1ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By Psaltis ENEOS: David David IS BACK

Την Κυριακή 19 Ιουλίου, διοργανώθηκε απο το Power Drift Clubυπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift By Psaltis Eneos 2020. Σταθμός για το ξεκίνημα της χρονιάς η πίστα  Achna Speedway, με τη μεγάλη στροφή Kumaνα είναι το σημείο αναφοράς σε αυτό τον πανέμορφο αγώνα.

Σχεδιαστικά, ακολουθήθηκε και φέτος η λογική του Ευρωπαϊκου Drift, κριτές του αγώνα όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ήταν οι Mike Procureur και Vernon Zwaneveld. Οι δύο τους είναι επίσης και οι κριτές του King Of Europe/King OfNations.

 

Σημείο αναφοράς εδώ είναι ότι o Vernon Zwaneveld δεν κατάφερε να βρεθεί στην Κύπρο και την πίστα της Άχνας για τον αγώνα μας έτσι παρακολούθησε απο το μόνιτορ τον αγώνα σαν ο δέυτερος κριτής του αγώνα. Οι δύο κριτές στο briefing ζήτησαν απο τους οδηγούς να είναι επιθετικοί στο γκάζι με ακραίες ανοικτές γραμμές.

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε στις 10:00 με τα μονά βαθμολογημένα, εκεί όπου όλοι οι οδηγοί είχαν την ευκαρεία να δοκιμάσουν ακραία περάσματα ενόψει των μονών βαθμολογιμένων περασμάτων που θα καθόριζε τα ζευγάρια των διπλών βαθμολογημένων περασματων. Με την ολοκλήρωση και των τριών περασμάτων προθέρμανσης μπήκαμε στα βαθμολογημένα.

 

Εκεί ξεκινώντας απο την κατηγορία Semi Pro είδαμε εξαιρετικά περάσματα, με τον νεαρό Ηλία Γρίλλη να παίρνει την πρώτη θέση με 69 βαθμούς.  Παρά το γεγονός ότι έτρεχε για πρώτη φορά στο Κυπριακό πρωτάθλημα, μας έδειξε ότι το ταλέντο του είναι πολύ πλούσιο και ότι η οικογένεια Γρίλλη έχει το Drift στο αίμα της. Στη δέυτερη θέση βρίσκουμε τον Αντρέα Πλούταρχο και την τριάδα συμπλήρωσε ο Γιάννος Μοδέστου.

Στην κατηγορία Pro ο Αντρέας Παππούτας μπήκε φουριόζος καταφέρνοντας με ένα πέρασμα για σεμινάριο να πάρει 90 βαθμούς και την πρώτη θέση στα μονά βαθμολογημένα περάσματα. Στη δεύτερη θέση με 87 βαθμούς βρίσκουμε τον έφηβο Σταύρο Γρίλλη ο οποίος έδειξε να τα βρίσκει με το σχεδιασμό της πίστας. Την τριάδα συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Power Drift Club Άντρος Αντωνίου, ο οποίος έδειξε να είναι αναγεννημένος.

Μπάινοντας στα διπλα βαθμολογημένα περάσματα και την κατηγορία Semi Pro, είδαμε τον Αντρέα Νέστωρα να εντυπωσιάζει με τα περάσματα του, φτάνοντας μέχρι τον τελικό. Εκεί βρήκε απέναντι του τον Πρωταθλητή Πόλυ Κωνσταντίνου όπου σε ένα εντυπωσιακό τελικό κατάφερε να επικρατήσει κατακτώντας τη νίκη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.  Στη δεύτερη θέση όπως αναφέραμε πιο πριν έμεινε ο Πόλυς Κωνσταντίνου ο οποίος έδειξε να είναι ανεβασμένος και ότι την φετινή χρονιά θα είναι απο τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Χριστόφορος Κωνσταντίνου αφού κατάφερε να επικρατήσει του νεαρού Ηλία Γρίλλη στον μικρό τελικό. Ένα μικρό τελικό ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού ένα μηχανικό πρόβλημα στέρησε το δικαίωμα στο νεαρό να κυνηγήσει το κάτι περισσότερο.

