Όγδοος αγώνας Motocross: Μιχάλης Πάμπουκκας ο νικητής, Χρύσανθος Γεωργίου ο Πρωταθλητής

Η συναρπαστική σεζόν του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocrossέχει ολοκληρωθεί μετά από μεγάλες συγκινήσεις που πρόσφερε σε όλη τη διάρκεια της, ενώ δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη απο την πανδημία, γεγονός που επέφερε προσωρινή διακοπή στο πρωτάθλημα.

Στην πίστα Αμμοχώστου πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος αγώνας όπου διοργανωτής ήταν η Λέσχη Φίλων μοτοσικλέτας Αμμοχώστου, με τον αγώνα να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας.

Το μεγάλο φινάλε δυστυχώς δεν είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι των αγώνων motocross παρα μόνο τα μέλη των ομάδων που συμμετείχαν, μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Στο αγωνιστικό μέρος αναμφίβολα όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην κατηγορία ΜΧ1 όπου θα κρινόταν ο φετινός πρωταθλητής, ενώ μεγάλο ενδιαφέρων είχαν και οι κατηγορίες ΜΧΟΡΕΝ, ΜΧ 65 και MXOPEN FREE, όπου εκκρεμούσε επίσης ο πρωταθλητής.

ΜΧ1 – Παρθενική εμφάνιση και τίτλος για τον Χρύσανθο Γεωργίου

Χρύσανθος Γεωργίου

Σε μια πίστα όπου πέρυσι έχασε στο φινάλε τον τίτλο στην ΜΧ2, φέτος ο Χρύσανθος Γεωργίου κατάφερε να φύγει με το χαμόγελο και πρωταθλητής. Στην πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία κατάφερε δίκαια να κερδίσει τον τίτλο έχοντας απέναντι του τον περσινό πρωταθλητή Χρίστο Τσαγγαρά και τον επίσης ταλαντούχο Μιχάλη Πάμπουκκα, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία του.

Έχοντας αέρα 14 βαθμών, ο Γεωργίου κινήθηκε εκ του ασφαλούς αφού δεν ήθελε να διακινδυνεύσει οτιδήποτε, εν αντιθέσει με τους Πάμπουκκα, Τσαγγαρά και Theo Urbas οι οποίοι τα έδωσαν όλα για τη νίκη.

Μιχάλης Πάμπουκκας

Ο Μιχάλης Πάμπουκκας ήταν ο αναβάτης που κέρδισε και τα δυο σκέλη ολοκληρώνοντας και αυτός την πρώτη του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία έχοντας τρείς νίκες. Ο Theo Urbas ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες βδομάδες και παρόλο που φέτος αγωνίζεται χωρίς να προσμετρά στη βαθμολογία εντούτοις έδειξε τις προθέσεις του για τη νέα σεζόν όπου θα είναι εκ των διεκδικητών της νίκης.

Theo Urbas

Έχοντας πολύ καλή απόδοση τερμάτισε δεύτερος και στα δυο σκέλη παρόλο που αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα. Με τον Urbas εκτός βαθμών από μια δεύτερη και μια τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Τσαγγαράς και Γεωργίου με τον τελευταίο να θεωρείται δεύτερος στον αγώνα αφού ολοκλήρωσε δεύτερος στο δεύτερο σκέλος.

Χριστός Τσαγγαράς

Ο Χρύσανθος Γεωργίου διαχειρίστηκε σωστά το πλεονέκτημα που είχε στη βαθμολογία και κατάκτησε τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του στην κατηγορία ΜΧ1. Ο Μιχάλης Πάμπουκκας παρά τον τραυματισμό στον ώμο που τον ταλαιπωρεί κατάφερε να ολοκληρώσει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, με τον περσινό πρωταθλητή Χρίστο Τσαγγαρά να παραδίδει τα σκήπτρα και να τερματίζει τη σεζόν τρίτος. Μαρίνος Ζηντήλης και Σάββας Σάββα είναι οι αναβάτες που συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Χρύσανθος Γεωργίου είπε, «Παρόλο που ξεκίνησα τραυματίας τη σεζόν εντούτοις αυτό με πείσμωσε και μαζί με την ομάδα μου δουλέψαμε τόσο στο θέμα της μοτοσικλέτας όσο και στη φυσική κατάσταση. Έγινε πολλή δουλειά μέσα στην πίστα και εκτός και αυτός ο τίτλος είναι αφιερωμένος στα άτομα που δεν έπαψαν να πιστεύουν σε μένα και ήταν σε κάθε αγώνα δίπλα μου. Σε τρείς βδομάδες ξεκινά το νέο πρωτάθλημα και εύχομαι πάντα να κερδίζει ο καλύτερος.»

