεταξύ του Γιάννη Χαραλάμπους και του Λευτέρη Κουρούγιαννη.

Ο Χαραλάμπους κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει δεύτερος όντας μπροστά από τον Κουρούγιαννη για μόλις 9 δευτερόλεπτα.

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Γιώργος Παντελή, με τον Alexander Chepurko να μένει πέμπτος. Σάββας Κέρμανος και Χρίστος Χ”Κώστα τερμάτισαν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.

Σε μεγάλη μέρα βρέθηκε ο Βρυώνης Βλασίου στην κατηγορία Ε3. Ο νεαρός εξαργύρωσε την μεγαλειώδης εμφάνιση του με νίκη στην κατηγορία, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον πάντα εντυπωσιακό Νικόλα Λοφίτη. Ο Μαρίνος Γεωργίου ήταν κατά 33 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Κυριάκο Καλλίνο και ανέβηκε στην τελευταία θέση του βάθρου.

Από κει και πέρα ο Πάρης Λουκά τερμάτισε πέμπτος με τον Χαράλαμπο Γεωργίου να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα. Ο Βάσος Βασιλείου ολοκλήρωσε στην έβδομη θέση, ο Ανδρέας Αγαθοκλέους στην όγδοη και ο Josh Hapgood στην ένατη.

Ορεξάτος ήταν στην πρεμιέρα ο Βασίλης Μόσχος ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει στην κατηγορία ΜΧ1. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Γιάννος Αλεξάνδρου και Κυριάκος Αλκιβιάδης, με τον τέταρτο στην κατηγορία Σπύρο Ηλία να μην ολοκληρώνει τον αγώνα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στην κατηγορία ΟΡΕΝ ήταν ο Δημήτρης Καραγιώργης ο οποίος έφυγε με τη νίκη από την πρεμιέρα. Ο Sylvester Yensuang τερμάτισε στη δεύτερη θέση και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Νέστωρας Νέστωρα.

Οι Kamil Samek και Λοΐζος Σακκάς διεκδίκησαν την τέταρτη θέση η οποία κατέληξε τελικά στον Samek αφού οι δυο τους σχεδόν πέρασαν τη γραμμή τερματισμού μαζί, με τη διαφορά τους στο τέλος να είναι λιγότερη από ένα δευτερόλεπτο.

Δημήτρης Κωνσταντίνου και Αλέξης Κυπριανού τερμάτισαν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα με τον Κώστα Παύλου να μην καταφέρνει να ολοκληρώνει τον αγώνα και τον Daniel Nikitin να μην ξεκινά.

Στην κατηγορία VETERAN ο Γιάννος Ιωάννου ήταν μακράν ο ταχύτερος όλων. Είχε πολύ ψηλή απόδοση και κατάφερε μετά από ταχύτατα περάσματα σύντομα να ανοίξει μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του και να κερδίσει στο τέλος σχετικά άνετα.

Ο Γιάννος Νικολάου έμεινε στη δεύτερη θέση και ο Γιώργος Τσαγγαράς ολοκλήρωσε τρίτος. Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Σάββας Καλλίνος, πέμπτος ολοκλήρωσε ο Άδωνης Χριστοφίδης και έκτος ο Γιαννάκης Έλληνας.

Τέλος, στην ΜΧ2 ο Γιώργος Παουλλής δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης σε κανένα. Πέρασε νωρίς πρώτος και από κει και πέρα δεν κοίταξε ποτέ πίσω με συνεπακόλουθο τη νίκη στην κατηγορία.

Μαζί με τον Παουλλή στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν και οι Χρύσης Χρυσάνθου και Αριστόδημος Έλληνας που ολοκλήρωσαν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα. Ο Adam Doroszkiewczπλασαρίστηκε τέταρτος και ο Lukasz Zokowsky πέμπτος. Ο Σάββας Σάββα δεν κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα.

Πολύ καλή ήταν η διοργάνωση από την Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Περιφέρειας Μοσφιλωτής τόσο στο οργανωτικό κομμάτι όσο και στο αγωνιστικό, με τη σχεδίαση της διαδρομής να αφήνει ικανοποιημένους όσους αγωνίστηκαν.

Ο επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα Scramble είναι στην Πάφο, με την ομώνυμη λέσχη να έχει την ευθύνη διοργάνωσης στις 9 Ιανουαρίου.

Στάθης Ευσταθίου