Σε δηλώσεις του ο νικητής του αγώνα στην κατηγορία Semi ProΑντρέας Νέστωρας μας ανάφερε: «Πρώτη θέση στην κατηγορία Semi Pro, στον πρώτο αγώνα της χρονίας, με ένα εξαιρετικά αναβαθμησμένο αυτοκίνητο. Δε θα μπορούσα να είμαι πιο ευχαριστημένος, για το αποτέλεσμα. Θα ήθελα με την ευκαιρεία που μου δίνεται να ευχαριστήσω πρώτα απο όλα τον μηχανικό μου Δώρο Φραντζέσκου για την εξαιρετική δουλειά που έκανε πριν αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα. Θερμές ευχαριστίες θα ήθελα να δώσω και στους χορηγούς μου Nefelix, Cosmari, Outdoor by Zoo, A.G.D Styling, Pub Τα 5 Κυπαρίσια και την εταιρεία Panchris Group Φάνος Παναγιώτου.  Τέλος όλους τους φίλους που ήρθαν στον αγώνα σε ένα τόσο δύσκολο καιρό και βρέθηκαν δίπλα μου για να με στηρίξουν!!! Τα λέμε τον Σεπτέμβρη.»

Στην κατηγορία Pro ο Δαύιδ Δαύιδ, έδειξε να είναι πιο αποφασισμένος απο ποτέ και αφού επικράτησε του Παππούτα σε Sudent Death στους 8, έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό αποκλείοντας στους 4 το Νικόλα Νικόλα “Πατάκ”. Εκεί βρήκε απέναντι του τον περσινό πρωταθλητή Γιώργο Χριστοφόρου με το πανέμορφο νέο του αγωνιστικό. Σε ένα τελικό πολύ υψηλού επιπέδου κατάφερε τελικά να επικρατήσει σε ένα Battle που οδηγήθηκε στο Sudent Death. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο πάντα εντυπωσιακός Νικόλας Νικόλα «Πατάκ» οποίος επικράτησε στον μικρό τελικό του Κώστα Σπαρσή.

Σε δηλώσεις του ο νικητής του αγώνα στην κατηγορία Pro μας ανάφερε: «Σήμερα είχαμε ένα απο τους καλύτερους αγώνες και θα ήθελα να συγχαρώ το Power Drift Club για την άρτια διοργάνωση. Το ότι μαζεύτηκε τόσος πολλύς κόσμος, σε ένα εξαιρερικά δύσκολο χρονικά κομμάτι ελέω γενικού φόβου απο τον Κορονοϊό είναι πραγματικά απίστευτο. Αυτό μας έδειξε πόσο ο κόσμος αγαπά το Driftκαι αυτό είναι μεγάλη τιμή για εμάς σαν οδηγούς. Αυτό είναι και το κίνητρο για εμάς για να συνεχίσουμε με όρεξη να προσφέρουμε θέαμα. Απο την αρχή προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε την διακοπή για να ετοιμάσουμε όσο το συνατό καλύτερα το αγωνιστικό μας αλλά οι πολλές ατυχίες που συναντήσαμε μας οδηγήσαν να είμαστε στην πρίζα μέχρι την τελευταία στιγμή. Ευτυχώς τα καταφέραμε και είμαστε εδώ. Απο το σημερινό αποτέλεσμα είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι τόσο εγώ αλλά και η ομάδα μου.  Μέλημα μας είναι να προσπαθήσουμε να κρατηθούμε σε αυτή την θέση σε ένα εξααιρετικά δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το φετινό. Είναι γνωστό ότι το Κυπριακό πρωτάθλημα Drift ήταν πάντα εξαιρετικά δύσκολο, αλλά την φετινή χρονιά και με όλους τους οδηγούς αναβαθμισμένους αναμένω να είναι το δυσκολότερο απο όλα. Επι της ευκαιρίας θα ήθελα να ευχαριστήσω του χορηγούς και υποστηρικτές μου, οι οποίοι είναι οι PsaltisEneos, Glasurit Cyprus, Revlimiter zone, Nicks garage, Zestino Mondial transport, Glass master, M22 Enterprises και Panta racing fuel για την υποστήριξη και βοήθεια.» 

Με την ολοκλήρωση του πρώτου αγώνα της χρονιάς στη κατηγορία Semi Pro στην πρώτη θέση με 124 βαθμούς βρίσκουμε τον Αντρέα Νέστωρα με 124 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση με 115 βαθμούς βρίσκουμε τον Πόλυ Κωνσταντίνου και την τριάδα συμπληρώνει ο Ηλίας Γρίλλης με 110 βαθμούς. Στην κατηγορία Pro στην πρώτη θέση είναι ο Δαύιδ Δαύιδ με 122 βαθμούς, στη δεύτερη θέση είναι ο Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» με 114 βαθμούς και τρίτος είναι ο Νικόλας Νικόλα «Πατάκ» με 101 βαθμούς.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2020 είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil.

Ο επόμενος αγώνας είναι στις 5-6 Σεπτεμβρίου.

Κείμενο-Φωτογραφίες:Μιχάλης Κοντογιώργης