ΜΧ2 – Σφράγισε τον τίτλο με νίκη

Με στυλ κατέκτησε τον τίτλο στην ΜΧ2 ο Άριστος Γεωργίου καθώς κέρδισε και τα δυο σκέλη και συνάμα τον αγώνα. Στο πρώτο σκέλος ο Κημήτρης έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα κοντά στον αντίπαλο του χωρίς όμως να καταφέρει να τον περάσει.

Χρήστος Κημήτρη

Ο Γεωργίου είδε πρώτος την καρό σημαία με τους Κημήτρη και Γιώργο Βαρναβα να συμπληρώνουν την τριάδα. Το σκηνικό ήταν το ίδιο και στο δεύτερο σκέλος, με τον Γεωργίου αυτή τη φορά να κερδίζει εύκολα. Δεύτερος για ακόμα μια φορά τερμάτισε ο Κημήτρης και ξανά τρίτος ήταν ο Βαρνάβα.

Γιώργος Βαρνάβα

Ο Άριστος Γεωργίου δίκαια στεύθηκε πρωταθλητής για τη σεζόν 2019-2020 με τον Χρίστο Κημήτρη στην πρώτη του παρουσία στην κατηγορία ΜΧ2 να ολοκληρώνει δεύτερος, αποτέλεσμα που θεωρείται μεγάλη επιτυχία. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Βαρνάβα ο οποίος είχε σταθερή παρουσία σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

ΜΧ ΟΡΕΝ – Ανατροπή και τίτλος για τον Παντελή Αντωνίου

Παντελής Αντωνίου

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι τα δυο σκέλη στην κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ, όπου οι Αριστόδημος Έλληνας και Παντελής Αντωνίου θα έδιναν την τελευταία μάχη με βραβείο το πρωτάθλημα.

Η αντεπίθεση που ξεκίνησε από τους προηγούμενους αγώνες ο Παντελής Αντωνίου είχε συνέχεια και στην πίστα Αμμοχώστου όπου με δυο νίκες στα δυο σκέλη έκανε την ανατροπή και έφυγε πρωταθλητής από την πίστα Αμμοχώστου.

Αριστόδημος Έλληνας

Από την πλευρά του, ο Αριστόδημος Έλληνας παρά το γεγονός ότι είχε ένα πλεονέκτημα τεσσάρων βαθμών, εντούτοις δεν κατάφερε να το υπερασπιστεί και έτσι συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση σε αγώνα και βαθμολογία. Στη μάχη της τρίτης θέση βρέθηκαν οι Αντώνης Γεωργίου και Mehmet Altan, με τον Γεωργίου να ανεβαίνει τελικά στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αντώνης Γεωργίου

Οι δυο τους είχαν από μια τέταρτη και μία τρίτη θέση, με τον Γεωργίου να θεωρείται τρίτος καθώς τερμάτισε μπροστά από τον Altan στο δεύτερο σκέλος.

MX3 OVER – Αιώνιος Πρωταθλητής

Μαρίνος Τσαγγαράς

Ο Μαρίνος Τσαγγαράς πρόσθεσε ακόμα ένα τίτλο στο ενεργητικό του. Για ακόμα μια σεζόν ήταν ο καλύτερος και ταχύτερος αναβάτης στην κατηγορία και δίκαια πρόσθεσε ακόμα ένα πρωτάθλημα στο παλμαρές του.

Με εξαίρεση τη δεύτερη θέση στον έκτο αγώνα, στους υπόλοιπους αναδείχθηκε νικητής και κατάφερε να εξασφαλίσει τον τίτλο από την προηγούμενη αγωνιστική συνάντηση. Στο φινάλε ήταν και πάλι ο ταχύτερος όλων και έκλεισε τη σεζόν με ακόμα μια νίκη.

Γιώργος Σιδερένιος & Μαρίνος Τσαγγαράς

Άξιος αντίπαλος ήταν ο Γιώργος Σιδερένιος ο οποίος φέτος ήταν ο μοναδικός που κέρδισε αγώνα πλην του Τσαγγαρά σε αυτή την κατηγορία. Στον τελευταίο αγώνα ολοκλήρωσε δεύτερος και τα δυο σκέλη και το τέλος της χρονιάς τον βρήκε δεύτερο γενικής.

