Όλα τα νέα μοντέλα της Volvo μπορούν τώρα να δεχθούν ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού

Όλα τα νέα μοντέλα Volvo είναι τώρα διαθέσιμα με δυνατότητα λήψης ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων λογισμικού. Πρόκειται για μία σημαντική τεχνολογία που συνεισφέρει στη φιλοδοξία της Volvo Cars να βελτιώνει συνεχώς τα αυτοκίνητα των πελατών της, αλλά και να παγιώσει τη θέση της ως μίας εκ των ηγετικών δυνάμεων στον κλάδο, όσον αφορά την ασύρματη (over-the-air) ενημέρωση λογισμικού των αυτοκινήτων. Η δυνατότητα λήψης ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων που αρχικά λανσαρίστηκε στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo Cars παρέχεται πλέον στα XC90, S60 και V60. Αυτό σημαίνει ότι η σειρά μοντέλων της εταιρείας μπορεί πλέον στο σύνολό της να δεχθεί μία ασύρματη (over-the-air) ενημέρωση ολόκληρου του λειτουργικού συστήματος του αυτοκινήτου. Κάτι που θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά σε όλες τις χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Κύπρο, τους επόμενους μήνες.

Οι ιδιοκτήτες Volvo θα λάβουν μία ενημέρωση του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου τους με την τελευταία έκδοση του Android Automotive OS, Android™ 11. Θα αποκτήσουν επίσης πρόσβαση σε νέες κατηγορίες εφαρμογών στο Google Play, μεταξύ άλλων για την πλοήγηση, τη φόρτιση και τη στάθμευση, ενώ το video streaming αναμένεται να προστεθεί αργότερα εντός του έτους. Επιπλέον, η τελευταία ασύρματη (over-the-air) ενημέρωση φέρνει αναβαθμίσεις σε λειτουργίες που εκτείνονται από την καλύτερη διαχείριση ενέργειας μέσω βελτίωσης της λειτουργίας προ-κλιματισμού καμπίνας έως τη λειτουργικότητα της εφαρμογής Volvo Cars για το κινητό και των in-car εφαρμογών.

Οι βελτιώσεις στη διαχείριση ενέργειας αφορούν το σύστημα ψύξης/ θέρμανσης της μπαταρίας στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και ενισχύουν την αυτονομία κατά τη διάρκεια τόσο των κρύων όσο και των ζεστών ημερών. Η βελτίωση των χρόνων φόρτισης επιτυγχάνεται, για παράδειγμα, μέσω προθέρμανσης της μπαταρίας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της φόρτισης αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων η εφαρμογή Volvo Cars λαμβάνει πιο συχνές ενημερώσεις από το αυτοκίνητο για το ποσοστό φόρτισης.

Η τελευταία ασύρματη (over-the-air) ενημέρωση είναι η όγδοη ολοκληρωμένη ασύρματη ενημέρωση μοντέλων της εταιρείας και θα φθάσει σε 190.000 αυτοκίνητα Volvo σε όλο τον κόσμο. Μέσω της in-house ανάπτυξης λογισμικού και ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων, η Volvo Cars προσθέτει συνεχώς νέα χαρακτηριστικά και βελτιώνει τις υπάρχουσες λειτουργίες.

Από την έναρξη του προηγούμενου έτους, η Volvo Cars προσφέρει ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις σε τακτική βάση στην πλειονότητα των αγορών της. Η εταιρεία προσδοκά ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που καλύπτονται από αυτές τις αναβαθμίσεις θα αυξάνεται με κάθε νέα ενημέρωση.

Το σύστημα infotainment της Volvo Cars αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Google και προσφέρει στους πελάτες Volvo ένα interface φιλικό προς τον χρήστη, ασύγκριτη συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε ευρέως διαδεδομένες εφαρμογές και υπηρεσίες.