Σπύρος Ηλία

Η μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ των Άρη Κωνσταντίνου και Σπύρου Ηλία έμεινε ημιτελής. Στο πρώτο σκέλος ο Κωνσταντίνου τερμάτισε τρίτος και ο Ηλία τέταρτος, όμως στο δεύτερο σκέλος ο Κωνσταντίνου δεν αγωνίστηκε και έτσι ο Ηλία ήταν αυτός που τερμάτισε τρίτος σε σκέλος, αγώνα και βαθμολογία.

Μετά το τέλος του αγώνα ο πρωταθλητής Μαρίνος Τσαγγαράς ανέφερε, «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, το GoldenRider Rentals και L. Tsaggaras Rentals που ήταν δίπλα μου σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.»

ΜΧ 65 – Χρήστος Κλεόπα πρωταθλητής

Χρήστος Κλεόπα

Μεγάλη αγωνία είχε η έκβαση της κατηγορίας ΜΧ65. Οι Χρήστος Κλεόπα και Χριστόφορος Κάρυος ξεκίνησαν τον τελευταίο αγώνα ισόβαθμοι και όλα θα κρίνονταν στο φινάλε.

Στο πρώτο σκέλος ο Κλεόπα κέρδισε παίρνοντας κεφάλι στη βαθμολογία, με τον Κάρυο να τερματίζει δεύτερος και τον Λούκα Σοφοκλέους τρίτο.

Χριστόφορος Κάρυος

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το δεύτερο σκέλος καθώς ο Κλεόπα ήταν ο αναβάτης που προηγήθηκε όμως μια πτώση έδωσε την ευκαιρία στον Κάρυο να περάσει πρώτος. Η χαρά δεν κράτησε όμως για πολύ καθώς και ο Κάρυος είχε πτώση με αποτέλεσμα ο Κλεόπα να ξαναπεράσει μπροστά και με τη δεύτερη νίκη σε σκέλος να αναδεικνύεται πρωταθλητής.

Λουκάς Σοφοκλέους

Ο Κάρυος έμεινε τελικά δεύτερος σε σκέλος, αγώνα και βαθμολογία, με τον Σοφοκλέους να είναι και στα δυο σκέλη τρίτος και συνάμα στον αγώνα αλλά και τη βαθμολογία.

MXOPEN FREE – Απροσδόκητος τίτλος για Dersev

Mustafa Sitki Dersev

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε και στην κατηγορία MXOPEN FREE. Η απουσία του πρωτοπόρου Ανδρέα Παναγή από τον αγώνα λόγω τραυματισμού άφηνε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα αφού οι Μιχάλης Αριστείδου και ο Mustafa Sitki Dersev ήταν οι επικρατέστεροι για τον τίτλο.

Mehmet Tan

Στον αγώνα κανένας από τους προαναφερθέντες δεν κατάφερε να κερδίσει. Ο Mehmet Tan ήταν μακράν ο ταχύτερος και οι δυο νίκες στα δυο σκέλη ήρθαν φυσιολογικά. Η πρώτη εμφάνιση του Χαράλαμπου Πιλάτου στην κατηγορία συνοδεύτηκε από μια τρίτη και μια δεύτερη θέση, αποτέλεσμα που τον ανέβασε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Χαράλαμπος Πιλάτου

Ο Mustafa Sitki Dersev τερμάτισε δεύτερος και τρίτος στα δυο σκέλη αποτέλεσμα που τον έφερε τρίτο γενικής και στο τέλος της μέρας του χάρισε και τον τίτλο, καθώς ο δεύτερος πριν από τον τελευταίο αγώνα, Μιχάλης Αριστείδου έμεινε τέταρτος με τερματισμούς 4-5.

Συναρπαστική ήταν η σεζόν 2019-2020 για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross. Οι έντονες συγκινήσεις και το κοντράστ συναισθημάτων ήταν σε κάθε αγώνα όπου παρακολουθήσαμε μάχες σε όλες τις κατηγορίες από τους αναβάτες.

Οι τρείς διεκδικητές του τίτλου στην κατηγορία ΜΧ1, Χρύσανθος Γεωργίου, Μιχάλης Πάμπουκκας και Χρήστος Τσαγγαράς, αναμένεται να γίνουν τέσσερις καθώς ο Theo Urbas έδειξε ότι έχει τη δυναμική για να μπει και αυτός στο κόλπο του τίτλου.

Η νέα σεζόν είναι προ των πυλών καθώς σε τρείς βδομάδες ξεκινά η σεζόν 2020-2021, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στη Μακούντα, στις 15 Νοεμβρίου.

Στάθης Ευσταθίου

Τελικά αποτελέσματα και βαθμολογίες

FINAL RESULTS MOTOCROSS CHAMPIONSHIP 2019-2020

8ος Αγώνας Μοτοκρός Αμμοχώστου 25-10-2020